Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra rölanti sorunu

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda Mehmet Fazıl tarafından 16 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. Mehmet Fazıl

Mehmet Fazıl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2003 model 1.6 manuel elantra aracımı iki ay önce aldım. Araç gazdan ayağımı çektiğimde devir ibresi 600 civarına inip sonra 8-9 yüz civarına çıkıyor. Rölantinin düşmesi esnasında bazen araç stop ediyor. bunu özellikle motor soğukken yapıyor. bu arada aracım lpg li. küçük bir ilde ustaya gösterdim rölanti müşürü temizlenmesi lazım dedi, birkaç parçasını söküp temizledi ancak düzelmedi. aynı arızayla karşılaşan ya da bir fikri olan arkadaş varsa ve ne yapmam lazım tavsiyede bulunan olursa sevinirim. arkadaşlara selamlar.

Düzenleyen : Mehmet Fazıl

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyigeceler...
    Sanırım ifadenizde devir saati 600'lere inip daha sonra 800-900 şeklinde olmalı. Bu sorunu benzinde yapıyor mu?

3. Mehmet Fazıl

Mehmet Fazıl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doğru arkadaşım hatayı düzelttim. ayrıca araç benzinde çalıştığı ve bir müddet sonra gaza geçtiği için biliyorum ilk çalıştığı anda ve motor soğukken benzinde daha çok yapıyor. slm

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Rölanti motoru değil de gaz kelebeğinin temizlenmesi gerekiyor. Rölanti motoru arızası genelde durağan halde iken inip çıkan rölantilerde kendini belli eder. Genelde gaz kesmelerdeki bu sorun gaz kelebeği kirlenmesinden kaynaklıdır. Aynı şekilde temizlenmesi gerekir.

5. levo35

levo35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende de aynı sorun var. sakın gaz kelebeğine dokunma. Rölanti motorundan. ben rölantimotorunu değiştirmedim fakat bahsettiğinin aynısını bende yaşıyorum. yaz gelince biraz daha iyi oldu. lpg nin yol açtığı sorunlardan biri. eğer daha benzin enjöktörlerinibozmadıysa yakında onuda bozacaktır lpg. ben rölanti motorunu kışa girmeden yenileyecem. çekilmeyecek bir sorun. geçen ay tahmini fiyatının 150 lira civarında olcağını söylemişlerdi. birde bujilerine bak. bujiler biraz gidince lpg de sorun çıkartıyor. 20 binde bir buji diyorlar ama lpg de daha erken değiştermen daha iyi oluyor. ben teknik konulardan fazla anlamıyorum ama yaşadıklarımız ortak https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

6. excitter

excitter Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar 2001 model 1.6 gls elentram var.uzun zamandır bende rolanti sorunu yaşıyordum sorunum çözüldü bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.stede okuduğum kadarıyla bu sorunun çözümü farklı şekillerde olmuş.bendeki arıza şöyleydi lpg ve benzinde de oluyordu aracın motoru ısındıktan sonra rolantide calışırken devir aniden kendiliğinden 1200 1500 cıvarına çıkıp geri düşüyordu araç soğukken olmuyordu.devir böyle sürekli raks ederken iyice düşüp araba stop ediyordu.buji,buji kablosu, rolanti motoru,gaz kelebek sensörü değişti,boğaz kelebeği temizlendi ama ne fayda en son serviste (gaz kelebek sensörü değişimi sırasında) aracımı bırakmamı ve elektronik ölçümleri yapacaklarını söylediler (beyin ve kablo sistemi) pahalı olur diye ilk başlarda servise gitmek istememiştim ama iyiki gitmişim yoksa sanaiye kalsa motoru iyice kurcalayıp manifold felan sökülecekti çünkü motorun hava aldığını söylüyorlardı.arızanın çözümüne gelince servisin söylediği ölçümlerde bir sorun yoktu fişleri takarken temizleyerek taktık dediler ve bu işlem için ücret bile ödemedim.benim için çözümü zor görülen bu arıza fiş temizlemeyle geçti.ben buna inanadım çünkü bende havacılıkta çalışıyorum ve fiş temizlemeyle birçok arıza giderdim.

7. karadeli23

karadeli23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mustafa karadeli
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    arkadaşlar bendede 94 model elentra var benimde sorunum rölantide stop etmesi.gaz kelebegini temizledik.sesörü degiştirdik.buji kabloları degiştirdik ama sorun devam ediyor.sanayide usta elentralar bu sorunu yapıyor cözüm yok diyorlar.bende bu durumdan iyice sıkıldım.cözüm için yardım edecek arkadaşlar lütfen yardım edin

8. Ndurust45

Ndurust45 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Nuri Uslu
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    merhabalar 92 elentram beni 200 m. götürdükten sonra bi anda devir sıfıra düşüp dahada çalıştırabilene aşk olsun durumu vardı. ilk başta yakıt almıyo araba diye ustanın teki yakıt pompası değişmeli demesiyle değiştirttim 1 km. götürdü bıraktı yine beni yolda. gizli hararet yapıyo sanırım bu araba demesiyle ustanın bu seferde radyatör termostatını değiştirdim. yine yolda bırakınca bunun beyni bozulmuş arkadasım sistemler normal demesiyle arabayı kurtarıcı tepesinde 30 km. ileri mesafede daha çok işin ehli sanayi utsasının bulunduğu izmir 3. sanayisine getirttim. sözde beyin tamiri yaptırdım beyin tamiri yapan biyerde. ama bu sefer enazından 30 km. kadar götürdü beni. yine yolda bıraktı devir ani düşme sorununu yaşayarak. eski model araclarla uğraşmayı seven ve sadece eski araçlarla uğraşan 92 elentramın kaputunu açmayı kabul eden tek isim elektrikçi murat usta diye birini buldum. diğer ustaları anlayamadım dohc motorla uğraşılmaz diye herbiri tamirine girmekten kaçındı. murat ustam bujiler farklı buji al demesiyle bujileri yeniledik,buji kablolarını temizledi, deneme sürüşünde yine yolda bırakınca 2 gün araban bende güle güle yapınca çağırırım gelir alırsın arabanı demesiyle gittim ve 2 gün sonra çağırmasıyla gittim aracımı almaya bu sefer tam ne yaptığını görmediğimden anlamadım ama demesine göre rölanti bağlantısının ucundaki mişürü iptal edip direk bağlamış şimdi artık stop etmiyo aracım sağolsun. rahat geziyorum. buraya kadar yazdıklarım yaşadığım sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlara yardımcı olur diye belki yazım.
    ama benimde yardıma ihtiyacım duyduğum sıkıntılarım var hala aracım ile ilgili, işin ustası,bilgisi olanlar varsa yardımlarına minnet duyarım, aracımın rölanti bağlantıları direk bağlandığı içinmidir bilmem ama şuanda ilk çalıştırmamda 2000-2500 devir arasında çalışıp 2-3 dakka sonra normalede değil 0-1000 devir arasına düşüyo çalışması ha durdu ha duracak halde çalışıyo. sürmeye başladığında sorun yok ama durmak için yavaşlayıp debriyaja bastığında devir 0 a düşüp stop ediyo,marşa bas çalıştırıp yola devam edebiliyorum ama her aracı durduracağımda debriyaja bastığım zaman devrin 0 a inip stop etmesi, her dur kalkta marşa basmak zorunda kalmam sinir bozucu bi durum. murat ustamın demesine göre buna yapabilieceğim bişey yok bu aracların 91-94 modellerinin kronik arızası hava akışmetrelerinin 1-2 sene sonra bozulmaları. bi sen değil hemen hemen herkez aynı sorunu yaşıyorlar,yaşamışlardır düzeltiren kişilerde, hava akışmetrenin değişmesi lazım aracının teşhisi ustamın. işin ustası,bilgisi olan ustalarım,hava akışmetremide mi ustamın dediği gibi değiştirtmem gerekiyo sizcede. değiştirmeden temizlemeyle uğraşsam problemim düzelebilirmiki.değişmesi gerekiyosada 92 model için havaakışmetresi araştırması yaptım bulamadım,nerede bulabilirim sağlam bi hava akışmetresi bilgisi olan varmı? bu arada devrin yüksek çalımasından mı kaynaklanır bilmem yakıtıda çok yiyo benzinde 70 kurus civarı gazdada 50 kuruş gibi km.de. ömer ustam,ustalarım tamirci tamirci gezmekten hem yoruldum hemde çok sıkıldığımı söyleyebilirim. uygun olursanız aracının sorunlarını giderelim diye tamiriyle ilgilenebilirim diyen ustam varsa,cumartesi yada pazar günü için. çıkar gelirim doktorum istanbuldada,ankarada da olsa yanına izmirden. saygılar.

9. Muzoelentra

Muzoelentra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Muzaffer Yazan
    Öncelikle merhaba bende bir ilçede yaşıyorum rölanti problemini bende yaşadım.Uzun süre uğraştıktan sonra sorunumu çözdüm.bunu sizinle paylaşmak istedim.Aracım 94 model Hyundai elentra 1'6 walf ben bu sorunumu aracın hava akım metresini değiştirerek çözdüm.Ancak şunuda söylemeden geçemeyeceğim.Değiştikten sonra gaz ayarına gittim ve aynı problemi yine yaptı.Tüpçüye arabayı buraya verdiğimde böyle bir şey olmadığını ve aracın ayarlarını getirdiğim duruma almalarını söyledim ama yapamadılar en son aldesa İstanbul merkeze bağlandılar ve ayarını İstanbul Merkez'den yaptılar.O günden beri hiç bir ayarını elletmiyorum.İnşallah birilerinin arızasına yardımcı olur.

Bu Sayfayı Paylaş