Herkese selamlar. 2011 model Elantra aracıma lpg kiti taktırmak istiyorum. Öncelikle lpg'ye geçmemi tavsiye eder misiniz? Yılda yaklaşık 9 ila 12.000 km arası yol yapacağım muhtemelen. Kocaeli'nde ikamet ediyorum, burada dere tepe çok fazla. Evimle iş yerim arasında da ciddi bir yokuş var. Bu araçların motoru lpg'ye uyumlu mudur? Sorun yaşar mıyım? Aracımın garantisi önümüzdeki sene sonuna kadar devam ediyor, garantisi bozulur mu? Taktır derseniz eğer hangi marka ve modeli taktırmayı tavsiye edersiniz? İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Tam ben mesajımı yazarken başka bir arkadaşımızda "LPG taktırmalı mı? Yoksa Benzine devam mı?" başlıklı konu açmış tesadüfen Aracım yapmış olduğum ölçümlere göre şehir içinde (birazda şehir dışı karışık) 100 TL'lik benzinle 230 - 240 km civarı yol yapıyor Kocaeli'nde. Bu arada aracım otomatik vites. Söylemeyi unutmuşum.
Merhaba, lpg hem ekonomik hem çevreci bir yakıt olduğundan bence taktırmalısınız, benim aracı satın aldığım adam atiker taktırmış iyi de yapmış.Şu an sıfır araba alsam bende atiker taktırırım yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı
22.000 km'de BRC taktırdım. Şu an aracım 37.000 km'ye gelmiş durumda ve herhangi bir problemim yok. Çekişte fark edilir bir değişim yok. Şehir içinde biraz agresif kullanım ve İstanbul trafiği ile birlikte 0,36-0,37 kuruşlardayım. Şehir dışında yaklaşık 0,26-0,27 kuruşlarda geziyor. Benzinlide iken şehir içindeki yakıt masrafım 0,53-0,55 kuruş arasında değişiyordu. Aradaki farkı siz düşünün. Şimdiki aklım olsa KitMtM taktırabilirdim. OBD'li olup Khein enjektör kullanıp fiyat/performans açısından iyi ve iyi üstü değerlendirilebilecek bir kit. BRC ile aynı fabrika. Şayet daha uygun fiyatlı BRC MY11 taktırmak isterseniz Kocaelinde FS otogaz Faruk Sevgili Beyi kesinlikle öneririm. LPG işinde Türkiye'deki sayılı isimlerdendir. Bunu lpg sektöründe kime sorarsanız sorun doğrulayacaktır. Çok fazla emeği geçmiştir. Şayet güvenilir ve size gerçekleri söyleyecek birini arıyorsanız mutlaka Faruk Bey'e uğrayın. Başka marka tercih edecek olsanız bile gidin kendisinden bilgi alın. Hiç üşenmeden size açıklamalar yapacaktır. Zaten orada maddiyat kaygısı olmadığını anlayacaksınız. Şayet günün birinde LPG Üniversitesi açılırsa kendisi ilk öğretim üyelerinden olacaktır. Bunu altını çizerek söyleyebilirim.
Lovato derim... Kit mtm kullaniyorum... Servis azligi yuzunden ( ki istanbulda yasamama ragmen ) mtm tavsiye etmiyorum... Urun guzel ama servisi cok kıt... Kucuk sehirde yasiyorsaniz, servise dikkat edip taktirin...
Eski aracım elantrada brc vardı bir brc kit parası masraf ettirdi neredeyse servisi tek burnundan kıl aldırmıyor D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
obd li Akl veya obd li atiker safefast.. ilk maliyet, satis sonraki destek, servis yayginligi, yedek parca fiyat uygunluğu gibi avantajları var. tek dikkat edilecek nokta nozzle 2.5 mm olmasidir. nasil Brc takarken 1.6 motora turuncu enjektör takiliyorsa, nozzle a sahip atiker/Akl sistemde nozzle 2.5 mm olmali. obd baglantisi da yapilirsa sorunsuz kullanilir.
lpg kesinlikle şart bence Türkiyede, 2011 elantra 1.6 gls mode manuel aracımızda brc tüp var, şehir içi 50 TL (litresi 1.99) ile 300-330 km gidiyor. bugün 450 km yolu 65 tl lik lpg ile geldim yol bilgisayarında ortalama hız 120km/h yazıyordu. Hesabıma göre şehir içi 8.2 lt şehir dışı 7.1 lt yakıyor lpgde, yol bilgisayarı bugün 6.1 lt gösteriyordu ama bugunkü 450 km yi 7.4lt/100km ile gelmişim. ama dediğim gibi hızlıydım, ve çok yokuş tırmandı araba
Lovato Obd II modelini tavsiye ederim. orjinal parça , 2 yıl sorunsuz garanti, iyi bir işçilile birleşince sorunsuz uzun yıllar rahatca kullanabilirsiniz.
bende yaklaşık 27 bin km dir lovato kullanıyorum şehir dışında yakaladığımı yazmayayım nazar değer ama dizelleri geçti sayılır. şehir içinde de şu anda 8.5 gösteriyor ama 10.5 civarında birşey çıkacaktır pompada litre bazında bulunduğunuz yerdeki lpg fiyatıyla hesaplama yapabilirsiniz. lovato iyi seçim