Merhaba ben İzmir'den Efe, aranıza yeni katıldım. 2011 model Hyundai Elantra 1.6 otomatik aracım var. Araca Landi Prime( OBD Kitli ) Lpg uygulaması yapılmış. Yetkili servisinde bakımını ve araç rölantideyken ayarını da yaptığını iletti Manisa Ata Otogaz. Ancak araç sıklıkla sarsıntı yapmakta, ilk başta kesik kesik daha sonra da sabit motor arızası ışığı yakmakta. lpg den benzine geçince yaklaşık 5-10 km içerisinde arıza ışığı sönmekte ve sarsıntı da kesilmektedir. Aracın benden önceki sahibi de arıza ışığı yanıkken Hyundai Servisine gittiğini ve zengin yakıt karışımı uyarısı verdiğini iletti. Bunun nedeni lpg servisinin iyi ayar yapmamasından kaynaklanabilir mi? nozullarda uygunsuzluk olabilir mi? bağlantı borularının doğru yapılmamasından kaynaklanabilir mi? bir de obd ecusu aküye sıfır ve sabitlenmemiş bundan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Teşekkürler yardımlarınız için Şimdiden...
Merhaba, buyuk ihtimalle nozullariniz buyuk. Bilgisayara baglayip detaylarina bakmak gerekir. Kendiniz yapabileceginize inaniyorsaniz www.lpgkablo.com ve www.mscsi.net/destek adreslerinden yararlanabilirsiniz.
Merhaba, Landi Otogaz Servisi sadece bujilerin değişmesinin yeterli olacağını belirtirken, Hyundai Manisa yetkili servisi 2.110,00TL'lik fatura çıkardı karşıma. ( bobinler, bujiler, elektrik ve mekanik işçiliği ) aracın beyni karışıyormuş ve lpg kiti sökülerek bunlar kontrol edilecekmiş. nedir görüşünüz?
Lpg kaynaklı bir sorun olduğu kesin. Bobin ve buji kaynaklı olduğunu sanmıyorum. İyi bir lpg servisine gidin
aynısı geçen hafta başıma geldi.lpg filtresinden sandım değiştirdim düzelmedi bujiler değişti yine olmadı.lpg ustası motor subaplarındandır bi motorcuya götür dedi.pek ihtimal vermedim çünkü araç daha 120binde ve lpg takılalı 30bin km oldu.motorcu baktı lpg enjektörlerinden bu dedi.tekrar gittim lpg ciye baktı etti makinaya bağladı ewet abi lpg enjektörün arızalı dedi değişti sorun çözüldu. ama bende motor arıza ışığı yanmadı hiç.benim sorunum motor rolantide düzensiz çalışıyordu yani titriyordu.umarım sizde bu şekilde halledersiniz