Selamlar 2001 Model yeni Kasa elantram var klima devreye girince kompresör sesliçalışıyormetalik ugultu gibi nasıl bir çözüm yolu olabilir teşekkürler
Kasnağında/rulmanında problem olabilir. Motor çalışmadığı zaman elinizle eksenel kuvvet uygulayın, eksen üzerinde hareket ediyorsa değişmesi gerekiyor.
bence araç çalışır durumda lütfen kasnaklara elleneniz tehlikeli olabilir problem orda yada başka bir yerde olsada belliki halledemiceğiniz bir arıza çıkan sese bakılırsa mecbur dideceksiniz tamirciye bırakın o halletsin ama ustaysanız deneyin .........................
merhaba arkadaşlar, ben de de 2004 model 1.6 admire var. klimasoğutma görevini yapıyor. gazkaçırma gibi bir problemi de yok ancak sesli çalışıyor.klima devreye girince rulman sesi gibi ses geliyor. motor çalışıyor ve klima kapalı iken ise ses yok. kayseride 5 ya da 6 klimacıya gittim. hepsi de sesin rulmandan değil kompresördeki piston ve silindirlerin aşınmış olabileceğini sesin rulman ile alakalı olmadığını söylüyor. ankaradan bir oto elektrikçi ise kompresörün tamirinin kolay olduğunu ve 150 tl ye halledileceğini söyledi. bu arada çıkmasının 300 tl orjinal sıfırının da 450 tl olduğunu belirtti.kayseriden bir kaç elektrikçi ise kompresörün sökülerek bakılması gerektiğini rulmandan ise basit ancak diğer aksamlardan ise yapılamayacağını uğraşmaktansayeni veya çıkma kompresör almanın daha mantıklı olacağını söyledi. şimdi merak ettiğim konu bu klimacılar sadece gaz mı basar. rulman dışındaki arızaların yapılamayacağı konusu pek kafama yatmadı. kompresörlerden gelen ses nasıl olup da rulman dışındaki aksamlardan gelir. bunlarda arıza varsa kompresör nasıl oluyor da soğutma görevi için gereken çalışmayı yapabiliryor?
sorularınızı tam anlayamadım ama yine de bilgim yettiğince cevap veriyim...kompresörde çalışan parça sadece rulman değildir...içerisinde gazı sisteme basacak ekipmanlar var...bu parçaların tamir takımlarını yani yedek parçalarını bildiğim kadarıyla piyasda bulmak çok zor yada pahalı...sadece basit sürekli arıza yapan o-ringleri ve rulmanları var...mesela benim aracımın kompresörü tamir oldu ve usta çok sıhhatli değil yeni kompresör alsan iyi olurdedi...genelde orta milini çok aşındırıyo kompresörler...yani yenisini veya çalışır bi çıkmayı takmak revizyondan daha ucuz olur...gittiği yere kadar gitsin dicem fakat dağıtıp da kayışı yerinden çıkarırsa o kayışa bağlı biçok eleman var..direksiyon hidrolik pompası,şarz dinamosu bunlar önemli yolda bırakabilir...
sorunum kompresörün sesli çalışması. rulmandan sesi geliyor gibi ancak klimacılar sorunun rulmandan kaynaklanmayacağını pistonların ve silindirlerin aşınmaya başladığını söylüyor. aracım 62.000 km de ve servis kayıtlarında 2 kez de gaz basılmış olarak görünüyor. ses sorunu için kompresörü açtırmamı tavsiye eder misiniz? rulmansa kolay değilse tekrar toplar kapatırız diye düşünüyorum. tavsiyeniz var mı?
Bence siz her ihtimale karşı kompresöre baktırın derim... bişey yoksa da durumu hakkında bilgi edinmiş olursunuz, kafanız rahat eder...
dediğim gibi sadece bi tamir takımı var benim aracımdan örnek veriyim...tamir takımı 50tl 70 tl gaz 80 tl işçilik(kompresörcü+elektrikçi) 200 tl verdim..ama yine de sağlıklı olmadı diyor...eğer açıp yapamadıklarında senden para almıcaklarsa yaptır...ayrıca aracın km si az olabilir fakat klimayı hiç kullanmazsanız sorun çıkması normaldir...yani araç klimalı ise kullanmanız gerekiyor...hatta kışın dahi dereceyi soğuğa alıp çalıştırmak gerekir...gazın devir daim yapması gerekiyor(3-5 dakika)
klimalı araçlarda klimanın yağlama amacı ile kışın da arasıra kullanılması gerektiğini buna ilaveten de yolda giderken debriyaja basarak ya da vitesi boşa alarak klimayı açmanın önemini biliyorum. aracı 2. el olarak yeni aldım ancak bu km de (servis kayıtlarına göre gerçek km ve içi de buna uyumlu) kompresörün aşınmış olma ihtimalı zayıf gibi geliyor. şansımı deneyeyim diye düşünüyorum. ancak açarsanız toplayamazsınız daha kötü olur diyenler de var.
diyelim ki kompresörü açtık ve rulmanların düzgün olduğunu tespit ettik. tekrar kompresörü toplamada sorun yaşar mıyız? silindrilerin piston üzerine sıvama olarak kapatıldığını açılınca toplanmayacağını söyleyenler de var.
sonuçta siz açmayacaksınız bi usta bu işi yapacak...tabi bu işte uzman birine gidin...ama usta size tamir masraflı olur yenisini takalım diyorsa ısrar etmeyin bence...çünkü dedğim gibi tamiri daha pahalıya mal olabilir veya randıman vermeyebilir...ama illaki açacaksa sanırım toplayabilir tabi garanti veriyorsa...
arkadaşlar tekrar merhaba. benim accentin klimakompresöründen gelen ses giderildi. herkesin bozuk dediği klima kompresörü meğerse gazsız ve yağsız çalıştığından dolayı ses yapıyormuş. 40 mg yağ ve 550 gr gaz konuldu. Allah'aşükür ses falan kalmadı. bu arada servislerden biri 2.000 tl diğerinin 1.000 tl dediği sayayide 600 tl çıkmasına da 450 tl denilen arıza 70 tl ye giderilmiş oldu. çok şükür aslında olmayan sorunumuza çözüm arıyor muşuz. bu arada aslında ne kadar yağ ve ne kadar gaz konulması gerektiği konusunda bilgisi olan var mı?