Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ELANTRA GARANTİ KAPSAMINDA AMORTİSÖR DEĞİŞİMİ

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda fbacanli tarafından 22 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    Değerli arkadaşlar, bugün servise gitmiştim. Biliyorsunuz elantranın süspansiyonu çok sert. Önceden bazı arkadaşların amortisörleri garanti kapsamında değiştirdiğini forumda okumuştum. Gerçekten de amortisör çok sert ve bozuk yolda çok ses yapıyor. Ben de eğer değiştirirlerse değerlendireyim diye servise sordum. Servisteki arkadaşlar Elantranın en iyi taraflarından biri olan yol tutuşunu bu sert süspansiyona borçlu olduğunu, garanti kapsamında helezon ve amortisörlerin değiştirilebileceğini, ancak daha sonra yol tutuşun eskisi gibi olmayacağını, esnemenin artmasından dolayı bozuk yolda aracın yere bile vurabileceğini belirttiler. Tercihi bana bıraktılar. Bende bu görüşlerden sonra tereddütte kaldım. Ben konuyu değerlendireyim, değiştirmek istersem tekrar gelirim diyerek ayrıldım. Takacakları amortisörün markasını sordum ama yanıt alamadım, Hyundaiden geldiğini, orjinal olduğunu söylediler. Birde bu tür garanti kapsamında değişimin Sonatalar içinde uygulandığını söylediler. İlgili arkadaşlara ve ustalara sormak istiyorum. Değiştirmek mantıklı olur mu. Yoksa gerek yok mu. Amortisörleri yenileyip, tıkırtıdan kurtulacağız derken başımıza iş açmayalım. Ya da aracın garantisinin bitimine doğru değiştirmek daha mı mantıklı olur. Daha araç 22.500Km.de. Görüşlerinizi bekliyorum... Siz ne yapardınız...

Düzenleyen : fbacanli

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elantranın arka amortisörleri gazlı olduğu için problem oluşturuyor. Elantra ile Admire serisinin arka süspansiyon sistemi hemen hemen aynı. Admirede yağlı amortisr mevcut Elantrada gazlı.

3. Misafir

Misafir Guest

Servisdekiler doğru söylemiş, biraz sesi göze alırsanız bu şekildeinanılmaz bir yol tutuşu var, ben yol tutuşunu ses'e tercih ettim, Uçar'ın ustabaşı'sı benim çok eski arkadaşım, bu bilgileri ondan aldım, ses konusunu kafana takma dedi...hangi araçta kullanılırsa kullanılsın, gazlı amortisörlerin hepsi böyle maalesef...zaten sadece çok bozuk yolda yapıyor ses'i..

4. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    değiştiren arkadaşların görüşlerini alsak fena olmazdı. yok mu değiştiren arkadaş...

5. şafak45

şafak45 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben değiştirdim, memnunum.
    2004 model elantra aldıktan 6 ay sonra garantiden değiştittirdim.Hiç bir şikayetim yok. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

6. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    birader; bende değiştirmeyi düşünüyorum,ne gibi olumlu olumsuz farklılıklar hissttin.

7. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yazınızdan anladığım kadarı ile varsın gazlı olsun ama sesli olsun yeterki yol tutuşu iyi olsun diyorsunuz, sanırım bizim araçlarınkide gazlıdır.

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    yol tutuşunda şuana kadar kullandığım en başarılı araç. Opel omega v6 bile bu kadar iyi yol tutuşuna sahip değildi, elantra'yı biraz daha alçak yapsalar tam slalomluk araç olurdu.

9. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    ben hala karar veremedim garanti kapsamında değiştirme konusunda.

10. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    evet arkadaşlar yaz bakım kampanyası yaklaşıyor, garanti de bu sene sonuna doğru bitiyor. hala tereddüt içerisindeyim. ustaların görüşlerine ihtiyacım var. amortisörleri değiştireyim mi. ne dersiniz. aracın üzerindekiler 5 yıllık olacak ve araç 24000km.de. garantiyi değerlendirip amortisörleri yenilemiş mi oluruz yoksa arabanın yol tutuşunu bozmuş mu oluruz. garanti dışında normalde değiştirmeye kalksak herhalde nerden baksak 400-500TL.ye malolur bize. bu değişimi fırsat olarak değerlendirmeli miyim. yoksa böyle mi kalsın. yukarıda da söylediğim gibi helezon ve amortisörler değişecek garantiden ve bi daha böyle bi hakkımız olmayacak. yani yumuşak süspansiyon takacaklar ve beğenmezsek geri dönüşü yok(ancak bedeli karşılığı yeniden değiştirebiliriz veya takılanların eskimesini bekleyip yeniden sert süspansiyon taktıracağız.) yada böyle kalsın, lastikleri yenilerken yumuşak bi lastik tercih edip amortisörlerin sertliğini (ses yapmasını) bozuk yolda gidermiş olurmuyuz. gerçi yumuşak lastik de bozuk yolda (asfalt olmayan köy yolunu kastediyorum) ne derece uzun ömürlü olur bilemem. ayrıca amortisörlerin normalde ömrü acaba kaç yıldır veya kaç km.dir acaba. ikilem içerisinde kaldım. yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Düzenleyen : fbacanli

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben amortisörlerinin konforundanda, yol tutuşundanda memnunum. Tamam biraz ses yapıyor ama o da çok bozuk yollarda. Genelde otoyolda kullandığım için beni rahatsız etmiyor. Lastik değiştirme zamanı gelince michelin alırsam heralde bozuk yollarda da ses gider. Zira üzerinde pirelli cinturavar, çok sert lastikler. Hafta sonu Garipçe'ye (resimlerini görmüşsünüzdür çok virajlı dar yolları var) giderken iki kapılı a3virajlardan ötürü peşime gelemedi. Kapat gazı gir viraja, deli gibi viraj alıyor elantra.

12. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    o kadar az ses yapsa bende düşünmeyeceğim de. bana çok ses yapıyor gibi geliyor. gerçi lastikler daha orjinal lastik kumholar duruyor. 5 yıllık lastik sertleşmiştir haliyle. onunda etkisi vardır. birde köy yolunda bozuk olunca oda haliyle etkiliyor. eee üstad ne diyorsun yani şimdi. tam cevap alamadım.

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araplar biraz abartmış ama kendini bu konuda belli ediyor araç.

55. saniyeden sonrası yeterli sanırım :)

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=HZL-42gvENg[/tube]
    Düzenleyen : MSC

14. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    arabanı 1 tur versene bende deniyimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

15. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    XD

16. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)

o ne demek??

17. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Çok güldüm demek yenge :) Ağzı açık gözü yumuk gülmek XD

18. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    hımmmhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.giftamam o zaman, bende eyvahhhh demek mi acaba diye sordumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifo arabasını bana vermesin elime ilk gecirdiğimde etrafımda tam tur atmayı denicemhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifher ne kadar düzü tam gidemesemde, denemek lazımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Düzenleyen : sozen_t

19. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    serdar bey videoyu seyrettim. yani diyorsun ki; "ses yapsın varsın. hiç olmazsa aracın takla atma riski olmaz. korkusuzca virajlara girebilirsin. yeterki yol tutuşundan taviz verme." doğru anlamış mıyım. yukarıdaki sorularıma biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misin. coşkun bey bir de sizin görüşlerinizi alsak...

20. Misafir

Misafir Guest

Bu birazda tercih meselesi üstad, sert araç kullanırım konfor önemli diil diyorsan gazlı amortisör, yok arkadaş ben efendi efendi kullanırım, benim için konfor daha önemli, virajlara da 80'le gireceğime 60'la girerim diyorsan yağlı amortisör hocam, seçim sana kalmış...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş