Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra Elektrik Sorunu

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda UGR_KRTL tarafından 17 Ekim 2019 tarihinde açılan konu

1. UGR_KRTL

UGR_KRTL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Uğur KARTAL
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhaba
    2004 model Elantra aracımda çok değişik bir sorun var. Şöyleki her seferinde yapmasa bile arabaya biniyorum kontağı bir tur çeviriyorum o esnada sanki birşey elektriği zorluyormuş gibi gösterge paneli ışıkları ve yol bilgisayarı çalışayım çalışmayayım arasında gidip geliyor. Şöyle düşünün bir cihazı prize takarsınız priz tam oturmaz gidip gelir gidip gelir onun gibi.

Bu olayı yaptıktan sonra kapalı olan klima devreye giriyor. Her şey sıfırdan başlıyormuşcasına sıfırlanıyor. Ayrıca yol bilgisayarımda sürekli çalışmayan harcanan litre göstergesi gidişata göre değişim göstermeye başladı. Normalde hep sabitti. ama bu elektrik kesintisi gibi olay olunca o bir anda çalışmaya başlıyor.

Bazende arabayı durduyorum kontağı kapatacağım ayağım frende oluyor. bir bakıyorum bayılıp gidiyor göstergeler ışıklar. Ayağımı çekiyorum düzeliyor. arabadan iniyorum kapıları kumandadan kilitleyeyim diyorum o da bayılıyor onu bile yapamıyor araç. Sonra biniyorum arabaya kontağı çeviriyorum yine aynı görüntü bayılan ışıklar kendi kendine çalışan klima. Ama ne gariptirki arabayı çalıştırıp anında tekrar kapatınca herşey bir anda düzeliyor. Kapı kumandadan kilitleniyor. göstergeler normale dönüyor.

Aküyü kontrol ettiler bir sorun yok dediler. Şaseden mi dediler birşeyler yaptılar ama yine düzelmedi.

Sizce sorun ne olabilir. Başına böyle birşey gelen daha önce var mı ?

2. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Kapi menteseleri ve bagaj gibi oynak yerlerde kablolar kesilip birbiri arasına isenmeyen temaslar kisadevrelere sebep olabiliyor. Oncelikli olarak bahsettigim yerleri acip kontrol edin ettrin.

3. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aynı altyapı olan 2005 kia cerato da başıma bu sorun gelmişti. Uzaktan kumanda ve klima sapıtıyordu...

Sorun sigortalardan biri...

Çaresi şöyle, iyi bir elektirkçi tek tek sigortaları kontrol edecek, tam oturmayan tozlu varsa temizlenip ömrü dolmak üzere olan sigortalar yenilenecek...

<<bülent>> bunu beğendi.
  4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1- kutup başları iyice temizlenip tekrar sıkılmalı. hatta mümkünse yeni kutupbaşı kullanılmalı
    2-sigorta panellerinde korozyon olabilir. bu nedenle iyi bir elektrikçi sigortaların tamamını sökecek, güzelce fırçalanacak ve iletken kontak sprey sıkılıp yeni sigortalar takılacak.

sigorta paneli temizleme işini elektrikçiler kabul etmez ve yapmak istemezler ama arıza bundan kaynaklanıyorsa başka çare yoktur.

<<bülent>>, Samet_ak ve koreci bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş