Herkese Merhabalar, 2004 model Elantra gls aracımda, özellikle araç kendini toparlarken 2000-3000 devir arasında tekleme,silkeleme yani gaz kesme gibi bi problem var, aracı ilk aldığımızda benzinde de yapıyordu bu problemi, buji ve buji kablosunu aldığımız yer değiştirdi, dikkatlice dinlediğimde aracı lpg'de kullanırken daha çok hissettiriyor fakat benzinde eskiye nazaran problem azalmış gibi. Konuyla alakalı fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba, Ateşleme sistemi benzinli aracın kalbidir. Bahsettiğiniz problemi genelde buji - buji kablosu değişimi çözüyor ama sizde çözülmedi galiba. Yanlız kablo kalitesi çok önemli , orjinal olması gerekir. Bunlar çözmezse bobini kontrol etmek gerekebilir.
Bende öyle düşündüm, sanırım bobin kontrolü gerekecek, sabahları ilk çalışma olsun,rampalarda hızlanmada,devir saatinde oynama tarzında hiç bir problem yok . Bobin kontrolünü serviste mi yaptırsam daha sağlıklı olur ve ya normal bi usta sağlıklı şekilde anlayabilir mi ?
Dışarda maalesef çok farklı tecrübede ustalar var , hiçbirşey söyleyemem o konuda. Ama servise giderseniz en azından bilgisayara da bağlayıp sensör verilerini ve varsa arıza kayıtlarına bakma şansları olur. Daha net nokta atışı tespit yapabilirler. Bu arada bujileriniz ve buji kablonuz orjinal değilse öncelikle onları orjinalleri ile değişmesi gerektiğini söyleyebilirler.
Tamamdır, ben konuyu araştırayım,umarım kısa sürede çözebilirim, sonucunu burdan paylaşırım, teşekkür ederim...
Merhaba. Benzer bir durumu eski aracım opel de ben de yaşamıştım. Araç sizin dediğiniz gibi tepkiler veriyordu. Lpg den sanıp ustama götürünce bobini değiştir sorun düzelir demişti. Servise gidip bilgisayara bağlayınca da bobin sorunu olduğu anlaşıldı ve sorun çözülmüştü. Belki siz de de aynı durum olabilir. Arkadaşımızın dediği gibi servise gidip bi arıza kodu var mı yokmu bakmanız iyi bir seçenek olacaktır.
Değerli arkadaşlarım,aracımı daha yeni baktırma fırsatım oldu, arabada 2000-2500 devir arasındaki silkelenme için, 2-4 numaralı bujiyi ateşleyen bobin ile bobinin bi soketi varmış sanırım , onlarda oksitlenme olduğu için parçaları değiştirdiler, şimdilik problem çözüldü, umarım tekrarlamaz , bilgi vereyim , işine yarayan arkadaşlarımız olur belki diye düşündüm.