Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra Crdi Elite Hakkında Acil Yardım

'Elantra Forum - Club' forumunda Mert Açık tarafından 20 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

?

Elantra Crdi Elite'ten ilk günki kadar memnun musunuz?

1. Evet

3 oy
    60.0%
  2. Kısmen

1 oy
    20.0%
  3. Hayır

1 oy
    20.0%
  1. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Selam arkadaşlar. Foruma yeni katıldım. Hyundai ailesine de katılmak üzereyim. Birkaç gün içinde 2014 crdi elantra elite almayı düşünüyorum. Almadan önce belirttiğim araç sahiplerinin görüşlerini almak istedim. Forumlarda aracı alanlar ilk günlerdeki memnuniyetlerini yazmış ancak sonraki dönemlerdeki görüşlerini bulamadım. Sizlerden öğrenmek istediğim 2 yıllık kullanım sonrasında araçla ilgili görüşleriniz hala ilk günki gibimi yoksa olumsuz anlamda değiştimi. Örneğin araçta gıcırtı , tıkırtı , herhangi bir yerinde yıpranma ortaya çıktımı? Herhangi bir motor, şanzıman vs arızası çıkardımı? Elektronik aksamla ilgili sorun yaşadınızmı. Dizelinden önceki versiyondaki 120 yi geçince yolda gezinme, yalpalama sorunu bunlarda da varmı? Rüzgar sesi , yol tutuşu , yakıt tüketimi nasıl. Servis araçtaki sorunları garanti kapsamında tutuyormu yoksa kullanıcı hatası mı diyor? Yıllık bakımları masraflımı.
    2011 benzinlisini kullanan bir tanıdığım sert plastiğin gıcırdamasından, araç ısınana kadar amortisörlerin tıkırdamasından , dizellerde de turbo ve enjektörün çok hassas olması sebebiyle arıza çıkarmasından ve özellikle elantranın parça fiyatlarının pahalılığından çok şikayet etti. Şikayetlerinde haklımı?
    Kafama takılanlar bunlar. Sizlerin bu konudaki görüşleriniz ve bunların dışında belirteceğiniz olumlu olumsuz her tür bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Yazmaya vakti olmayanlar için bir de anket ekliyorum.)

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    forumda aktif olan crdi elantra kullanıcısı sayı olarak az. çok fazla geri dönüş alamayabilirsiniz.

ancak hyundai crdi motorlar kesinlikle sağlamdır. turboları enjektörler hassas değildir, hatta hyundainin en iyi yaptığı iş crdi motordur bence.

hyundai bakım fiyatları konusunda da eskiye oranla biraz kötüleşti. eskiden yetkili servis çok ucuzdu, artık diğer markalar gibi.

yetkili servis fiyatlarını servisi arayıp sorabilirsiniz. periyodik fiyatları belli oluyor.

Mert Açık bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Memnun olunmayan bir araba olsaydı sayfalarca konu olurdu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

extazi, Muzzyy ve cenker_baba bunu beğendi.
  4. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    benim 2013 benzinli 3 yıldır sıkıntı yok. yolda gezinme tek tük araçda diye biliyorum. mesela bende hiç öyle birşey olmadı daha yüksek hızlarda bile.

5. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    benim araç benzinli. dizel yakıtı nedir bilmiyorum ama arkadaşın dediği gibi crdi motorlarda kolay kolay sıkntı çıkmaz. şanzıman sorunuda hiç duymadım bugüne kadar. hatta taş gibi derler tork konvertörlü şanzıman için. ayrıca manuel aracım o yüzden otom. hakkındada yorum yapamayacağım.

6. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben de ona şaşırıyorum zaten. Her marka model araç hakkında olumlu olumsuz bir sürü yorum var ama bu araç hakkında uzun dönem kullanımla ilgili neredeyse hiç yorum yok.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    peki işçilik ve malzeme kalitesi hakkında ne söylersiniz. Amiyane tabiriyle birkaç senede dökülmeye başlarmı/başladımı. Şuan 8 yaşında toyota kullanıyorum ama hala tertemiz, gıcır gıcır. 2 katı para verip de toyotayı aratırmı diye korkuyorum.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bence kimseyi dinleme.oncelikle alacagin araba ile en 15 20 km surus yap.biraz tuketimi yuksek 7.7 lt sehir ici.sorun etmezsen kesinlikle al ben 4 yil lpg li kullandim. 4 yil boyunca hicbiryerinden ses gelmedi ariza yapmadi.vitesi bence toyotadan 10 kat iyidir.2 yil yaris otomatik kullandm igrencti 1 den 2 ye atinca vuruntu yapiyodu her vites gecisini hissediyordum.yokusta kaydiriyordu kac tane kaza atlattim.ankara da cinnahta cok cektim.sonra elantra ile denedim 2 yil iskence cektigimi anladim.asla yokusta kaydirmaz.hatta ilk test surusunde vites armadi sandim ancak 6 da gidiyormusum:p.ancak arka kayma olayi vardi o da yeni kasada cozuldu diye yaziliyo.denersin kaymiyorsa alirsin.biraz uzun oldu ama kusura bakma.baska seyler merak ediyorsan cevaplayabilirim.

9. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    3 yıldır herhangi bir deforme yok. malzeme kalitesi de orta halli diyebilirim kendi adıma. bazılarında deri direksonda soyulma dökülme oluyormuş bazılarındada klima dügmelerinde soyulma oluyormuş onlarıda garantiden değiştiriyorlar.

10. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ayrica arabama binen herkes sasiriyordu.ici cok guzel cok genis diye;)

11. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Açıklamanız için teşekkür ederim. Açıklama ne kadar uzun olursa benim için o kadar iyi. Bende de şuan manuel benzinli yaris var. Arabadan herhangi bir şikayetim yok. Ama biraz daha üst model bir arabaya geçmenin vakti geldi. Geri kaçırmayı pek dert etmiyorum çünkü zaten el freniyle kalkıyorum. O yüzden benim için çok önemli bir kriter değil.Gerekirse elantrada da el freniyle devam ederim. Yakıt konusunda da yaris de hemen hemen 7,5 lt. yakıyor. Dizel olmasının farkını pek hissedemiycem elantrada da belliki. Benim için önemli kriterler tıkırtı , gıcırtı olmaması, ani gaz tepkilerine hızlı cevap vermesi, sürüşün keyifli ve güvenli olması, elimi attığım şeyin elimde kalmaması ve birkaç ayda bir masraf çıkarmaması. Zevkler tartışılmaz ama bana göre elantra ön konsol ve dış tasarım olarak piyasadaki en iyi araba. Yüksek torkundan dolayı performansı da üzmez diye düşünüyorum. Birkaç kilometrelik bir test sürüşü yaptım ama beklediğimi bulamadım. Sanki gaza basıyorum ama yarısı boşa gidiyor gibi hissettim. Bunun sebebini de benzinli arabaya alıştığımdan diye düşünüyorum. İllaki benzin-dizel motorlar arasında bir sürüş farkı vardır ve alışmak gerekir. Yoksa kullandığım araçmı sorunluydu bilmiyorum.Bu konuda fikrinizi alabilirim.

12. ibolum

ibolum Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    -
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    hocam 7.7 derken mehmet abi benzinliden bahsetti sanırsam çünkü devamında lpgli kullandığından bahsetmiş, yoksa 7.7 dizel için yüksek bir lt .

13. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Söylediğiniz gibi herhangi bir deformasyon yoksa olanlarda da servis üstüne düşeni yapıyorsa benim için sevindirici bir haber. Bu konunun üstüne bu kadar düşmemin sebebi bütçemin 7-8 bin lira üzerine çıkarak bu aracı alacak olmam. Bir de çevremdeki herkesin sakın elantra alma, jetta , focus , civic , corolla , astra al demeleri. Aldıktan kısa süre sonra ciddi bir masraf çıkarırsa biz sana dediydik cümlesiyle karşılaşmak istemiyorum.

14. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Maalesef dizelin fabrika verisi şehir içinde 7.7 lt. Acı ama gerçek.

15. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar aklıma gelmişken şunu da sorayım. Yüksek hızlarda direksiyonda , pedallarda titreme falan oluyormu? Rüzgar sesi , motor sesi rahatsız edici derecede mi? Araçta kendini güvende hissediyormusun? Hani derler ya "göstergeye bakmasan kaçla gittiğini anlamıyosun" diye. Elantrada da böyle mi yoksa bir tedirginlik yaratıyormu.

16. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben benzinli kullandim. Isiklarda beni gecen olmadi daha otomatikle hemde. Yaris hafif oldugu icin daha atik gibi ancak elantrada gaza bastiktan 2 3 sn sonra direk 3000 devri geciyodu ben hic sikinti yasamadim.hatta izmire giderken gecen gun 2016 crdi elantra ile 2.0 motor captivam varken yaristik yalan yok zar zor gectim bazende o beni gecti.ben orada 1.6 nasil bu kadar guclu diye hayran kaldim.ayrica araba 140 tansonra ses aloyor ancak ne titreme yada baska bir sorun yasamadim.bence bu hizlarda dene arabayi kendin gör.araba guven veriyo hizini belli etmiyor.130 da 90 mis gibi sakin ve sessiz gidiyor.

17. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Test sürüşü yaptığınız araç Yeni Elantra Crdi Elite (2016 model) manuel vitesli olanı mıydı ?
    Hyundai yetkili satıcısının test aracı mıydı ?

18. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ayrica servis olarak ata hyundaiyi tek gecerim.garantiden istedigin herseyi degistiriyorlar.benin b sutunu kaplamasi cok az birlesim yerinden kalkmisti.kendileri gordu ve bunu garantiden degistirelim dediler iki tarafida degistirdiler ben agzimi acmadan.bunun gibi bana cok yardimci oldular.orada da kimseyi tanimam.hyundaiclubtan tavsiye ettiler dedim.nickimi sordular ve baya yardimci olmuslardi.

mektuplar bunu beğendi.
  19. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ancak bana sorarsan benzinli otomatik al.lovato obdli lpg taktir.asla sorun yasamazsin ben 3 yil yasamadim.20 kr sehir ici 16 kr sehirler arasi klima acik yakarsin.yine de karar senin.

20. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    http://www.hyundai.com/tr/tr/Showroom/Cars/Elantra/PIP/index.html linkinde,

Yeni Elantra Crdi Elite (2016 model) otomatik vitesli olanın