Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şikayet Çözüm Bekliyor Elantra Araçta Bir Türlü Giderilemeyen Ses Problemi

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda koreci tarafından 16 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar epeydir canımı sıkan bir konu var. Hatta bununla ilgili farklı tarihlerde foruma danışmıştım.

https://www.hyundaiclubtr.com/33232-yeni-elantra-kasislerden-gecerken-gacirdiyor-video-lu.html

https://www.hyundaiclubtr.com/31604-yeni-elantra-fren-esnasinda-tumsek-ve-cukurdan-gelen-ses.html

Aylardır bu sesi çekiyorum. Gittiğim Hyundai Aşiyan servisi bu sesin kaynağını bulamayıp teşhis koyamıyor.

Bana diyorlar ki, " bu sesi lpg tesisatı yapabilir.. Ön taraftan lpg sistemini söktür bide öyle bakalım "

Sizce bu kabul edilebilecek bir şey mi bu ? Zaten bütün lpg tertibatı önde... Lpg den yaptığından emin bile değiller ama bulmak için önce lpg' yi söktürecekmişim.

Ben yine de lpg montajı yaptırdığım yere giderek ses yapabilecek yerleri kontrol ettirdim. Onlara göre lpg tertibatından yapmıyor bu sesi...

Ama servise bunu anlatamıyorum. Tıkandık kaldık. Bir servisin asli görevi en azından " teşhis koymak " değil midir ?

Kontrölü yapıp bana desinler ki, " sesin şuradan kaynaklandığını tespit ettik, şu parça eskimiş ücreti şudur "

Ben vallahi parası ile' de olsa yaptıracağım. Yada desinler şu lpg borusu sürtme yapıyor, gideyim ona düzelttireyim. Ama yok.
    Öfkelendiğim nokta, ben sadece " teşhis " istiyorum yani sebebini bulsunlar. Serviste amortisör test cihazına kadar tam donanım var ama sesi bulacak bir allahın kulu yok.

Sadece varsayım olan servisin " söktür bide öyle bakalım " sözüyle, özenerek yaptırdığım lpg sistemini söktürmek istemiyorum.

Konuyu iki hafta önce Assan' a telefonla bildirdim. Assan 1 hafta sonra tekrar servise gitmemi söyledi ama servisle zaten yukarıda anlattığım mesela yüzünden tıkandık kaldık.

Onlara bu durumu tekrar tekrar anlatarak başka bir çözüm bulmalarını ( yetkili servis yerine assan ın bir teknikerinin incelemesi v.s ) gibi ricada bulundum. Bakalım ne olacak bekleyip duruyorum haftalardır..

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Konu aktifleştirildi.

3. NEFRET35

NEFRET35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Dostum videoyu izledim aklıma gelen amotisör bazen yağ kaçagı yapıyor amortisör gıcırdıyor esnemede ama bu kaçağı anlamak biraz zor. Bndede era var soguk havalarda sanki bütün vidaları gevşek gibi heryeri gıcırdıyor hava ıssındımı kesiliyo bu hyundai varya tam sopalık :)

4. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam önceki aracım eraydı...

Soğuktan kaynaklanan sesleri anlıyorum, her arabada olur ama bunun soğuğu sıcağı yazı kışı yok ne yazık ki.. Teybi meybi bastırıyor sesi...

1 yıldır aynı dertten muzdaripim.

Arabadan soğudum resmen öyle kötü, öyle çirkin bir ses geliyorki alttan, sanki ön taraf her an etrafa saçılacakmış gibi...

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    umarım en kısa sürede çözüme kavuşur.

koreci bunu beğendi.
  6. cfoks

cfoks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bunun benzeri bir problem bende vardı arabamı ilk aldığımda arkadaki yaylardan böyle bir ses geliyodu. Birde arabaya yolcu binince oluyodu. Servise durumu anlattım arabanın arka traftaki yayları değiştirdiler düzeldi.

7. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler, inşallah çağrılırım ve gelişmeleri paylaşırım.

Bu Sayfayı Paylaş