Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra aracım çalışmıyor

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda elagozlu5454 tarafından 16 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. elagozlu5454

elagozlu5454 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ERDAL KAHRAMAN
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhabalar bende 2005 model Hyundai elantra araç var. Dün aracımı çalıştıramadım. Aracımın marşına basıyorum marş basıyor fakat araç çalışmıyor. Motordan anlayan bir arkadaşa baktırdım eski motorcu. Araçta benzin bitti diye düşünüp benzin felan aldırdı takviye kablosu felan denedik çalışmadı. Daha sonra radyötör kapağını açtık bri anda kapağın ordan basınçlı bir şekilde tısss diye bir ses geldi. Tekrar marşa bastırıdı (bu arada araç çalışmıyor bilginize) radyotöre su konulan yerden su atmaya başladı marşı kapttırdı bana sonra conta gitmiş dedi. Sonra onun tanıdıği bir motorcuya gittik. Oda conta yanmış dedi. Ama benim anlayamadığım şu bu araç hiç hararet yapmadı. Daha önce hic problem yapmadı. Bu yüzden bende soru işareti oluştu. Bundan bir kaç ay önce aracımda kayış sesi vardı uzun bir yola gitmiştim. dönüşte tam şehir girişinde akü işareti yandı ve direksiyon sertleşti. Hemen kenarı cektim aracı stop ettim ozamanlar devir daim kayışı kopmuştu. Devir daim kayışını değiştirdim düzeldi. Ozamanda kayış kopukken araç çalıştığında radyıtörden su fışkırtıyordu değişince fışkırma kesildi. Bu yüzdende şimdi olayda araç hiç çalışmadan su fışkırınca sanki devir daim de olduğu gibi bir şey diye düşünüyorum. Beni düşündürende daha motor çalışmıyor sonucta devir daimde açılmıyor bu yüzden atıyor gibi geldi. Benim sorum şu anlayan arkadaşlara anlattığım kadarışle conta gercekten yanıkmıdır? Yoksa araçta farklı bir şeymi vardır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Aramıza hoşgeldiniz. forum kuralları gereği komple büyük harf kullanmak yasaktır.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. elagozlu5454

elagozlu5454 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ERDAL KAHRAMAN
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    kusura bakmayın kuraaldır bilmiyordum.
    MSC arkadaşım bilgisayara bağlamadılar. normal motorcu ustası bu...

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş