Uploaded with ImageShack.us Arkadaşlar Benim Airbeg ışığım yanıyordu, sürücü koluğunun altını elimle kurcalayınca geçiyordu, dün koltuğu söktüm, üstteki Serdar(Düzeltiyorum Mürsel Hocanın ) Hocamın izinsiz kullandığım resiminde kırmızı daire içerisine olan soketin, koltuğun altına doğru giden kısmında, kelepçeden dolayı beyaz kablo kopmuş, tam kopmamış ama ben değince tam koptu, sonra onu klasik yöntemle bantlayayım derken kable dipten çıktı. Zannedersem bu kablo koltuğun altında bir müşür türü bir şeye gidiyor, sağ tarafa oturanı algılaması için olduğunu tahmin ediyorum, Bunu söküp kabloları tekrar nasıl bağlarım yada bunu düz bağlama(sürekli açık olsun) şansım var mı? Yada o soketi tümden yenileyebilirmiyim? Yada ne yapabilirim?
Akşam sökmeyi deneyeceğim, bir iki gün tek koltuğu eksik binebilirim, sorun olmaz, uğraşayım, tek alt kısmı sökmem yeterli galiba, benimki deri koltuk, sökmesi biraz daha zor olacak heralde, takıldım yerde yardımcı olursunuz inşallah. Aslında sökmüşken koltuk ısıtmada taksam olur ama beni aşar gibi. Bakalım cesaretlenirsem yaparım.
koltuğu söktükten sonra alt kısmın kılıfını çıkarmanız gerekiyor. onu çıkarınca zaten nerenin koptuğu görünür. kılıfı çıkarınca koltuk ısıtma koymak zor değil. zor olan kılıfı söküp takmak.
Kılıfın üzerinde birde deri(Naylon) Kaplama var, oda galiba aynı şekilde eklenmiştir, çıkarmayı deneyeceğim, iki gündür aşırı yağmur var uğraşamadım, pazarteside balıkesire gitmem gerek, Artık gelince deneyeceğim, ısıtma pedlerini sanayiden bulabilirmiyim acaba?
Sizin araçda deri döşeme varsa orjinal kılıfı çıkarmış olabilirler. deri döşeme yerine deri kılıf varsa onu sökmek kolay onun altında aracın orjinal döşemesi mevcut. koltuk ısıtma pedi sanayide olacağını hiç sanmıyorum. ben Tekirdağ'dan sipariş vermiştim kargoyla gelmişti. Sizde aynı şekilde sipariş verebilirsiniz. isterseniz aldığım kişinin telefonunu veririm konuşursunuz.
Bugün Koltuğu sçktüm arkadaşlar, koltuğun Derisinin ojinal olduğunu düşünüyorum arkadaşlar, kesinlikle deri, dışardan bakınca naylon gibi görünüyor ama çok kaliteli bir deri arkadaşlar. Altta kablo tam çıktığı yerden kopmuş, onu yeniledim, leğimlettim. Tekrar taktım, kutup başlıklarını çıkarttım, ecu yu resetlesin diye, fakat Air bag ışığı sönmedi arkadaşlar, neden olabilir? Kablolarda hiç bir sorun kalmadı acaba Ecuyu sıfırlamak için b aşka bir işlemmi yapmalıyım?