Aracıma 45.000 bakımı yaptırdım yaptıracak olanlara referans ve bilgi olması açısından faturayı komple yayınlıyorum işaretli üç madde kırılan anahtarımın değişimi ile ilgili onları dikkate almayın zaten garantiden değişti.
bende yeni yaptırdım 300 tl 6 taksit fakat benim araca 10*30 şhell yağ kullandılar 30.000 bakımındada sormuştum bu yağı benim dizel erada kullanıyordum benzinlide olurmu bana cvp olarak elantranın motor yağı 10.30 dediler ve 15.000 de bakım yapılır dediler sizin araçta 5.40 magnet yağ kullanmışlar ilginç
5 40 en uygunudur bakım aralıkları her 15.000 km de bir burda sadece motor koruma 72 Tl onu düş 283 Tl bakım tutuyor birde fatura 355 görünüyor ama 320 aldılar benden yani motor koruma 35 ye geldi
Motor koruma aslında ismi gibi motoru koruyan bir şey değil sadece temizlendikten sonra kirlenmesini geciktiren bir solüsyonla yıkıyorlar başka bir esprisi yok ama kaputu açınca tertemiz görünüyor, tabi yine kirleniyor ama biraz geciktiriyor kirlenmeyi. Ve evet aslında Hyundai'nin bakım fiyatları geçekten çok uygun tabi diğer markalara göre.
bencede en uygunu 5W40. ama Hyundai servisleri ne hikmetse 10W30 kullanıyor. hatta ilk 15bin bakımında serviste bayağı tartışmıştık 10w30 konulmasını. servisin açıklaması bu yağın Hyundai için Shell tarafından özel olarak üretildiği şeklinde idi. halbuki yağ üretici firmalarının (Shell, mobil,castroll vs.) yeni elantra için yağı sırasıyla 5w40 veya 5w30 çıkıyor. benim 30bin km bir yılda dolmadığı için mecburen önce dolan yıllık bakımını yaptırdım. yani km veya yıl hangisi önce dolarsa bakım o zaman yapılıyor. bu arada bakım maliyetiniz bayağı uygun olmuş. bide servislerde şu işçilik ücretini anlayamıyorum. normalde periyodik bakım en fazla 1 saat sürer, serviste benden yanlış hatırlamıyorsam en son bakım 2 saat civarı 100tl üzerinde tutmuştu.
Bu bakimi onceki gun yaptirdim dun de ix35 yaptirdim o da 450 tuttu motor koruma dahil aslinda oda oldukca uygun diger markalara gore Birde ben aslinda castrolden se movil yagi tercih ederim ama serviste mobil yoktu yag konusunda iygulama tamamen servis politikasi aslinda 5 40 olmasinin bir zarari yok sikinti etmeyin koruma konusunda cok farkli degil sardece sehir yani iklim konusunda degisiklik nedeniyle tavsiye edilir ve bu yuzden degisiklik olur ikiside tam sentetik yag SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Motor koruma bende 50 tl damping yaptım Bu arada polen filtresi değişmedi mi Adem abi? iPad 'den Tapatalk
Bakımınız hayırlı olsun... güle güle kullanmanız dileğiyle... Bende Nisan 19 da senelik bakıma gireceğim. 30.000 km dolmadı ama mecburen yaptıracağız. 1.4 Benzinli Troy için 2 servisten fiyat aldım. İlk servis 420 TL fiyat çıkardı... 5-30 magnetec kullanacağını belirtti. Kendi servisim 360 TL fiyat çıkardı... 10-30 Shell kullanacakmış. 15000 bakımında da 10-30 konmuştu... Servis Hyundai nın orjinal yağı 10-30 dedi... İsterseniz 5-30 da koyabiliriz ama 72 TL lik yağ ücretiniz 200 Tl ye çıkar demişti... Servise gittiğimde yüz yüze tekrar soracağım... Ama 10-30 unda yetersiz olduğunu düşünmüyorum... Zaten az km yapıyorum...minimum 60-70 TL fark ödemek de istemem...
Poleni bir arkadasim kendine aliken banada bir tane almis yaklasik 20 gun once degistirmistim SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
600 tl ne denek ya co feci opmusler seni neden itiraz etmedin SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi