Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra 2016 Style Kötü Mü?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda LT Xlear tarafından 22 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. LT Xlear

LT Xlear Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Serdar Namlı
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben bu arabada baya karar kıldım . Fakat sürekli millet arabanın kötü oldugunu sadece imajı , göz güzelliği oldugunu , yıllık 3000 masrafı oldugunu , 62 bin liraya alsam dahi ordan çıkışı 80 bin'i bulacagını , Allah korusun kaza yapsam geriye çok zor toplanacagını söylüyor . Takoz filan dediler ayrıca

Bilgisi olan aydınlatabilir mi ? Lütfen.

2. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu diyenler 2016 Elantrayı kullanmış kişiler mi ? Hadi kullanmalarını geçtim 1 defa içine binmişler mi bir sorar mısınız ?

3. LT Xlear

LT Xlear Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Serdar Namlı
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kullandım geri yolladım diyor fakat bugün bayide 3 ay oldu bu araba cıkalı dedi . Ne ara kullandı bu adam. Çok fena kafamı karıştırdılar.

4. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Bu kullandım geri yolladım diyenler nasıl becermiş kullanıp geri göndermeyi :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muzzyy bunu beğendi.
  5. Yussuf

Yussuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Yusuf TORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Yeni i20yi alırken aynılarını demişlerdi hatta ve hatta fikrini aldığım 10 kişiden 12 tanesi alma demişti:) ben de içime sine sine aldım 11 ay oldu şu anda 39000 kmde maaşallah tık demedi
    Bence eskilerden kalan bi hyundai algısı yada diğer markaların sempatizanlığı var ben zannetmiyorum ki elantra sıkıntı çıkarsın hatta segment olarak çok daha kaliteli olsa gerek
    Bence git bi dene içine sinecektir

6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Eski imajı yıkmak çok zor ve Hyundai bu kötü imajını yıkalı çok oldu yıkmak ile de kalmadı servis hizmeti ile de göz doldurmaya devam etti eksikleri var mı? Elbette ama dünya kadar para isteyen araçlara bin basacak kadar da yol almış durum da. Hyundai bir konu da çalışma içinde olması gerek oda yakıt ekonomisi Hyundai araçlar çok yakıyor. Bu bir gerçek. Hayır ekonomi adına 10 serisinde olduğu gibi lpg diğer modeller içinde uygulaması gerek ya değil ise yakıt insanın canını sıkıyor harbi yakıyor çünkü.

berkelantra ve VVadam bunu beğendi.
  7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yav he he

Sent from my iPhone using Tapatalk

oguztiryaki55 ve VVadam bunu beğendi.
  8. LT Xlear

LT Xlear Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Serdar Namlı
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bilmiyorum ki belki de satmaktan filan bahsetmiştir fakat ne ara kullandı ne ara sattı bilemiyorum . Onun beyanı bu.

Zaten ben arabanın içine bindiğim an bayıldım arabaya fakat kime desem kötülediler arabayı..Ayrıca yakıt sorunu acayip...Şehiriçi Ort : 8.9

Bu arabanın şehiriçi ortalama yakıtı 8.9 lt , bana çok fazla geldi . Ama arabada gözüm çok kaldı . Şu yakıt sorunu elite versiyonda çözülüyor fakat 20 bin fazladan verebilecek imkanım yok..Sizce nasıl bu durum ?

9. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    adem abi fişiyle götürürsen geri alıyorlar. önemli olan fişş burrda :)

10. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    . 2013de baz modeli aldım 8000 km de iken lpg attım 35binde araba hiç sıkıntı yok. hatta bildiğim kadarı ile yeni kasaların motoru mpi motormuş dahada uyumluymuş lpgye. sakin kullanımda uzun yol 15kr şehir içi 23 kuruş yakıyor. takarsın 2bine bir lpg bakarsın keyfine. bence segmentindeki diger arabalardan hiçbir eksiği yok. hatta 1,2 octavia sürdüm çok kötüydü be yaa. sanada kötüleeyenler volksvagencilerdir. kafana yatıyorsa hiç düşünme ben çok memnunum. ama bir test sürüşü yap bak kafana yatıyorsa al.

MehmetHan ve VVadam bunu beğendi.
  11. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Kötü değil.Bir takım sorunları var(Her araçta olduğu gibi.).Yani duyduk testlerde gördük.Forumlarda ustalardan izledik vs.Ama o paraya alınabilecek arabadır.Çamur atmaya gerek yok.
    Hyundaiye kotu algıyı ben zaten çözemedim.Eskiden de şimdi de Fiyat/Performans oranı sağlam arabalar.Eski araçlarda kaporta baya dayanıksız duruyor malzemeler de oyle ama zaten ucuz araçlardı.Şimdi yeni modellede premium hissi veriyor.Ve guvenli araçlar.Ama boş golf e boş poloya para verenler kafası.İçine siniyorsa al hocam.Ben Hyundai fanatiği falan değilim.1 adet de bipper a sahibim hatta.Ancak dediğim gibi fiyat performans olarak ideal araçlar Hyundai araçları.Ben yumurta kasa accent sahibiyim ve maşallah eski olmasına rağmen masrafsız kmler deviriyorum.

Muzzyy bunu beğendi.
  12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hiç bir aracın fabrika değeri normalde tutmaz üzerine bir iki litre eklemek gerek. O yüzden ekonomi odaklı bir motor yok. Dedim gibi bu işin içinden çıkması için motor konusunda bir çalışma yada lpg tam uyumlu motor. Dizel araç konusuna kullanıcı olarak pek sıcak bakmıyorum. Ama sürekli araç sırtında olan için bir şey diyemem.

13. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Ya 3 ay olmuş aracın piyasaya çıktığı ne sorunundan bahsesiyorsunuz. Daha üreticinin bile haberi yok arabada sorun varmı yokmu. Millet kafayı yemiş arkadaş. Olurda bukadar önyargı da aşırı abartı olmuş. Ben öyle yorumlara çüş efendi ağır gel biraz derim. Ezbere yapılmış bir yorumdan ibaret.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

enginis58 bunu beğendi.
  14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ben yıllık 3.000tl masraf olayına takıldım, aracın garantisi var sorun çıksa dahi paranız çıkmaz. Yıllık bakım masrafınız olur o da her araçta var zaten.

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  15. Ege

Ege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ege G
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Türkiye'de insanların çok iyi dediği arabaya şüpheci; dandik ve çöp dedikleri arabaya kaliteli gözü ile bakın :D Bir otomobile direk 'kötü' demek bu konunun cahili olmanın birinci kanıtıdır zaten. Elantra'nın evet eksisi var ama artısı da var. Ben size iki tarafını da söyleyeyim.
    - olarak:
    1-Malzeme kalitesi düşük. Jetta nasıl golften çok daha düşük kaliteliyse, elantra da i30'dan çok daha düşük bir malzeme kalitesine sahiptir çünkü C sınıfı sedan araçlar Avrupa hariç diğer kıtalarda ticari amaçlara hizmet etmekte ve büyük pazar payı oluşturmakta. Türkiye, ABD, Çin, Rusya vs.
    2- DCT şanzıman sürüş bakımından çok başarılı bir şanzıman olsa da yoğun trafikte ısınma problemi yaşatıyor. Hyundai'nin çift kavramalı şanzıman konusunda biraz daha tecrübe elde etmesi gerek. VW bile onca yıl sonra anca son jenerasyon DSG'de arıza çıkarmayan bir şanzıman elde edebildi. Yeni Passat ve yeni golf vb. Dolayısıyla DCT'ye biraz daha zaman tanımak lazım çünkü sık sık duyuyorum ısınma problemini.
    Bunun yanında yanlış hatırlamıyorsam GDI motor seçeneğinde de tork konvertörlü bir şanzıman bulunuyor. Ve bu şanzıman hele ki piyasadaki başarılı tork konvertörlü örneklere göre verimlilik konusunda biraz problemli gibi.
    Şimdilik aklıma gelen -ler bunlar.

+olarak:
    1- Segmentindeki rakiplerine göre çok başarılı süspansiyonlara sahip olduğunu düşünüyorum. Çok sessiz ve konforlu. Süspnasiyon ve yalıtımın çok iyi olmasıyla gelen bir rafinelik hissi dolayısıyla bir konfor hissi var.
    2- Hacim anlamında da gayet yeterli. Arka baş mesafesi biraz sıkıntılı olsa da bacak mesafesi ve bagaj hacmi olarak gayet iyi.
    3- Hyundai, şuan piyasadaki çoğu araçtan daha dayanıklı şasi üretiyor diye düşünüyorum. Öyle ki Amerikan Otoyol Ensititüsü tarafından yapılan çarpışma testlerinde genellikle çok başarılı sonuçlar elde ediyor. Bildiğim kadarı ile Elantra henüz girmedi .

Style donanım düşünüyorsanız, elantra'nın rakipleri focus sedan, mazda3 sedan, jetta,octavia ve corolla olacaktır. İş burada sizin önceliklerinize kalıyor biraz. Anladığım kadarı ile benzinli araç bakıyorsunuz. 1.0 focusun ikinci el problemi varken 1.6 atmosferik focus eski bir motora sahip. Mazda3 1.5 manuel skyactiv verimli bir motor ama otomatik şanzımanını başarılı bulmuyorum. Jetta tsi dsg verimlilik konusunda başı çekerken konfor açısından çok başarısız, süspansiyonları kötü. Elantra konfor açısından başarılı. Mazda3 baz donanımdan sonra iyi donanım sunmaya başlıyor. Focus 1.6 atmosferik çok eski bir motor ama 1.0 turbo başarılı bir motor ama ikinci eli yok.

Elantra gayet mantıklı bir seçenek bana kalırsa

VVadam bunu beğendi.
  16. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,086
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Kasko, sigorta, benzin masrafları var ya :)

Yusuf bunu beğendi.
  17. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kesin vw cidir diyenler :D salla gitsin beğendiysen al bin yeni elentra ateş ediyor

18. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Hoşunuza giden aracı alın milletin lafına bakmayın.çünkü alacağınız aracı siz kullanacaksınız başkası değil.Onun için kafanıza yatıyorsa alın.Mercedes alsanız biri çıkar ben olsam bmw alırdım der bu işin sonu yok.

Onur-, BAGKUR, abdullah3471 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  19. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Kimsenin lafını dinlemeyin hocam. Özellikle araba konusunda. Yorum yapanların çoğu yerden yere vurduğu araçların yolcu koltuğuna dahi oturmadan yorum yapıyor.

MehmetHan ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  20. KALENDER

KALENDER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    75
    Ad Soyad:
    MALİK GENÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Daha evvel de Elentra alacak arkadaşlar forumda bu tür sorular yönelttiler. Hepsine almaları konusunda destekleyici fikirler sundum. Aldılar ve hepsi de çok memnun kaldı. Forumu biraz araştırın, yazışmaları görürsünüz. Bence doğrudan o arkadaşlara soru yöneltin. Fikirlerini alın. Ben size de hiç düşünmeden Elentrayı almanız konusunda tavsiyede bulunacağım çünkü Elentra kaliteli bir araç. Hatta ederinin bile altında bir fiyata satılıyor diyebilirim. Neden diğerlerine daha fazla ödeyesiniz ki? Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kulanın.

enginis58 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş