Herkese Merhaba, Yeni aldığım aracımla henüz 500 km. yaptım. Şu ana kadar şehir dışında kullandığım aracımın lastiklerinin yol tutuşundan memnnun kalmadım. Özellikle daha önce Getz ile aynı süratte girdiğim virajlarda - ESP olmasına rağmen - arka tarafın kaydığını hisssettim. Acaba lastiklerin yeni olmasından mı kaynaklanıyor yoksa Hankook marka lastiklerin genel özelliği mi? Bu konuda deneyimlerini paylaşacak ya da bu durumla karşılaşan arkadaşlar var mı? Böyle giderse lastikleri değiştireceğim. İyi günler dileklerimle.
lastikten değilde arabanın süspansiyon sisteminde sanki genel sorun var.düz yolda giderken bile bir çukura girdiğinizde arka taraf bir tarafa atıyor.virajda çukura girerseniz daha ürkütücü oluyor bu durum.
Merhaba.Özellikle virajda ağır vasıtalardan kaynaklı yol kasis yapmışsa kayıyor. Bu da beni çok tedirgin etti. Islak zeminde bu durumu yaşamak ise çok kötü olsa gerek. Siz bu konuda ne yaptınız?
Bu araçların arka tarafı bağımsız süspansiyon deği oyüzen bu hissi alabilirsiniz ama güvenlik konusunda endişe etmeyin savrulma limitleri oldukça yüksektir ama hankok lastiklerde pek sağlıklı değil ben hemen değiştirdim lastikleri çünkü bu lastikler yağmurlu havada gerçekten kaydırıyor ve araç arkadan kendini bırakıp esp devreye girenekedar savruluyor.lastikleri değiştirmekte yarar var yada bir süre yağmurda dikkatli kullanın ama kuru havada sorun yok.Bahsettiğiniz şey ise normaldir korkulacak bir durum yok araç aslında yol tutuş konusunda başarılı ben bir yılı( 23000 km) aşkın süredir biniyorum bazen sınırları zorladığım oldu bu konuyu fazla kafanıza takmayın yeni araçların coğu arka süspansiyon bağımsız değil buda bahsettiğiniz durumu ortaya çıkarıyor buna karşıda esp ve vsm sistemi durumu kurtarıyor sanırım bu sistemler yüzünden bağımsız süspansiyona gerek duyulmuyor maliyet açısından.
Sn. Ocaklı, bilgi paylaşımınız için öncelikle teşekkür ederim. Beni biraz olsun rahatlattınız. Şunu da öğrenmek istiyorum: ESP ne kadar zamanda devreye giriyor ve aracı toparlaması nasıl? Daha önce ESP'li araç kullanmadığım için bilgim yok. Ayrıca siz lastiklerinizi hangi marka ve ebat olarak değiştirdiniz? Memnun musunuz?
esp aynı abs gibi yol şartına bağlı olarak devreye girmesi erken veya daha geç olabilir.nasıl his yarattığını anlamak için boş arazide test etmenizi öneririm.ben denedim sanki savrulurken biri arabayı tutuyor ve bunu engelliyor.böyle bir his uyandırıyor
Yukarda gökhan açıklamış esp yi ilave olarak araç savrulmaya başladığı anda araç üzerindeki sensörler bunu algılıyor ve direksiyon açısına tekerleklerin dödüşüne ve aracın hareket ettiği yöne bakarak gerekli olan lastiklere gerektiği kadar fren basıncını ayarlayıp aracın yolda kalmasına yardımcı oluyor tabi bunu sadece esp değil vsm (araç stabilite kontrol sistemi) de beraber sistemli çalışıyorlar ama bunlara ilave abs olmassa olmazıdır. http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/esp/esp.htm
Herkese merhaba. Lastiklerimin hava basınçlarını kontrol ettiğimde 32 psı olması gereken değerin 40-41 psı (soğuk lastik) olduğunu gördüm. Oysaki aracı teslim fişinde lastik basınçlarının kontrol edildiği yazıyordu. Bu nasıl iş anlamadım. Büyük ihtimalle yol tutuş kaybına neden olan sorunun ana nedenlerinden birini çözdüm.
Bu konu forumda daha önce konuşuldu yazıldı okuduğunuzu düşünerek ikaz etmedik ama malesef servisler bu konuda sıfır kontrol etmiyorlar hepimiz aynı şeyiyaşadık.Ama ginede tavsiyeme uyun ve yağmurlu havalarda dikkatli olun.
Kesinlikle Adem Hocam Haklı. Ben Adem Hocama Uydum 18 Jant Taktırdım :RpS_razzGördüğü İlk erde Bir Kaşık Suda Boğacak Tabi) İşin Şakası Bir Yana Fabrikasyon Hankook Lastikler Bu Arabada Çok Zayıf Kalarak Yol Tutusunu Ve Güvenliğini Aza İndirmiş. Bizim Türkiye Yollarıa Bu Lastik Uygun Olmadıgından Hemen Hemen Tüm Elantra Kullanıcıları Lastiklerini Hemen Değiştirmekte KArar Kıldı. Ben LAssa Aldım Çok Memnunum.
Lassa İmpetus Performance Olması Lazım. Yol Tutusu Çok Güzel İnce Yanak Oldugu İçin Uzun Yolda Sesi Çok Olmamak Şartıyla İçeri Veriyor. Şimdilik İzlenimlerim Bunlar.
2011 de almış olduğum elantramda ilk işim lastikleri değiştirmek oldu (lassa impetus revo plus + 205 x 55 x r16)tavsiyemdir
hocam öncelikle evet bahsi geçen lastik öyle çokta matah bi marka değil ama malümunuz bugün bir kaç marka hariç bütün markalar maliyet heabıyla bu tip lastik takıyolar fabrika çıkısına ama öncelikle kendi tecrübemdir yeni latiklerin 750-1000 km den sonra yol tutusu armaktadır yani yol tutuşu için bira aşınmalı
Merhaba; 2012 Elantra sahibiyim. Aracın orjinal jantları küçük durduğundan 18'' jant taktırmayı düşünüyorum. Sizce hangi lastik ebatlarını kullanmalıyım?? Birde yakıt durumu çok artarmı aracı çok yorarmı 18 jant bilgi verirseniz sevinirim
Jantı vitesli bisiklet gibi düşünüyorum pedalın cevirme kuvveti kücültükce güc artıyor büyüdükce güç azalıyor daha cok pedal cevir için uğraşılıyor ve yoruluyoruz . Ben,ce fabrika verileri ne ise o kullanılmalı .
Bir ara bende heveslendim 18" jant için ve lastikçi o zaman 215-40-18 ebatı önermişti. İstediğim jant buydu. Ama aracı ailece kullandığımız için şimdilik vazgeçtim.
Arkadaşlar merhaba ben aracı maksimum seviyede test ettim şöyle söyleyebilirim 120 km/h ye kadar yüksek hızda virajları denedim esp açıkken biraz savruluyor ama sonra toparlanıyor araç fakat eğer pek korkunuz yoksa esp yi kapatmanızı tavsiye ederim esp kapatıldığında direksiyon sertleşiyor aracın tepkileri daha sertleşip virajlarda daha oturaklı oluyor
Elantra üzerinde sanırım Hankook Ecowing modeli lastikle geliyor, en azından bizim Elantra böyle. Bu lastiklerin etiket değeri hatrı sayılır seviyede, ama bu değeri ne kadar süre korur orası meçhul. Eğer lastiğin iyi yol tutmasını planlıyorsanız lastiğin etiket değerinde ıslak zemin değeri A'ya en yakın olmalı, ve tüketim değeri ise orta seviyede olması daha uygun olacaktır.