Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra 2011 Yakıt Lambası Arızası

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda ebuzer_06 tarafından 8 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. ebuzer_06

ebuzer_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ebuzer Öner
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aracımız Elantra Mode Benzin+BRC LPG takılı. Araçta çalışmadan itibaren yakıt lambası yanıyo hem benzinde hem gazda yanıyor. Bunun bi sıkıntısı olurmu çözümü nasıldır yardımcı olurmusunuz ?

2. ebuzer_06

ebuzer_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ebuzer Öner
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Motor Arıza Lambası (MIL) diye geçiyor kullanım kılavuzunda öyle geçiyor? Ben yanlış belirtmişim bu konuda bilgisi olan varmı uzun süre bununla gidilse nolur böyle bir sorunla karşılaşan oldumu yardımcı olurmusunuz ?

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Yanan lamba bu mu? eğer bu yanıyorsa OBD soketinden bilgisayara bağlatıp bu uyarının neden yandığı ile alakalı hata kodlarını öğrenmeniz gerekiyor, bazı oto elektrikçilerde, lpg ayarı yapan yerlerin bazılarında ve bütün yetkili servislerde bu cihazı bağlatıp problemi öğrenirsiniz, problemin nerde olduğunu o şekilde anlayabilirsiniz, bu lamba yanarsa ve yanık şekilde kullanılırsa illa ki birşeyler ters gidiyor demektir. Yakıt sistemi, arabanızın motorundaki emisyon kontrol ekipmanları, sensörler, ateşleme sistemi gibi parçaların sağlığı için ve otomobilinizden en iyi verimi almanız için arıza ışığına sebep olan problemi çözmeniz gerekir. Bu şekilde kullanmak genellikle çok fazla bir hayati risk taşımaz ama böyle bir arabayla uzun yola çıkılmaz mesela.

<<bülent>> bunu beğendi.
  4. ebuzer_06

ebuzer_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ebuzer Öner
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Anladım çok teşekkür ederim altında check yazıyor mu dikkat etmedim ancak bu ışık evet. okuduğum bazı yerlerde yorum olarak LPG ayarından kaynaklı olabiliyor filan denilmiş. Öyle yerlere gidince bilgisayardan sıfırlama yapılıyomuş hatayı silme yani 1 ay sonra yine yanıyomuş diye duydum bi bilgisayara bağlatmak gerekecek gibi.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    keşke obd destekli bir kit taktırsaydınız. fakirde gezerseniz arıza lambanız yanar, zamanla sübaplarınız zarar görür.

erenuzel41 bunu beğendi.
  6. ebuzer_06

ebuzer_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ebuzer Öner
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aracı yeni aldık serdar bey biz birşey taktırmadık ancak obd destekli kit ile destek yapabilir miyiz bundan sonra yoksa sıfırdan lpg işine mi girmek gerekecek BRC marka diye sevinmiştim ilk gördüğümde ancak arıza lambasından sonra hiçte iyi olmadı :(

Bu Sayfayı Paylaş