Selamın aleyküm arkadaşlar aracım da hiç bir sıkıntı yoktu bir sabah binip işe gitmek için yola çıktım hızım 120 civarı sabit ilerlerken bir anda aracım gaz kesti ve gösterge panelinde anahtar simgesi yanıp söndü bir çok ustaya götürdüm Buji dediler değiştirdim ama yine aynı sorunu yapmaya devam ediyor formu biraz araştırdım okudum çözen yada çözümü nedir bilen varsa lütfen yardımcı olun motor inecek subap değişecek diyorlar lütfen cevap verin
Anahtar işareti yanıp söndü demişsiniz acaba imbolizer arıza yapmış olabilir mi. Anlık algılamamış ve motoru durdurma noktasına gelmiş olabilir
immo sadece motor çalışmadan önce devreye girer, motor çalıştıktan sonra pasif olur. anahtar işareti muhtemelen başka bir şey.
Hocam sizce ne olabilir dediğiniz gibi şu anda aracımı benzinde kullanmaya başladım işe giderken yapmadı yarında deneyeceğim bir öneriniz var mı yoksa cidden suboplardan kaynaklı bir arıza olabilir mi
Hocam bazen yapıyor ve anlık odaklanıp görebildim hatta ilk başta motor arıza ışığı sandım ama sonra arabayı ilk çalıştırırken( araç içinde anahtar sembolü) çıkan sembol olduğunu anladım ama imbolizere baktırmadım
immo devreye giriyorsa beyin elektriği yada krank sensörü verisi anlık kesiliyor demektir. kontrole beyin sigortasından başlayabilirsiniz, özellikle lpg'de kullanırken bunu yapıyorsa lpg'nin elektriği nereden aldığına bakılmalı, sonrasında da tesisatına.
Sübap olarak en son çare olarak düşünelim. Benim de aracım da ara ara silkme güç kaybı mevcut halâ arıza bulunmuş sayılmaz. Herhangi bir sübap arıza belirtiside vermiyor. Ancak hiçbir usta uğraşmayıp direkt olarak sübap motor açılacak demekle yetiniyor. Sizde bir süre daha bekleyin sübap olup olmadığı vereceği arıza ile belli olacaktır
Sübap ayarı bildiğim kadarı ile bu araçlarda yoktur. Motor ayarı otomatik olarak yapıyor. Sübap yanığı yada erimesi arızası olabilir sadece. O da bir çok belirti verir. Sabah geç çalışma hareket halinde tekleme güç kaybı rölantıda vuruntu sesi titreme rölantı dalgalanması. Egzozdan duman atma gibi bir kaç belirti verebilir
Hocam benzinde de aynı sorunu yapmaya başladı ne yapmam lazım şu an hâlâ anahtar simgesi de yanıyor elektrik aksamınamı baktırmam lazım öneriniz nedir birde 600-700 km arası yol yapıcam sizce bir sıkıntı olur mu
ana elektrik sistemi ile ilgili bir sıkıntı yoksa (akü, ana röle vb) ecu sigortalarını değiştirin, krank sensörünü söküp temizlemeyi deneyin. yolda beyin verirlerini gözlemlemeden başka bir yorum yapmak doğru olmaz.