Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra 2006 Motor Beşiği Travers

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda jette tarafından 30 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Arkadaşlar aracı alalı 2 ay oldu ama sorunlarından kurtulamıyorum şimdide motor beşiği diye adlandırılan travers çürümüş daha öncedende kaza yapmış arac ve bazı yerlerine ek kaynaklar atılmış. bu sepepten dolayı sol teker rotta girdiğinde sağ tekere göre 2 cm geride Şaseci salıncaktan düzeltebileceğini söylüyor ısıtıp ama beşikten düzelmeyeceğini söylüyor.çürük çünki kaynakçılar kaportacılar ve egsozcular beşiğin sağlam bir şekilde kaynak olmayacağını çürümeden dolayı kaynağın tutmayacağını ifade ediyorlar . durum o kadar vahimki ani fren yapınca sol teker çamurluğa sürtüyor. beşik esniyor anladığım kadarı ile . salıncak ve z rotlar rot koları ve rot başları yeni değişti.

Beşiğin yan sanayisine 450 tl orjinaline ise 1000 lira istiyorlar . servis ise 2850 tl diyor. Çıkmacılar ise durumu belli olmayan çıkma beşiğe 750 tl istiyorlar.

Yan sanayi alsam işimi görürmü acaba aramızda daha önce beşiği değişen oldumu kiloda çok fark var diyorlar orjinali ile sağlamlık noktasında sorun olurmu bilemedim

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme: 30 Ekim 2016
  2. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3

Orjinal al diycem şaseler ne durumda onu bilemediğim için sadece beşik kurtatacakmı oda var rotçuna bi danış amaortisörün taşıyıcıya bağlanan civataları varya onlara ince civata takıp taşıyıcıyı (yani lastiği ) biraz daha öne alma şansları oluyor oda kurtarmassa civata deliklerini büyütüp ince civata takıpta olabilir ama tavsiyem o araçla uğraşma çok üzer seni kısa yoldan sat düzgün bişey bakmanı tavsiye ederim

3. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Şu anda aracı değiştirebilme gibi durumum yok o kadar masraf ettim değiştirirsemde üzülürüm. yan sanayi alıp taksak teker hala geride durursa amasitör takozuyla tekeri ileri geri almak ne kadar doğru bir yol bilmiyorum. Rotçuda amasitör takozundan olabilir dedi ama o beşiğin bu kadar vahim durumda olduğunu bilmiyor. 100 Km gibi hızlarda sola çekme oluyor bu yüzdende.

4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Amortisör takozuından alınmıyor zaten kazalı her arçta yapılır bu işlem kazadan sonra şaseler tam orjinali gibi düzeltilemediği için ufak pürüzler olabiliyor amortisörün taşıyıcıya bağlandığı yere ince civata takılınca ileri geri eseneme payı ile düzelebiliyor traversden olacağını sanmam genelde %80 şaselerden kaynaklı hata çıkıyor illaki travers değişecek ise orjinal travers kullanın yan sanayilerin ölçüsü birebir tutmayabiliyor zaten tuttmassa aynı problem yine meydana gelir

5. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Traves değişmesi lazım ani frende teker çamurluğa sürtüyor tehlikeli bir durum yani. Şaseden ise bu durumu düzeltmenin yolu yokmu acaba ?

Birde travesin resmini çekmedim ama salıncakların bağlandığı yerlerden bir kaç defa kesilip kaynak atılmış bende bu yüzdendir diyordum tekerin geri durması .

6. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Bugün Mülayim Japon Kore Yedek Parça ' dan beşiğin siparişini verdim orjinal kilosuna çok yakın bizdeki ürün dediler sağlamlık noktasında iyi dediler inanarak aldım kargoya verecekler bugün . bakalım ne olacak ? inşallah aracın tekerindeki gerilik düzelir. Düzelmezse ne yapmam gerek bilgili arkadaşlar cevap verirse ?

7. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bence iyice kontrol ederek çıkmacılardan pazarlıkla alın sonuçta onlar parça tamiriyle ugraşmazlar kendilerinden garantide alırsan sıkıntı olursa getirir degiştirim diye problem olmaz.Bi şekilde aracnı düzeltip saglıklı kullanılabilir hale getirmen lazım.Anlatıgınıza göre araca binen herkezi riske atıyosunuz frene basınca çamurluga sürtmek demek bildigin ön lastiklerin kafasına göre takılıyor.

8. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Sorununuz için ön düzene girip kontrol ettirdinizmi çünkü bu sorun traversdeki çatlaktan kaynaklanıyor yenisini almışsınız umarım sorununuz çözülür bu sorunun aynısını kendi aracımda yaşadım ön düzenci buldu arızayı

9. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    ön düzene girdi araba ve beşiğin yani traversin çatlak ve bir çok yerinde eskiden kesilip kaynak olduğunu söyledi. Onun Üzerine kurtalar bilirsek salıncakları ve bir kaç öntakım parçasını değişelim bu çatlaklarıda kaynatıp bakalım dedi . Ön düzeni değiştik kaynak yaptırdık ama kurtarmadı çünki travers bitik durumda esniyor galiba artık . Bugün aracı bıraktım travers geldi ankaradan gelen travers gayet ağır ve sağlam duruyordu ustamda hatta çok iyi yan sanayi olmasına rağmen dedi. İnşallah sounsuzca uyar araca ve birde tekerdeki ileri geri sorunu çözülürse çok güzel olur.

10. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Zaten o kadar kaynak gördüyse travers özelliğini kaybetmiştir sanırım yarı Çelik alaşımlı olması gerek kaynak olan ve kesilen yerler malum ısıya maruz kalacak birde üstüne çürüme çukura girseniz ayar yeniden kaçacak bence en iyisini yaptınız yan saniyede olsa en azından tek parça ve çürüksüz umarım birebir ölçülerde uyumlu olur ve güvenli bir sürüş keyfi yaşarsınız kolay gelsin

11. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Besik degisti ama sol teker hala geride arkadaslar yardim. Saseci salincaktan isitip cekelim diyor. Ama guvenemiyorum bu isleme . baska nereden yapar bu sorunu saseden yapiyorsa ne olacak ne kadar maliyetli olur ve duzgun olurmu salincaklar da degisti besikte degisti ama teker geride direksiyondanda hafif demir surtme sesi geliyor. Cevirirken oda bununlami alakali acaba

12. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Yeni ön takımla teker geride kalıyorsa bence bi şaseciye ugrayın.Öyle uydurma kaydırma işlerle yeni parçalarınızda ziyan etmeyin.

Bu Sayfayı Paylaş