Elantra 2005 bakımında motordan gelen tak tak sesini söyledim (dosyası ektedir). Tak tak sesi sürekli var arabanın içindeyken duyulmuyor kaputu açınca duyuluyor. Ata Servis motoru açacağız 5000-6000 TL. lere gider diyor. Başka bir ustaya gösterdim sübap vurması dedi motor soğukken hallederiz diyor. Bu konuda fikri olan önerisi olan var mı? Servis dışında bu işlerden anlayan Ankarada usta, servis önerisi olan varmı? Arabayı kullanmak zarar verir mi? Araba 85000de bu zamana kadar bir arıza çıkarmamıştı. TEşekkürler.
subap sesi, orjinal yağ filtrersi ve kaliteli yağ kullanın düzelebilir. düzelmezse lifterler değişecek.
mobil1 esp 5-30a geçince geçmişti benim aracın lifter sesi (çok tak tak gelmesede geliyordu metal sürtünme sesi) kaliteli yağa geçin bencede. tapatalk ile gönderildi
Ata Hyundai serviste 3 gün önce değişti ama yağ ve yağ filtresi. Lifter dediğiniz nedir bu arada? Teşekkürler.
serviste 10-40 dandik yağlardan koyuyorlar baktınızmı hangi yağdan koydular, subap iticileri lifter denilen şey tapatalk ile gönderildi