Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra 2-elantra 3

'Elantra Forum - Club' forumunda efendy06 tarafından 9 Mayıs 2017 tarihinde açılan konu

1. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Merhabalar. Daha önce 1998 model accent 1.3 lx kullanıyordum, ancak aracın geçmişinin kötü olduğunu sonradan öğrendim. Şasede çürüme, motorda yağ yakma, üfleme vb. sorunların hepsi bir araya gelince aracımı sorunlarını da belirterek sattım.
    Akabinde öneri üzerine 1998 astra f 1.6i gls 16v ecotek aldım. Motoru ip üstünde çalışan hyundaide bile olmayan rutin hararet sorununa hiç kimse teşhis koyamadığı için araç sürekli yüksek hararette çalışıyordu. En sonunda hararet yaptı, yaptırdım (silindir contasından kaynaklanıyormuş) ve sattım. Aslında astra güzel araç ancak hepsi bir miktar hararetli çalışıyormuş. Sürekli 95 derecede duruyor hararet, klimayı açınca yaz sıcağında 100 dereceyi buluyor. Sistemin sağlıklı çalışma şekli buymuş ama soğudum o araçtan.

Şimdi yeniden araç bakıyorum. MK2 ve MK3 elantralar hoşuma gitti. Hem oldukça donanımlı hem de yakışıklı bir araç. Ancak araç ülkemizde çok tutmadığından olsa gerek, kendisi hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım. 18-22 bin lira arası araç düşünüyorum. Bu rakam mk2 ile mk3'ün arasında kalıyor. Aklımda bazı sorular var, cevaplamanızı, sormadığım hususlarda da bilgi vermenizi rica ediyorum.

1- Aracın 1.6 olanı mı alınmalı yoksa 1.8 olanı mı? (Her halükarda manuel vites alacağım) Aralarında ne kadar yakıt ve performans farkı olur?
    2- Bazı modellerde sunroof, hız sabitleyici halan var, o hangisi oluyor?
    3- Aracın ne gibi kronik sıkıntıları var?
    4- Alırken nelere dikkat etmeliyim?
    5- Ankara'da araca motor konusunda ekspertiz yapacak sağlam usta tavsiyeniz var mıdır? (Pursaklar sanayiinde Murat usta var, Ankara'nın her yerinden ticariler geliyor ona. Accentim için ona gidiyordum, ama daha iyi bir usta varsa yönlendirirseniz sevinirim.)
    6- Aracın yedek parça durumu nasıl?
    7- Bizim insanımız hyundai'yi sever, bu araç neden tutulmuyor? (Beğenirsem rover bile alırım, umrumda değil milletin ne düşündüğü, her araç satılır. Sırf merak ettiğim için soruyorum)
    8- Donanım Paketleri-Model yıllarına göre değişiyor mu? Herhangi bir bilgi bulamadım.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

2. mertsait12

mertsait12 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Mert varol
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2004 elantra otomatik sahibiyim.
    Elantra dediğiniz gibi güzel araba ancak ne beklediginizede bagli. Örneğin makas atarım hizli giderim felan derseniz tatmin etmez kasasi ağır motorda pek güçlü değil. Donanim olarak sunroof ve hız sabitleyici xd2 kasada yok sanirsam yurtdisinda var. Sağlam arabadır parçası cok pahalı değildir. En güzel yanı içinin geniş olması bence çoğu arabada yok o genişlik. Bagaja 15inc 4 lastik sigdirmistim birkeresinde :) tipi de güzel bence hatta bisonraki kasadan daha güzel bana kalırsa. Onun dışında aklıma birşey gelmedi. Bu arada aracu alirken ankara ostimde atik hyundai ye göstermiştik. Expere felan sokmadik bakti biraz ufleme felan, biraz surdu zorladi derken boyacı çağırdı adam gözüyle uzaktan bakti boyali yerleri degisen yerleri soyledi :) bilmediğimiz cok boyali yer çıktı mesela. Neyse velhasil kelam bi bakabilirsiniz oraya ancak cokta tanımam genede araştırın iyi günler dilerim

efendy06 bunu beğendi.
  3. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Araçlarla ilgili biraz sıkıntı yaşamışsınız. Bence 1.5 gls milenyum yada 1.6 accent admire baksanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

efendy06 bunu beğendi.
  4. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Ali hocam, bütçem o araçların düzgününe pek elvermiyor. Hele admirelerin ticari çıkmalarına bakabiliyorum ancak. Elantra almazsam ya yine astra f alacağım 1998 gls, ya da golf mk3 alacağım aft motorlu 1998.

5. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Anladım. İnşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz.

Bu Sayfayı Paylaş