Merhaba arkadaşlar. Aracı 2.el olarak yeni aldım ve benim ilk aracım. Foruma sırf yakıt tüketimi için katılmıştım ancak bulamadığım yedek parçaları da bulmam da yardımcı olacak kişilerin çıkacağını umuyorum Gelelim yakıt konusuna. Aracım 1996 Model Elantra 1.8GLS 128hp Otomatik şanzıman Station Wagon Araç ağırlığı 1293 Kg Geçenlerde 2.30 Tl den PO dan depoyu fulledim. 67 Tl tuttu. Kaç litre aldı bilmiyorum. Daha sonrasında bu gazı depo bitmeden tekrae fulledim ve bu şekilde sürekli fulledim 1 haftada. En son Pendik de dün Classoil den 1.89 Tl ye Milangaz lpg aldım ve kırmızı yanıyordu fulledim 50tl de durdurttum çok yavaş ilerliyordu. 2 defa aynı şekilde tam 100 km de fulleme yaptım ve 35 tl ye dolum yaptım. Hesabıma göre 0.35 krş yakmış oluyor km de. İlk aldığım da 38 krş yakıyordu. 50tl ye gaz ayarı yaptırdım ve bujileri deldi, emisyon süresini programdan 1.2 ye düşürdü. Delmeden önce 1.3 de stop ediyordu araç boşta. Ayar yapılmadan önce de 1.7 de idi gaz ayarı. Atiker sıralı sistem lpg sistemim. Modelini bilmiyorum. Şimdi sizlere sorum şu: Ben aracı 70km nin bile üzerine çıkartmadan sağdan sağdan giderek yaptım bu ölçümü E5 de trafik olmadan. 2500 devire çıktı araç en fazla ve yakıt tüketimim bu şekilde çıkıyor. Yağ, hava ve yağ filtresi yeni değişti 150km oldu değişeli. 70 tl ye en fazla 150km gidiyorum. Bana sanki çok fazla yakıyor gibi geliyor aracım. Anadolu yakasında en iyi lpg ayarı yapan atiker de bildiğiniz bir yer var mı yoksa yakıt tüketim değerlerim normal mi? Çok kaçsın deli gibi gitsin istemiyorum. Az yaksın az gitsin acelem yok. Aracımın ön takımları için de şöyle fiyat aldım değişmesi gerekiyormuş gacır gucur takır tukur ses yapıyor ve sağa çekiyor. Sol salıncak Sol rot başı Sol-sağ z rot Viraj demiri sağ sol orta lastikleri Sağ sol amortisör Sol amortisör körüğü 400tl daha uyguna alabilceğim bir yer var mı? Şoför kapı kolçağı kırık ve cam tuşları da eritilmiş. Kapı kolçağını hiç bir yerde bulamıyorum. Yedek parça da yardımcı olabilirseniz de çok sevinirim. Arabadan soğudum ilk arabam olarak Ek olarak kaputun altında solda yuvarlak bir cihaz var lpg ye ait olduğunu düşünüyorum pressure yazıyor ortasında alyan ile sıkılan bir şey var bu nedir acaba sola çevirirsem ne olur sağa çevirirsem ne olur zararı olur mu kurcalamamın?
otomatik normal yakıt..1.5 2 yıl önce bir arkadaşımın dizel jettası vardı otomatikti.manueller 25 kuruş yakarken 38 kuruş yakıyordu...
1.89tlden alırken 35 kuruş yakması sizce normal mi? Bana çok fazlaymış gibi geliyor. Millet 2.3tl den alırken anca bu değeri görüyor bu yüzden bana çok fazlaymış gibi geliyor yakıtı
Arkadaşlar kimse cevap yazmıyor ilgilenmiyor bugün bizim bi müşteri geldi her zaman gelen müşterim yakıtını sordum aracı Honda Accord 2.0 156hp Otomatik. 90Tl gazla en az 370 km gidiyorum ben dedi. Ben 50tl gazla 120km anca gidiyorum dedim çok yakıyor olmaması lazım o kadar imkansız dedi ve bana da imkansız geliyor arkadaşlar. Ben bu arabayı alarak çok büyük bir zarar mı ettim soğudum her şeyden yahu :'( ilk arabam ve deli gibi yakıt yakıyor. Masrafı bitmiyor oof ve oof yani. Lütfen neler yapmam gerekiyor yardımcı olun arkadaşlar parçası bulunmuyor bulunan parçalar çok basit parçalar onlar da dünyanın parası. Hyundai den soğudum bir daha asla almayacağım hyundai sanırım
Dostum işin kolay tarafı şu benzinde ölçüm yapmalısın ne kadar yaktıgını bul o şekilde fullemen gerekli ama atıyorum 100km sür sonra üzerine yakıt al kaç tl aldı ise km böl tl cinsinden benzin yakıtını bul en köyü lpg özellikli olan bile %30kar yapar yani çıkan yakıtını %30unu bul işte aenin lpg karının olması gereken deger bu sana pahalıya patlıyabılır ama denemekten zarar gelmez derim
hyundai'nin piyasada çok az bulunan bir aracını almışsınız. zaten fiyatı da genel olarak ucuzdur. kişisel fikrim ilk araba olarak kullanılması uygun bir araç değil. yüksek yakıt birçok sebepten kaynaklanabilir, aracınızın 20 yaşında olduğunu düşünürsek, sanırım yüksek kilometrelidir, yıpranmış bir araç "az yakmaz" sizin normal kullanımda şehir içi 100 kmde 12-13 litre lpg yakmanız gerekir. motor kaputunda gördüğünüz şey lpg beyni denen parça, bu parçayla oynarsanız aracınızın yakıt sistemi karışır, belki hiç çalışmayabilir, bir usta tarafından müdahale edilmesi gerekir. yazdğınız parçalar çok pahalı değil, zaten ön iki amortisör 200 tl gibi birşey tutar.