Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra 1.6 Crdi Tavsiye

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda rebrov tarafından 19 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. rebrov

rebrov Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet erkök
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhabalar,

2008 Accent Era 'yı satıp bir üst segmente geçmek istiyorum. Era çok güzel bir referans olduğu için aklıma ilk Elentra dizel geldi. Babam da kullanacağı için manuel vites olacak. Kalite ve konfor açısından bir çekincem yok ama performans ve yakıt tüketiminde elantra dizel manuel nasıldır ? Son ve bir önceki kasa arasından kağıt üstü özellikler haricinde -tercih sebebi olabilecek- bir farklılık var mıdır ? Forumda yeterince yorum bulamadım.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Manuel olacaksa önceki kasa daha sexy

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Nedense 2014-15 arası kasa daha çok hoşuma gidiyor. Sanırım mevcut kasa 1lt kadar daha az tüketiyor ama yine de eski kasayı alırdım. Örneğin önceki kasada gaz pedalı yerde, hızsabitleyiciyi kullanmadığınızı varsayıyorum, ayağı daha az yorar.

4. Canarslan006

Canarslan006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    745
    Ad Soyad:
    Özgürcan Arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Önceki kasa en yeni kasaya göre tartışmasız daha dolu ama yeni kasanında görüntüsü insanı ayrı bir cezbediyor.Manul alacağınızdan 2 sininde yakıtı birbirine çok yakın olacaktır.Ancak eski kasanın elite donanımda manuel vitesini hiç görmedim yok diye biliyorum.O nedenle tercihim yeni kasa manuel.

5. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Son kasa elentra bilmiyorum ama sık oturduğum arkadaşım 2017 kia cerato aldı (1.6 crdi 7 ileri 136 bg 300 nm) ... Manuel çok seven birisi ama cerato otomatik çok hoşuna gitmiş. Bizde bindik hızlanma konfor ve tipi çok iyi. Ev ile fabrika arası kullanıyor şimdilik ekranda 6,5 yazıyor ama sanırım rodaj sürecinde daha düşer 5,5 lere demiş servis.
    Bi aklınızda olsun derim, madem oturaklı bir araç arıyorsunuz.

6. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    2014 dizel elite elantra sahibi olarak merak ettiğiniz konularda yardımcı olabilirim. Bir önceki kasada yani 2014 - 2015 modellerde elite ve style olarak iki paket var. Manuel vitesli istiyorsanız üst paketten feragat etmeniz gerekiyor. Çünkü elite paketler yalnızca otomatik olarak var. Style paket donanım olarak elite paketin oldukça altında. Performans olarak oldukça seri ve güçlü bir araç. Kendi sınıfındaki çoğu araçtan daha seri. Düz vites hakkında kesin bir şey söyleyemem ama otomatik vites kullanıma ve hava , trafik vs şartlarına göre şehiriçinde 7 - 9 lt arası , şehirlerarasında 5 - 8 lt arası yakıt tüketiyor. Düz viteste şehiriçi rakamları yaklaşık 1,5 lt daha azdır tahminimce. Uzun yolda fark olacağını sanmıyorum.

7. rebrov

rebrov Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet erkök
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    2014-2015 kasa daha kaslı ve çekici görünüyor bence de. Aynı segmentte düşük km'li, temiz ve uygun araç bulmak zor. Elantra piyasada filo filo satılan rakipleri kadar bol bulunan bir araç olmadığı için canlı karşılaştırma yapmak henüz nasip olmadı. Ama parça ve işçilikte avrupa ( ve meksika) üretim araçlardan uygun, kalitede yerli üretim araçlarda üstün olacağını tahmin ediyorum.

8. Bgc71

Bgc71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    245
    Ad Soyad:
    John Doe
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Yeni kasa Elantra dizel otomatik aracım var. Sizlere şöyle açıklayım belki aklınızda ki sorular biraz azalır.

Performans olarak; Eco modda çok fazla birşey beklemeyin. Dip gaz yaptığınızda geç tepki veriyor 2-3 saniye sürüyor dip gaz. Normal modda adı üstünde herşey normal ama gaz tepkisi 1 saniye falan anında tepki almıyor fakat spor modda işler değişiyor. Dokunmanızla gitmesi saliselik. Ama biraz yakıttan fedakarlık etmeniz gerekiyor.

Virajlara girmesi sağlam duruşu fren mesafesi vs hepsi olması gerekenden daha iyi. Eski elantra viraj kabiliyeti çok iyi değil diye duydum. Rüzgar alma sesi 140 km/h ve sonrasında duyuyorsunuz.

Yakıt olarak; Şehiriçinde ortalama yakıt 5.4-6.1 arasında değişiyor. Antalyada kullanıyorum full klima açık. Dün 100 TL yakıt aldım yol bilgisayarı 500 küsür km gideceğini söyledi. Aracıma ait yakıt değerlerini göstereyim. Bu değerler DCT şanzıman ile aldım manuel olarak artar yada azalır şeklinde birşey diyemeceğim yanıltmak istemem.

Antalya şehiriçi 31km yapılan yolun sürüş bilgisi.

Bu rekoru geçebilecek olanı sanmıyorum :D 80 Km/h ile sabitleyip test amaçlı geldim. Sonuç bu.

Son yolculuğumdan. Ankara-Antalya

Halil KURT ve koreci bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş