Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

El Freni

'İ20 Forum - Club' forumunda ahmetend tarafından 8 Mayıs 2017 tarihinde açılan konu

1. ahmetend

ahmetend Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    AHMET ENDİCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    merhaba arkadaşlar,
    dün hafif rampada arabamı park ettim (i20 2014 model) kontağı kapatıp el frenını cektıkten sonra araba 15-20 cm kadar gerıye doğru kaydı. sonra arkadaşım kontrol etmek için arabadan inip arabayı geriye doğru itmeye basladı balatadan mı nerden bılmoyorum ama ses geldı arac yerınden oynamadı frende kıtlendı kontağı cevırınce fren kendıne geldı.
    sımdı ıkı sorum var;
    1. arabayı ıttıkten sonra fren nıye kılıtlendı ve eger arabayı ıttıkten sonra araba gerıye dogru gıtseydı arabayı nasıl durduracaktım?
    2. el frenını sonuna kadar cektıgımden emınım. el frenı ıle alakalı ne yapmam gerekıyor.?

herkese ıyı forumlar

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

fren sistemi servo destekli, yani motor çalışmazsa fren pedalı şişer ve çalışmaz. belki ilk basma sırasında çalışır. ikinci basmanızda kilitlenir kalır. normaldir, arıza belirtisi değildir. bu sebepten dolayı yokuş aşağı inerken boşa atmayın denir. boşa attığınızda motor durursa frenler de çalışmaz.

el freni mekanizmasındaki telin gevşemesi, uzaması vb. sebeplerle zaman zaman tam tutmaz. herhangi bir frenci el freni telinin boşluğunu kolayca ayarlayabilir. servise de götürebilirsiniz.

araçta el frenini çektikten sonra ayrıca bir de viteste bırakmanız gerekir. el freni biraz boşalsa bile vitesteki araba( 1. vites veya geri vites) debriyaja basmadan kolay kolay hareket etmez.

örneğin el freniniz çalışmıyorsa hızlı bir hareketle debriyaja basıp vitese takıp debriyajı bırakırsanız aracı durdurabilirsiniz.

Turkcem ve sukru56 bunu beğendi.
  3. ahmetend

ahmetend Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    AHMET ENDİCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    çok teşekkürler halil abi..

Halil bunu beğendi.
  4. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben dun dik bir rampaya biraktim araci ama viteste biraktim 6 saat sonra gelince debriyaja basar basmaz 15-20 cm geri kaymaya basladi sonra durdu sicak altinda kaldi bayaa balatalarun gevsedigini dusunuyorum... Duz zeminde bile viteste park ederim ben bence sizde oyle yapin ;)

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş