Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

el freni çekili unutup yol gitmek

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda asi46 tarafından 29 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. asi46

asi46 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi akşamlar kafam bu aralar çok dalğın uzun yolda giderken 120 km ile giderken ayak freni tutmadığını farkettim pamuk gibi olmuştu. pedal yok gibi basınca hiç hissetmiyordum. pompalayınca ayak frenini sertleşti hafiften tutmaya başladı. el frenine baktım yarımda kalmış indirdim. kafam o kadar dalgın ki ilk hareket ettiğimde el freni ışığının yandığını gördüğüm halde öyle devam ettim farkında olmadan. 30 km daha gittim trafik çevirdi... ehliyet ruhsat verirken camı açtım çok pis bi koku geldi geri kapadım... toplamda el freni yarım vaziyette 60 km gittim... ne kadar masraf çıkar ? sadece arkalarımı değiştireyim yada değişmişken ön frenleride mi değiştireyim ?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Kasım 2014
  2. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    önlere birşey olmazda arka balatalarınızın değişmi gerekebilir birde arka kampanaların içini tornada aldırın kampanalar çizilmiş olabilir

3. asi46

asi46 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk ederim arkaları ne kadara değiştirebilirim ?

4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    valla bu admire yumurta grubuna 70 liradan alıyodum arka balataları tahmini 70 lira balatalar 40 lira tornacı (kampana belki taşlanmaz görmeden birşey diyemem) ustada 50 lira alsa 160 veya 170 lira gibi birşey tutar

5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Uvvv... geçmiş olsun :(

6. asi46

asi46 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk ederim çok saolun hayırlı akşamlar..

7. asi46

asi46 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk ederim saolun :)

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Geçmiş olsun. Öncelikle inşallah daha dikkatli olursunuz bundan sonra. 60 km çok çok uzun bir yol teker rulman jant ateş gibi olmuştur.

Diğer ekipmanlarida kontrol edin bence.( arka kısım)

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

9. NeXus_

NeXus_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Babam bir keresinde şahinle el freni çekik 4-5 km gitmişti. Baktırmadık bir şey olmaz diye ertesi gün yolda giderken teker fırladı 1 saat teker aradık yav :D

10. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Gösterge de var her zamanki hızlanma olmayışı motor ve frenin sesine kadar pek çok uyarı var. Geçmiş olsun, tedbiri elden bırakmayın hem sizin hem de çevrenizdekilerin sağlığı için. Ağır iş mak. gibi araca binildi mi tıpkı namazdaki gibi kafayı temizlemek şart.

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    sayın asi46 profil bilgilerinizi doldurup kendinizi yaşınızı araç modelinizi daha iyi tanıtırsanız bu güzide forum ortamında daha doğru hitap ederek keyifli vakitler geçiririz:)

el freni çekili kaldığı için arka balatalar disklere yada kampanalara sürte sürte ısınır balatalar yanmıştır muhtemelen disklerde fazla ısınmadan dolayı çarpılmış eğilmiş olabilirler zaten probleme bakmak için arka jantları sökeceksiniz bu durumda yüksek fren sıcaklığı bijonlara kadar geldiyse bijon sıcaktan deforme olabilir sökerken bijon kırılabilir, Bülent in dediği gibi tekerleğin fırlaması bu yüzdendir. Camı açınca gelen koku bilindiği üzere fren yanığı kokusu

pedaldan basılınca normal servis frenlerinizin tutmaması ise el freni çekili kaldığı için arka frenlerin ısınarak ısının balata ve oradan gelen sıcaklığın piston ve fren hidroliğine geçmesiyle yüksek sıcaklığın fren hidroliğinizi çok ısıtarak kaynatmaya başlamasından oluşmuş olabilir, pistonun hemen arkasında hidrolik var çünki, fren hidroliği sürtünmeyle oluşan sıcaktan kaynadıysa fren pedalı pamuk gibi olmuştur yani o anda çalışma sıcaklığından çok daha fazla ısınan fren hidroliği buna sebeptir fazla ısınan diskler ve balatada fren etkinliğini azaltır.Pompalayınca diğer westinghouse ve diğer borulardan hattaki akışkan transfer olup fren hidroliğini bir nebze soğutmuştur ve normale döndürmüştür

disklerde eğilme varsa frene basınca arabanın arkası salgılı bir frenleme ve pedal titreme yapacaktır bu diskler sıcaktan eğildiyse olur, gözle kontrol edildiğinde disklerde çatlama olmamalı bunada bakılmalı, balatalar zaten değiştirilse iyi olur sıcaktan yanmış erimiş olabilir, fren hidroliğinede baktırmalısınız kaynama yaptıktan sonra eskisi kadar etkili olmayabilir, bu işlerden sonra birkaç gün fren hidrolik kabını arabayı kullandıktan sonra kontrol edin arka fren kaliper/kampana pistonu oring ve keçeleri sıcaktan deforme olmuşsa arka fren pistonlarından hidrolik kaçağı gözlenebilir. Değiştirilecek parçaların yanında bunun gibi bazı şeylerinde takip edilmesi gerekir. Arka porya rulmanlarını yolda ilerlerken takip edin bozuk rulman cırlama veya hızlandıkça artan uğultu sesi yapıyor bu durumda ısınmadan dolayı yıprandıysa rulmanlarada bakmalısınız.

Geçmiş olsun.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 30 Kasım 2014
  12. çakrkeyf

çakrkeyf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    idris t
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    geçen hafta ön balataları işçilik+mlzeme 65 tl verdim.. arkalara 100 tl fiyat istedi minimum..

13. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Slm geçmiş olsun ALLAH(cc) beterinden saklasın saygılar...

Bu Sayfayı Paylaş