arkadaşlar selamlar dün saat 3 saatlerinde park halindeki aracıma bindim ve 2-2.5 km yol gittim ışıklarda durdugumda el frenimin çekik oldugunu fark ettim aracım 2014 i20 araca herhangi bir zarar vermişmiyimdir cevaplar için şimdiden teşekkürler
Ortalama disklerin zarar görmesi en azından 10-12 km yol yapmanız lazım diskler soğuyana kadar bekleyin (45 dk gibi) daha sonra fresnleri test edin eğer her hangi bir değişiklik hissetmiyosanız sıkıntı yok. Ama ne olursa olsun fren çok önemli kontrol ettirirseniz fayda var.
Benimde 3-4 yıl önce başıma gelmişti 1 km falan gitmişim kafam çok bozuktu sonradan elime çarpınca anladım. Servise götürdüm sonra bişey yoktu. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
eğer el freninizi sonuna kadar çekmiş olsaydınız aracınız kesinlikle hareket edemezdi... Frenlerinizi servise kontrol ettirin... İhmale gelmez...
Benimde 1 iki dis cekik kalmis bende dikkat etmemisim 10 km gitcegim yoldu ben 8. km de fark ettim yanimdaki jettadan kadin baktim benim arabaya bakiyor duman cikiyo koku geliyodu camlari actigimda gittigim yerde bi baktim koku duman var lastikler jantlar alev alev sonra sogudu 1 sene oldu servis 30 binde degirtir onleri arkalar iyi dedi HTC One cihazımdan gönderildi
El frenin az kaldırıncada tık sesi gelmeden de uyarı ışığı yanıyor, diğer durumda araba kasar farkettirir bence.
fark etmek ne kel,me ilk defa böyle bir araba kullanınca insanın başına gelebiliyor daha önce arabam yoktu
Zor olani başarmissiniz oncelikle tebrikler Biraz arka balatalari isitmissinizdir soguduktan sonra tekrar kontrol edin ilk basta koku vs gelmesi normal ama onemli olan daha sonrasi o yuzden kontrol sart
Allah Allah ben bir tık sesi duyunca el freninden imkanı yok arabayı salmıyor.... Otomatik olmasından mı ki ?
Arka kızaklama yapmadıysa pek bişe olacağını sanmıyorum iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Bende astra aracımla 2 km gitmiştim , ustaya sorunca o boşluğu hidrolik dengeler bişey olmaz demişti zaten kısa zaman sonra da aracı sattım. iPhone 5C ' imden Tapatalk aracılığı ile gönderildi
dgal olarak balatalarını yer ve disk leri ısıtır ve dogal olarak biraz arabanın gidmesinde zorluk cıkartır baskı balata dan biraz yemiştir eyer indirdikten son bir proplem yoksa yoluna bak i20 nin arkalar disk fren ayarınıda merkezden otamatik yaptıgı için bir problem olmaz
Hocam cevaplar gelmiş sanırım ama , 2012 i20 kullanıcısıyım , gençlik hevesi el freniyle neler neler... daha bi sıkıntı olmadı bence çok takmayın kafanıza iyi forumlar GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi