1 haftadaır aracımdan bir ses geliyor ama sadece rölantide gaze basınca kesiliyor kayseride 2 sevise sordum ekzantirik zinciri dediler ama ikiside fiyatı değişik söyledi biri 370 tl diğeri 300 tl fiyat çıkardı bilgisi olan varmı birde böyle binilirse ne gibi sorunlar olabilir
Eksantrik zinciri değiştirilmeden kullanılırsa, sonuçları ne olabilir? Eksantrik zincirinin, triger kayışına (yani eksantrik kayışına) göre önemli bir avantajı, bollaşmasına rağmen kopmamasıdır. Çift sıralı imal edilmiş bir zincirdir. Tabii ki çok uzun süreler bu şekilde kullanıldığında kopmayacak diye de kesin bir şey yoktur. Onun da belli bir toleransı vardır ve tabii ki kopabilir de. Bu zayıf bir ihtimal olarak görüldüğü için, servislere veya sanayideki ustalara sorduğunuzda kesinlikle kopmaz gibi bir cevap alırsınız; ancak unutulmamalıdır ki her şeyin belli bir dayanma gücü vardır. Eksantrik zinciri veya triger kayışı (eksantrik kayışı) koptuğunda motorda ne gibi bir arıza oluşur? Eksantrik zinciri veya kayışı eksantriği döndürerek supapların açılmasını sağlar. Eksantrik tam supapları açmış bir konumdayken zincir veya kayışın kopması demek, supapların da açık kalması demektir. Bu arada piston, en azından tekerleklerin vermiş olduğu hareketle, yukarı hareket edecek ve açık kalmış olan supaplara vurarak, supapların kırılmasına neden olacaktır. Supapların değişimi gerekecektir. O andaki motor devrine veya yüke göre silindir üst kapağının değişimi bile gerekebilir.... Yardımcı olabildiysem sevinirim.
Teşekkür ederim yazdıklarınız için ilk işim bi an önce değişmek olucak ilk yazdıklarınızı ustalar dedi bu gün zararı olmaz kesinlikle kopmaz bu şekildede binersin sadece ses çıkar arabadan dediler ama şimdi bunlarıda okuyunca kesinlkle değişmem lazım bilgiler için tekrarda teşekkürler
yardımım dokunduysa ne mutlu bana. değiştirmenizde fayda var ne olur ne olmaz siz kafanız rahat gönlünüz rahat binebilmeniz için değiştirin bugün 300 350 olan masraf yarın öbür gün 1000 2000 tl olur.
Zincir kayıs gibi deildir kopma ihtimali düşüktür sadece şakırtılı calısır o sizi rahatsız eder ztn beyinmen..
Bende de aynı sorun vardı bollaşmadan dolayı arabadan performans alamazsınız kopmaz ama bollukdan dolayı zincir belki yerinden kayar veya cıkarsa sorun olur demişlerdi ben değiştirdim yetkili servisde akşam eve gidince bakayım fiyatı neymiş paylaşırım sizinle
2006 benzinli era aracım 1,5 yıl önce, rölantide çalışırken dizel motor gibi ses çıkarıyordu. Sesi duyanlar aracı dizel sanıyolardı. Servise gittiğimde egzantrik ten dediler ve 180TL ye değiştirdiler. Servis hyundai nin kendi yetkili servisiydi. Şimdi fiyat nedir bilmem ama 1,5 yıl önceki servis fiyatı buydu. Umarım işinize yarar
Milenyum 1.5 ve Admire 1.6 larda ; Üst egzantrik zinciri TAKIM 50 TL lik bir parça olup + işçilik alınır. 8+8 subapları yonetir. Bollaşmadan dolayı metale sürter ve ses yapar. Üst kapak açılıp zincir plastiği ile değişir. Şiddetle değişimini tavsiye ederim. 370 TL ne onu anlamadım. Sor bakalım motor mu indirip yapıyorlar!
Öyle dediler sabah 8 gibi gelicek araba akşama alabilirsin anca dediler 370 tl fiyat çıktı daha açılınca belli olur ama ekzantrik dediler sonra bu kopmaz sadece ses yapar seslide bin dediler ama fiyatı duyunca yarın benim başka servislerede sormam gerekiyor kayseride bi ara işini tek doğru yapan servis bunlardı bunlarda gittiyse ne yazık
degiştirmesi uzun bi işlem oldugu için direk 1 qün diyerek kestirio servisler..triger kayısına 1 qün degiştirme veriolar aslında 3 saatlik işi war..
Evet aynen öyle belki kayerili arkadaşlar bilir gürpıar var yetkili bayi satış servis oraya sordum maksimum 2 saatlik işi var toplam 150 lira maliyet dediler
Aklınızda olsun bahsettiğiniz rölantide gelip gaza basınca yok olan sesi krank kasnağı veya başka bir kasnakta yapabilir.
bende yeri gelmişken sorim araç rolantideyken ses azda olsa var ama kazı verip saldığımda o dediğiniz dizel gibi sesi çıkartıyor oda mı ekzantirik zinicirinden mi?