Araç 2006 105 beygir elenatra Motor performans çizelgesi var motorun % kaç olduğunu nasıl anlarız. imag
Ben ekpertizlerdeki dyno testin ölçtüğü motor gücü değerine pek inanmıyorum. Galerici bir arkadaşın sürekli yaptığı bir üçkağıta göre; Lastik hava basıncını yüksek basıp (32 yerine 40-45) dyno'ya sokunca %75 çıkacakken %90-95 çıkartıyormuş..
Ben de bu raporlardaki motor gücünün doğruluğuna inanmıyorum, etkileyen birçok faktör var. Debriyajı bitik arabada çekiş kaybı çok mesela %50 mi çıkıyor o zaman? Fazla güveniliyor gibi geliyor bu yerlere.
Ben de pek güvenemiyorum açıkçası bu testlere. Ayrıca neredeyse 4 ay önce yapılan bir ölçüm sanırım bu. Aracı almadan önce mi yaptırmıştınız yoksa satıcının gösterdiği belge mi?
aracı alırken yaptırmıştık ama % de olarak sormamıştık merak ettim şimdi testi yapan motor durumu iyi demişti o zaman
tekerlek gücü / motor gücü = % demekmiş bu teste göre %70 çıkıyor motor durumu çok inandırıcı değil gibi ama öyle çıkıyor. 10 yaşında araba normaldir belkide bu değer bilemiyorum.
Sizin satılık ilanınız vardı bi ara sanırım. Vaz mı geçtiniz satmaktan, yanlış mı hatırlıyorum yoksa?
test sonuçları yanlış diyen de çok doğru diyende çok. benim araba zımba gibiydi motor % 90 çıktı satarken aleti parçalıcaktı aslan parçası BANA GÖRE motor güçlümü değilmi ölçmek için en önemli konu klima açık 4 kişi rampada asıldınmı gidiyormu gitmiyorumu en basit testi budur. ( 1.2 lpg li arbaadan bahsetmiyorum 1.5 crdi era tarzı güçlü arabalardan ) eğer bayılıyorsa beygir eksiktir teknik kısmını usta abilerimiz bilir . motordan veya teknik konulardan anlamam
Evet değiştirmeyi düşünmüştüm dizel alacaktım ama sonradan vazgeçtim bir kaç sorunu vardı yaptırdım biniyorum şimdilik yaza tekrar bakacam duruma .
Arkadaş alanyadan caddy aldı. Test sonucu %95 demişler. Satın alınca yolda kaldı şimdi sanayide araba Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu tip testlerde aslında ölçülen motor ömrü değil motor gücü. Maalesef ki bu değerler motor ömrü gibi lanse ediliyor.Teste o an ki motorun gücü ölçüyor ve o çıkan değeri etkileyen bir çok faktör var.Ben borayi soktum dyno teste 91 HP gibi bir değer çıktı bana motor %90 denildi doğru mu tabi ki değil 175 binde %10 mu güç kaybetti bu araç ?Birde yazılımlı araçlar var bunlar nasıl ölçülüyor ?
Motorun durumu böyle dynoda ölçülmez. Kompresyon testinden anlaşılır. Ne bileceksin şanzımanın durumunu. Hem zaten şanzıman oranından dolayı motorun gücü son vitesde daha düşük çıkacaktır. Benim araba misal 67 beygir ise son dişli vites oranında 140 km çevirirken 50 beygir çıkabilir. Kompresyon testine sokmadan durumu hakkında konuşmak mantıklı gelmiyor. Ayrıca 10 yıl bir araba için eski değil. 30 yaşında bir Wolkswagen motoru temizlenip bakımları yapılınca eski gücünu verebiliyor. Amerikada 60 yıllık v8 arabalar bakımı yapılıp yapılıp yolara çıkıyor, 1991 model honda accordu ile 1 milyon mil yapan bir vatandaş vardı. arabası hayla çok iyi durumda. Tek yaptığı rutin bakımlar oldu.
Sensöe değil. Turbo patlakmış motorunda kontrolü yapılıyor Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İkinci elde oluyor bunlar maalesef geçmiş olsun.Expertizde motor ustası(!) bakmamış demekki turboya yada anlamamış.
Tabiki. İkinci el araç şans işi. Alırsın kapıda kalır alırsın 10 sene gider Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben tüm bakımlarını yaptırıp İstanbul'dan bir araba aldım arkadaşa ve Samsun'a kadar sorunsuzca geldim. Akşam arabayı teslim ederken uğultu duyduk. Sağ arka teker bilyası gitmişti.