Arkadaşlar bende 1997 model Sonata var. Geçenlerde aracın üst kapak contası,su devirdaimi falan değişti. Contası çok kötü durumdaymış. Yapıldı. Benim sorum. Araç çalıştığında eksozdan su atıyor. Ama sürekli değil belli bir süre sonra geçiyor. Acaba herhangi bir sorundan mı kaynaklı.Suda eksilme falan yok. Contadan kaynaklı bir sorun olabilirmi.?Kafama takıldı. Eğer sorun varsa motoru yeni söktürdüğümden vakit geçmeden söken ustaya yaptırayım.
Kadir bay , bir aracın ilk çlışmadan sonra bir müddet eksozdan su atması motorun sağlık alametidir , aracınızda bir su eksiltme yoksa bu su , hidro carbon denilen su buharlı egsoz gazı , hemen çıkışta yoğunlaşarak su olarak damlıyor , uçakların havada kuyruk izi bıraktığı gibi, çaydanlığın kapağını açınca damalayan su gibi , anacak bu durum devamlılık arz ederse , araçta su eksiltiyorsa işte o zaman yakıta su karışıyor demektir , sizde zaten devamlı olmadığını söylüyordunuz ,gl gl kullanınız aracınız oldukça sağlıklı.
Çok sağol bende aynı şekilde düşünmüştüm. Ama kendi kendime acaba Conta olmadımı. Acaba contadan mı kaynaklı diye tasalanıyordum. Senden duymak beni rahatlattı. Çok teşekkürler. Motor yapıldı yapılalı Daha çok km yapmadım. Ama Sürekli gördüğüm gibi damlatırsa su eksiltmesi muhakkak hissedilir diye umuyorum.Ama gram eksiltme yok. Tekrardan çok teşekkürler.
su nedir ki benim eksoz bazen su püskürtüyor sizinki iyi damlatıyor şaka değil bir gün araç muayeneye gittiğimde aracımın arkasından hüzün ve öfke ile arabamı alıp testlere götüren araç muayene elemanına ve arabama arkadan baktığımda istasyon içinde sert kalkış yapmıştı eksoz yere nerdeyse yarım çaybardağı kadar su püskürdü hava çok sıcaktı sıcak motoru sıcak havada istasyona kadar yavaştan götürüp bir yarım saat beklerken stop edip gölgede tekrar marşa basınca su buharı içeride tavan yapmış ama soğutma sistemi ile ilgili problemim yok. Klima daha fena... açıkken tam direksiyon kutusunun oradan aşağı işiyor resmen çok zaman elimle bu ne acaba yağ falan olmasın diye yerdeki damlalara elimi sürüp koklamışımdır bir baktım ben inceleyene kadar kurudu asfaltın üstünde.
yedekleme kabı yıllardır ağzına kadar dolu suyun rengi arabayı ilk aldığım günki gibi mavi, pek sakin ve iyi bir sürücü değilim buna rağmen hararet sorunu ve yükselmesi hiç olmadı.
Benim yumurtada ise su geliyor ama egzosda birikiyordu, ustaya sordum, oda aynı Ahmet DEMİR abimiz gibi, motorun sıhatli olduğunun göstergesi dedi... bende iyi dedim...
Haklısın abi, şöyleki ekzosun ucundaki zımbırtı varya egzos ucu derler, onun içinde birikiyor, şekli itibariyle, olmazsa alttan bi matkapla delik çakıyım...
Delik delmek fena fikir degil ama arac ureticileri bunu goz ardi etmis olamaz diye dusunuyorum. D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
her zaman değil ara sıra birinci viteste iken dik rampa yukarı bir yolda gazı kökleyin uzun süre değil anlık olarak 4000-5000 devirleri gördüğünüzde eksozda su falan kalmayacaktır eksoz su tahliye kapağı için delinirmi yauw
Fıssssss diye gider yumurta o zamanda haklısınız.... Neyse Eren beyin dediği gibi Konyada bir yokuşta ani kalkış yaparım yada, bazen ben bez ile siliyorum yada hava tutuyorum...