Arkadaslar aracim 97 accent 1.3 (ls) eksozdan gaza biraz yuklenince ve gazdan ayagini cekince bi patirdama sesi geliyor yuksek sesli patlama degil birde cekisden araba dustu duz yolda bile 100 km zar zor ulasiyor resmen bu benzinde de yapiyor ( benzinde gaza yuklenince yapiyor ) aracin yeni sahibiyim degistirdigim parcalar buji(nkg),buji kablolari(kore mali yan sanayi 40 tl) ,tevziye makarasi,disbitator kapagi hava fitresi en son gaz ayari yaptirdim sorun ne olabilir arkadaslar yakitda sanki fazla yakiyor gibi benim bildigim ls az yakar ama Yardimci olacak arkadaslar varmi
egzoz sistemini kontrol ettirdiniz mi ? belki içi dökülmüştür ve hava çıkışını engelliyordur yakıtıda çekişide etkiler
Eksoz da bisey gozukmuyor disdan baktim liftde kaktigi zamanda kendim incelemistim bu olay bana gaz ayari yaptirdikdan sonra cikti gibi ama benzinde de yapiyor acaba arabaya fazla hava mi gidiyor diye dusundum filtreden sonraki borunun yarisini bantla kapadim duzelme olurmu diye yine ayni (cunki ayari yaparken onceden boru bantliymisti bizim usta soktu aldi )
egzoz ceviz gibidir kabugunu kırmadan içi bilinmez derler dışı parıldarken içi dagılabiliyor ama sizin durum egzoz değil ise karbüratör ile alakalı olabilir bence lpg yi bir kenera bırakıp bu işe odaklanın
Olabilir aklimdan geciyor ama eksozdan kucuk padirdamalar neden olur cekis dersen zayif 100 110 gidiyor rampalarda bayiliyor
İlk önce buji tırnak ayarını kontrol ettirin derim. Bu ayar her ne kadar gözden kaçsa da en önemli ayarların başında gelir. Belli ayar dışında tırnak aralığının açık olması patırdama yapmasına neden olabilir.
Arkadaslar dun aracimi bir kac ustaya gosterdim hundai ozel servisine kontrol eden arkadas arac gayet normal dedi icin rahat etsin diyede avans ayarini tavsiye ettigi ustaya gonderdi gittigim usta avans ayarininda iyilestirme yapti cokda sıkıntı yapacak bi ayar bozuklugu yok dedi dedim eksozdaki bu patirdama neden olur dedim normal tuplu aracda olur dedi birde gaz ayari yapti arac suan benzinli gibi gaz ayarin kısıkmisti dedi ben actim diye belirtti sehir ici 100 km 15 lt sehir disi 10= 11 lt yakar dedi bana cok geldi sizce oranlar nasil
Arkadaslar arac calisirken sibop sesleri geliyor gaz verince şıkırtı kesiliyor rolantide yapiyor sebebi nedir bilen var mi