Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Eksoz muayene sorunu ve katalitik konvertor olayı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda radayhan tarafından 25 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. radayhan

radayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba forum dostları, baslıktanda anlasılacagı uzere aracımı bugun egzoz muayenesıne goturdum ancak makina onay vermedı, sebebı ıse katalıtık konvektor arızasıymıs hatta alt oksıjen sondası bıle degısımı gerekebılırmıs, oyle dedıler. ancak arıza lambası vs yanmıyor. aracımda lpg var hem lpg de hem benzınde denedık 2sındede sorun aynıymıs. bazı usta egsozculara danıstık euro 4 yan sanayı konvektorler var tavsıye ederız fıyatı ortalama 350tl gıbı dedıler ve nerdeyse 100 bın km sorun yasamazssın dedıler. oksıjen sondasınında yansanayısı veya orjınalı 150 tl gıbı.. sımdı durum bundan ıbaret ve altta kafama takılan sorular var yardımcı olursanız cok sevınrıım.. hee aracım ne dıye merak eden olursa avatarda gorunen arac benımkı.. hyundai trajet 2.0gls

1- yansanayı konvektore 350tl + sondaya 150tl verıp buısı cozmekmı mantıklı?
    2- orjınal konvektore 1500tl + sondaya 200tl vermekmı mantıklı?
    3- baska bır ustada dedıkı : takma konvektor falan onu cıkarsınlar aynı yere baska susturucu taksınlar 100lıraya hem araba guc kazansın ???

cok kararsız kaldım herkes buyuk usta herkez prof ama herzamankı gıbı bız son kullanıcılar hep mağdur ???

BUDURUMDA NEYAPMAK DOĞRU OLUR DOSTLAR

2. eren yavuz

eren yavuz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Eren Yavuz
    eksoz testini başka bir yerde de yaptırın sonuç aynı mı çıkıyor?Siz tüvdemi girdiniz eksoz testine?

3. radayhan

radayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam Eren bey kardesım. oncelıkle ılgınıze tsk edr.. hayır tüv te gırmedım tabıkı? daha tuv muayesıne 15gun var. sadece dısarde eksoz emısyon olcumu yapan servıslerden bırkacına gıttım hepsınde cıkan sonuc aynı gecmedı makınadan.. ve cıkan bılgı fısınde bırtek kotü dıye yazan lambda degerı var.. 0.97 ıle 1.03 arası normal degermıs benımkınde ıse cıkan sonuc 1.036.. dıger degerler ıse normal.. bugun tekrar yetkılı servıse gıttım onlarda dedılerkı abı cook mılımetrık kayıpla cıhaza takılmısın oyuzden katalıtık te veya lambda sensorunde arıza yok arız aolsaydı zaten lamba yanardı arız e verırdı. ama ıcın rahat olsun dersen carbon clean yapalım dedıler.. halbukı 1ay once genel bakımdan cıktım tum fıltrelerden bujılarden yagında lastıgıne kadar hersey degıstı.. anlamadım buısı?

4. eren yavuz

eren yavuz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Eren Yavuz
    radayhan kardeşim,farklı ustalardan farklı yorum almışsın.Düz susturucu takınca eksoz muayeneden geçebiliyormu araba?bence konvektörü iptal etme,gerçekten arızalı ise yan sanayiye yönel.Orjinali çok pahalı gözüküyor.

5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar,benimde katalitik dağılmış ses yapıyor.Acaba söktürüp susturucu taktırsam ya da içini boşalttırsam muanede sorun çıkar mı?

6. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim arabada boşaltılmış ve muayenesi 2013 e kadar var demekki sorun olmuyor ama yinede bilen biri cevap verir snarım

7. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Gaz verdikçe hırıltı yapıyor.Eksozcu katalizör dedi.Boşaltırmanın araca yararı ya da zararı olurmu.?Birde kafama takılan muane,boşalttıracam fakat geçmezse geridönüşü maliyetli olur. Birde aracın çekişini etkiliyor gibime geliyor.Çünkü hırıltı yaptığında motor zorlanıyor sanki, bir an çekişten düşüyor.

8. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim araba ikinci el güvendik aldık. Aldığım günden beri lanet okuyorum 2 egzostcuya gittim 2side katalizör boşaltılmış dedi çekişten düştüğünü söyle açıklarım mesela düz bir yolda gazı bırakıp tekrar bastıgında yada gaza aniden bastıgında koıltuğa yapıştırması lazım ama benim araç öyle birşey yapmıyor bu yüzden mi bilmiyorum diferansiyel bilyesindede bir ötme var belkide o yüzdendir bu çekiş durumu. Kavacık Opel servisine gitmiştim ordaki usta egzost contasında kaçak var dedi o günde gittim başka bir egzostcuya oda dedi katalizör boşaltılmış diye Serdar abi de dedi sen bırak onları benim egzostcuya baktırırız araba şimdi Tokat'da gelince gidip bir baktıracağım çıkma katalizör ki hiç güvenmiyorum 400 tl akparçada orj. 1000 tl Serdar abininde egzostcusu baksın duruma göre ilerleyeceğim ama acayip tüketti beni iyiki pahalı bir araba almamışım herhalde iflas bayrağıını çekerdim :RpS_mad:

9. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benimde eksozdan hırıltı gelmediği zaman çekiş iyi aniden hızlanmalarda koltuğa yapıştırıyor.Ama biraz ısındımı eksozdan hırıltı gelmeye başladımı birden çekişte azalma oluyor.Katalizör dağılmış dedi eksozcu.Herhalde eksoz ısındımı katalizör eksozu tıkıyor. İşte 2 el araba aldın mı buna benzer masraflar çıkabiliyor.Benim şanzuman gitti değiştirdim.lpgde sorun çıktı değiştirdim. Şimdide katalizörle su devirdaimle ilgili sorunlar var.Ama bunlar dışında yağ ve filitre hariç hiç bakıma sokmadım. Gerçi sıfır aldığında da şu bakımı bu bakımı diye masraf çıkıyor.Yaptırmadığında araç garanti dışı oluyor.Yani hep masraf.En iyisi araba almamak ama alıştın mı arıyorsun işte.birde ihtiyaç oluyor yeri geldiğinde.

10. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Valla aslında merkezi bir yerde isen ve ailende yaşlı kimse yoksa gerek yok benim annem var 58 yaşında kadın dizleri ağrıyor mecbur almak durumunda kaldım yoksa veririm taksiye gitsin taksici uğraşsın katalizörle baskı balata bilya ile bana ne :):D:D

11. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aslın öylede işte alıştınmı olmuyor.Gün geliyor lazım oluyor.Benimde nedenim aynı herkesin kendine göre nedeni var.Olmazsa olmuyor yani cep telefonu gibi. Konuda nerden nereye geldi. :)

12. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Evet ya kusura bakma senin konuyu dağıttık biraz neyse sustum ben :):RpS_mellow:

13. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aslında konu benim değildi. :) Ama neyse arkadaş kusura bakmasın. Yanlız ben eksoz muanesinden geçemeyen bir araç duymadım hiç hele lpg de.Çünkü lpgde benim bildiğim emisyon değerleri normal çıkması lazım değil mi?benim anlamadığım ise 10 numara yağ kullanan araçlar olan bir memlekette bir değeri yanlış diye arkadaşı uğraştırıyorlar yazık.Birde arkadaşın aracı değişik bir modele benziyor.hiç görmedim ben bu modelden.Hatta ilk kez duyuyorum

14. radayhan

radayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar konu dagılmadı sadece sınerjı yapıyoruz rahat olun :) arac tüv muayenesınden dönmedıkı sadeve tüv oncesı yapılması sart olan egzos emısyon testınden gecmedı.. hee baska bır yolunu bulduk aldık raporu o ayrı konu, daha 15gune yakın var tüv ıcın. ancak cok forumlarda okudum cok farklı gorusler var kıme ne yakın gelıyorsa mantıgına onu kabullenmıs ve savunuyor ben ıse ısın dogrusu nedır arastırmasındayım..

katalızor ıptal edılıp yerıne susturu takınca arac daha rahat calısır hatta motora gore 1-7 ps arasında kazanım dahıl olur dıyen ustalar yazmıs ancak bu kazanım olurken bıde bunun yakıt artışıda var dıyorlar.. veya 1000-2000tl arası olan bu katalızor lerın yerıne yansanayı taktım 350 verıp sonuc harıka dıyende var :( veya sızın paranız cok kardesım verın falanca ustaya 100lıra ve ozel kımyasallara yatırıp bekletıp sıcak tazyıklı buhar ıle yıkayıp temızletsenıze dıyenlerde var.. var oglu var ... var ama dogrusu ne kardesım?

denıyorkı dagılmışssa katalızor ses gelır..ee benımkınde ses yok? dıyorlarkı eksozdan curuk yumurta gıbı ıgrenç koku gelır tıkanıksa eger.. eee benımkınde kokuda yok? dıyorlarkı yakıt artar araba gıtmez .. eee yakıtta guzel arabada gıdıyor kasma felanda yok? PEKI SORUN NERDE :confused:

oncekı mesajımda eksoz test dgerlerını yazdım ve sadece yuksek gorunen lambda degerı... ya arac sahıplerını keklemeye calısıyorlar yada var bı sorun kımse dogru bılgıye sahıp degıl ve ızah edemıyorlar testı yapanlar.. yetkılı servıs sorun olsa zaten arıza lamban anında yanar abı dedı.. hadı bakalım buyur yanan lambada yok :)

15. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Zaten ben tüv den geçmeme olarak anlamadım.Sonuçta ayrı bir olgu ama tüv eksoz muanesini istiyor.Benim kafama takılan bu cihazlar nasıl ölçüm yapıyor.Ben motoru sorunlu,yağyakan ve siyah duman atan araçların eksoz muanesinden kaldığını duymadım.İlginç.Birde şu katalizör sen gibi benimde kafamı karıştıdı.Tamam benim katalizör kesin dağılmış.Çünkü ses oradan besbelli geliyor.Söktürecem ya da içini boşalttıracam ama yarın muaneye gittiğimde telafisi pahalı olacak.Bir kaçına soruyorum kimisi söktür bir şey olmaz hatta daha iyi olur diyor kimisi söktürme benim filanca arkadaş geçemedi diyor.anlamadım gitti.Bende söktüreyim yerine susturucu taktırayım fakat eski katalizörü atmayayım eğer sorun yaşarsam geri taktırırım diyorum.O zaman maliyeti benim için az olur.

16. radayhan

radayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kadır kardes selam ben cok farklı forumlarda epey kafayı yordum ve sonunda bu olaya cok guzel cozum bulan bu ustayı buldum kendısı konusunda epey tecrubelı ve derın bılgıye sahıp ıyı bır usta ızlenımı olustu bende.. tavsıyem sende ac tlf bır konus . daha 15dk once konustum katalızoru sokturup kendım goturecegım ıstanbula aynı gun 5-6saat ıcınde halledıp verecekler. alttakı lınkı tıkla ıstersen ve ordan yaptıkları ıslerı ve vıdeoları ızle.. yerınde olsam katalızorun ıcını bosalttırmazdım .Çetın usta ıle mutlaka gorus once..derdını anlat ve onun tavsıyesını dınle.. lınklerde tlf var..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...azi-araci-katalezor-temizleme-35713792/detay/

http://www.egzozmarket.com/

17. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Hayırlısı Olsun Yapılan İşlemden Sonra Bilgilerinizi Paylaşırsanız Seviniriz.

18. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Kardeş, ben en iyisi söktürüp yerine susturucu taktırayım.Katalizörü atmayayım yada içini boşalttırmayayım madem tamir ediliyor yollayıp tamir ettireyim sonra yerine taktırayım.Zaten muaneye 1 sene var.O zamana kadar tamir ettiririm.O süre susturucuyla gezerim.

19. radayhan

radayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam kardesım sende oyle yap :) umarım sectıgımız bu yol dogrudur hayırlısı olsun dıyelım..

ama benım esas sasırdıgım sey ıse : forumda bırcok teknık adam usta veya bılırkısı olduguna ınanıyorum ancak bunlardan kımse demedıkı senın derdıne care budur!!! okadar detaylı anlattık problemı demekkı kımsenın basına gelmemıs veya esas ustalar okumamıs :)

20. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence yaz olduğundan millet fazla bilgisayar başında durmuyorlar.Ben bile cepten yazıyorum.O bakımdan ustalar forumda az.ya da kısa süreli formdalar.Bakalım bir deneyelim.Ben hemen temizletemem ama temizletene kadar susturucu taktıracam.İnşallah seninde benimde sorunumuz çözülür. Senin araç nasıl memnun musun?Yedek parça sorunu var mı?Trajet güzel bir araca benziyor.İlerde araç değişticek olursam otomatiğini tercih edebilirim.

Bu Sayfayı Paylaş