merhaba.. Eksozdan sürekli ses geliyordu traktör gibi.. manifolt contası somunu saplaması değişecekmiş.. servis 285 tl fiyat çıkardı.. Sanayiye götüremedim.. yarı yarıya yaptırabilirmiyim acaba?? Düzenleyen : metege
O turkuazın ben.... Bana da arıza tespiti için 50tl istediler. kabul etmedim aracı da elletmedim. Otto Zenith var gümüşlerde hocam oraya götürün, bütün bakımları yapıyorlar. Şu an şehir dışındayım ama 20nisanda denizlide olacağım admire'ı 60bin için otto zenith'e götüreceğim. Sanayide herkese elletmeyin aracı. Hyundaiden anlayan yok.
slm.bulunuğun beldede manifoldu söktürmeden evel parcacılarda manifolt motor contası varmı bak sonra söktür.bu iş egsozcunun değil.tamircinin işi.tahmini conta,tornacı ve tamirci 3lemesinde 100-150 arası değişir
Selamlar; Arkadaşlar, 2004 accent admire 1.3. Arabamın katalizörünü değiştireceğim. Bugün bir ustayla görüştüm. Sizin arabada katalizör ve egzost manifoltu birleşik. Komple değişir dedi. Diğer arabalar gibi katalizör altta değil, egzost manifoltunun hemen altında. dedi. sonra sordu soruşturdu. Egzost manifoltu ve birleşik halde katalizör, 600 TL. dedi. Ne dersiniz. Aslında ben katalizörü söküp susturucu veya düz boru takmasını istiyordum , Ama bunun bizim arabada mümkün olmadığını, çünkü katalizörle manifoltun birleşik olduğunu söyledi. Bilgisi olan varsa çok makbule geçecek. Bu iş için 600 TL uygunmudur.
kardeşim,egsoz baglantı cıvata gevseklıgı motor sogukken ınce bı ses yapar vıjjk vıjk dıye...ısınınca keser,traktör sesı dıyosun,patlak olabılıregsoz hattında,dedıgın saplama 5 tl cıvatacıda, 10 dakıkalık ısı var 20 tl de para alınır, nasıl o kadar para ısterler sasırdım kaldım,bız demekkı oldugumuz yerde patınaj cekıyoruz...
slm.aracınızın arızalı katalitik konvektörü orjinal ithalse fiyatı uygundur.ama türkiyede üretilen,bosal veya bilen firmalarının üretdiği yüklemesiz ve arıza lambasını söndürmyen sahtesiyse pahalı.bulunduğun beldede ehil bir egsozcu ustası elinde varsa üniversal sizin araca uyumlu sadece katalitik olarak tüpü manifolt bitiminden krom kesiciyle temiz kesip ak tarma yaparsa işiniz 300tlye biter ama ustanın iş yerinde gazaltı kaynağı olması lazım.çelik ve döküm oolan bu üniteler malesef oksijen ve eltrik kaynağı olmaz..ayrıntılı bilgi için lütfen 05354166209 nolu telimi arayınız...
Teşekkürler arkadaşım. Benim konuştuğum usta 'da universal katalizör için dediğin şekilde, kaynak tutmaz sıkıntı yapar gibi şeyler söyledi. Anlaşılan buraya kaynak yapmak ustalık istiyor. Bostancı oto sanayi sitesinden ve Kartal sanayi sitesinden, çıkma katalizör buldum. 250 TL diyorlar. ben çıkma alayım bari diyorum. ne dersin? Sanki en ucuz ve sorunsuz çözüm bu. Herhalde bu çıkma da Bir 3-5 yıl beni götürür. Sanırım 3-5 yıl sonra bu katalizör denen alet 50 TL ye düşer.
Aracım Admire. Benim de katalizör tıkanmış. Bu araçta sadece katalizörün değişmesi yeterli mi yoksa eksoz manifoldunun da değişmesi mi lazım? Forumda içinin boşaltıldığını veya söküldüğünü okudum. İçi kendi kendine mi boşalıyor, boşaltılıyor mu? Boşatıldığında ses yapar mı, ayrıca susturucu takmak gerekir mi?