Lpg li aracımın ilk çalıştırma sırasında sarsıntılı çalışması ve hatta stop etmesi ile ilgili bir sürü şey okudum ve ekopomp denen bu ürünü buldum. acaba bu ürün dertlerimize çare olabilirmi. Fikri olan varmı? Araç LPG'de iken benzin pompası çalışmalı mı? Araç LPG'de iken benzin pompasının çalışmasına gerek yoktur. Aracım çalışmıyor, benzin pompasının arızalandığını söylediler. Neden? LPG takılan araçlarda dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta vardır. LPG sistemleri takan servisler bu konuda kullanıcıyı bazen bilgilendirirler bazen de ihmal ederler. Bu önemli nokta şudur: LPG'li araçlarda en az çeyrek (1/4) depo benzin bulundurulmalıdır. Aksi takdirde aşırı ısınmadan dolayı benzin pompanız yanıp kömürleşir. Hatta aracınızın bile yanmasına sebep olabilir. LPG sistemleri tasarruf amacıyla takıldığı için, LPG kullanıcılarının çoğu depolarında çeyrek depo benzin bulundurmaz. Dolayısıyla benzin pompası arızası bir çok LPG kullanıcısının başına gelir. Özellikle sıcak havalarda ve uzun yolculuklarda aracınız sizi yarı yolda bırakır. İnternetteki arıza bildirim ve şikayet sayfaları benzin pompası yanan kullanıcıların şikayetleriyle doludur. Ekopomp sayesinde bu zorunluluk tamamıyla ortadan kalkmaktadır. LPG'ye geçen aracın benzin pompası durdurulduğu için ısınması ve yanması gibi bir durum söz konusu bile değildir. Ekopomp taktırdıktan sonra deponuzda aracınızı çalıştıracak kadar benzin bulundurmanız yeterlidir. Araç LPG'de iken depodaki benzin miktarında azalma olur mu? Evet. LPG'de çalışan araçların benzin pompası durdurulmadığı takdirde benzin sürekli devir daim halindedir. Yani benzin soğuk olan depodan çıkıp, sıcak motor bölümünden geçip, geri dönüş borusundan tekrar depoya döner. Bu durum benzinin az da olsa ısınmasına neden olur. Depodaki benzin miktarı ne kadar azsa ısınma o kadar fazla olur. Bu ısınma da uçuculuğu çok yüksek olan benzinin buharlaşmasına ve tahliye borusundan atılmasına sebep olur. Dolayısıyla araç LPG'de çalışırken deponuzdaki benzinin azaldığını benzin göstergenizden ya da yol bilgisayarı olan araçların depodaki benzinle gidilebilecek kilometreyi gösteren bölümündeki azalmadan farkedebilirsiniz. Bu durum ise LPG sistemlerinin beklenen "tasarruf" performansını gösterememesine neden olur. Ekopomp sayesinde bu devir daim 20 dakikada bir yapılmaktadır. Dolayısıyla hem benzinin soğutma görevi yerine getirilmiş, hem de benzin boru basıncı dengelenmiş olur. <div id="footer"> <div id="shape1" style=" clear:both; overflow:; left:16px; top:879px; width:751px; height:15px; :9">
gereksiz bişey https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif benzini çeyrek depoda tutarsan bir sıkıntı olmaz, ben ışık yanınca 30-40 lira alırım, sonra ışık yanınca tekrar alırım
bu düzenek pahalı değilse alınmalı. ben 97 accentimde benzin pompası yaktım, yukarıda anlatılan sebepten. bana pompanın parça ve işçilik maliyeti 100tl tuttu. buna göre fiyat yorumlanabilir.