Merhaba arkadaşlar Dün bir sohbet esnasında ''Eko66'' diye birtasarruf cihazndan bahsettiler... İnternette sitesinde girdiğimde herkesin ortalama %20 civarında bir tasarruf ve artı olarak performans dan bahsedildiğini gördüm ayrıcaeko66 montajı yapılan arabaların resimleri arasında Accent era'davardı. Acaba aramızda bu cihazı taktıran varsa yada bu cihaz hakkında bilgisi olan varsa görüşlerini yazarsa sevinirim. sevgi ve saygılar...
Arkadasım benıma rkadasım reno kangoya taktırdı eskıden dedı bır depo yakıtla 750-800 km yapardım şehır ıcınde sımdı ıse 850-870 cıvarı yapıyorum dedı . o kadar ıyı bırsey dgeıl yanı...
bakalım buna ne diyeceksiniz ??? http://www.sahibinden.com/hyundai_sahiplerinin_dikkatineWQQaXQQ10220830WQQpXQQdisplayitem&keyword=hyundai Düzenleyen : HaRbi_GeNc41
benim arkadasta bi ara ekoyak adlı cihazı taktırmıştı. çok düşük bi oranda karlı oldugunu değmediğini söylemişti..
Benim 1.6 select aracım var. yakıt bilgilerim bayram tatilinde ölçtüm.( Yol bilgisayarı var ama daha iyi olsun diye full dolu tekrar doldur yöntemiyle ölçtüm) 90 km 3 yolcu klima kapalı 75 km şehirler arası yolda 12 YTL'lik 95 oktan benzin (3.28 YTL total) 12YTL/75 Km = 0.160 ytl yakmış Sizce bu yakıt verileri nasıl Bu verilerde eko66 var eko66 kullanıcısıyım 4000 km den beri eko66 kullanıyorum Benim görüşüm kısa mesafelerde eko66 pek işe yaramıyor Okulla ev arası 6 km yakıt bilgisayara göre 8-10'dan aşağı düşmüyor. Ama uzun yolda 4.7 ve 5.2 leri görüyorum. Sürekli uzun yol kullanıyorsanız iyi bir alet Düzenleyen : canbaba
bu konu daha önce açılmıştı ykın zamanda.. www.hepsiburada.com dan arattırıp bul ve yorumlara bakarsan çoğu memnun değil. canbaba nın yorumlarıda dikkate değer, belki ş.dışı daha iyi iş görüyordur Düzenleyen : mdx78
ben bir ara taktırmıştım bu cihazdan...hiç memnun kalmadım ve geri iade ettim...arabanın çekişine pek bir etkisi olmadığını gördüm...yakıt tasarrufu konusunu da test etmedim..ama ben taktırdım faydasını görmedim hatta ilk taktıklarında araba anormalleşmişti. arabanın torkunu düşürüyor sanırım ....tavsiye etmiyorum Düzenleyen : hyundai_engine
Arkadaşlar otomobil firmaları ürettikleri araçların daha az yakıt harcamaları içindünyanın parasını harcayıp araştırma (AR-GE) birimleri kuruyorlar, bu kadar otomobil fabrikası bu sistemleri kullanmayı akıl edemiyordabu işi çözmek bunlara'mı kalıyor, yaw en azından böyle bir şey olsa atıyorum Mercedes yada BMW yada VW bastırır parayı alır adamların elinden patentini kullanır...........
Kaptan Era arkadaşımız eko66 kullananlardan görüş istemiş. Bizde kullandığımız ölçüde karşılaştıklarımızı yazdım. Bilgimiz dahilinde cevap verdim. Ama Alın veya almayın demedim. Herkes kendi bilir. Kullanmadan cevap yazmanında etik olmayacağı görüşündeyim.
az yakmak bunlara bağlı olsa herkez taktırır ve fiyatı uçuk olur tek yaptığı benzinin güzel yanmasını sağlamak başka hiçbişeye yaramaz
EKO-66 nın palavra olduğu geçenlerde ortaya çıkmıştı.vaad edilen gibi tasarruf sağlamıyor hatta şubelerinide tek tek kapatıyor
Üstad, iyi güzel yazmışsın'da bir şey hakkında bilgi sahibi olmak için illa kullanmak gerekmez diye düşünüyorum, mesela ben hayatımda hiçmotosiklet kullanmadım ama en azındantehlikeli olduğunu biliyorum, bazı gerçekler hakkında bilgi sahibi olmak için illa kullanmak gereği olduğunu düşünüyorum, 2 sene evvel arkadaşımın Kıa servisinde çalışırken bir adam geldi vearabama takacağıparçanınhem fren mesafesini %40 azaltacağını hemde ABS görevi yapacağını söyledi, şimdi benim bu adamı haksız çıkarmak için bu parçayı denemem'mi gerekiyor, olacak iş'mi %40 ne demek yani 40 mt duran aracın fren mesafesini 26mt'ye çekecek ve üstüne üstlük ABS görevi yapacak, direk kovdum, böyle şarlatanlık olur'mu, ayrıca butip ürün satan bir firmanın merkezine gittim (İst.'da Zeynepkamil'den Duvardibi'ne inen yolun üzerinde), 2 tane soru sordum kitlendiler ve cevap veremediler, mırın kırın ettiler biz size döneriz dediler felan falan, o kadar üstelememe rağmen 1 senedir hala cevap verecekler....Yani anlayacağınız sundukları şey hakkında bana yeterli bilgiyi veremiyorlarsa benim için kullanmaya yada denemeye gerek yoktur, bu deneyimlerimi paylaşmanında etik düşmemesi için bir sebep göremiyorum.