merhaba arkadaşlar geçenlerde bir arkadaşım başka bir arkadaşına babasının aracını vermiş ve o şahısta ehliyeti yok şimdi iki tarafada ceza kesilmiş hem araç sahibine hem çocuğa nette bi yazı okudum araç sahibine ceza iptal oldu diye aslı nedir acaba ? konuda burada ehliyetsiz araç kullanma ceza iptali
arkadaş suçlu her iki tarafta şöyle örnek veriyim silah ruhsatı senin sen onu git başkasına ver o da adam vursun ben suçsuzum deme.. kısacası araç ruhsatı aracın kanunen sahibidir her türlü olayda ilk sorumlu odur bu sebeple aracı başkası kullanırken ehliyetsiz ise ceza yemesi gayet normal ayrıca verdiğin konu bir kanun değil örnek bir dava emsal verilen anaysa mahkeme kararı sonunda ölüm olsaydı anayasa mahkemesi bu kararı vereceğini ben pek sanmıyorum. benden tavsiye bu tür davaları yada kararları emsal olarak kabul etmeyin. Aracın karıştığı her olaydan siz sorumlu olacaksınız cezasal konularda belki affedile bilirsiniz ama sonucu kaza veya ölüm olursa başınız belaya girer.
doğru bişey değil tabiki ama şimdi öğrenmek istediğim araç sahibinin bir şekilde bu cezadan yırtma olasılığı var mı ??