Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ehliyet artık aslanın ağzında

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda gurcanbulut tarafından 28 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Avrupa Birliği normlarında düzenlenen yeni taslağa göre direksiyon sınavında temel hataları yapanlar birincide, geçiş önceliği gibi tali hataları yapanlar ise ikinciden sonra başarısız sayılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, direksiyon sınavlarında değerlendirme kriterlerini değiştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Küçük yaptığı açıklamada, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmelik Taslağı ile birçok yenilik getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Taslakla direksiyon sınav süresinin 15 dakikadan 30 dakikaya çıkarılacağını anlatan Küçük, direksiyon sınavındaki kontrolleri de artıracaklarını belirtti.

Direksiyon sınavlarının daha titiz yapılacağını dile getiren Küçük, teorik ders saatlerinin de azaltılmasının planlandığını bildirdi. Avrupa'da en fazla teorik dersin 63 saatle Türkiye'de uygulandığını ifade eden Küçük, yapılacak düzenleme ile bunun 30 saate indirileceğini Avrupa Birliği ortalamasının ise 27 saat olduğunu hatırlattı.

Direksiyon sınavda kullanılan formu da değiştireceklerini ifade eden Küçük, şunları kaydetti:

"Mevcut formla sınavdan kalmak biraz zor gibiydi. 30'dan fazla eksi puan alınması durumunda kalınıyor. Örneğin aracı çalıştırma, harekete geçirme usul ve kurallarına uymuyorsa, emniyetli ve rahat kalkış yapamaması durumunda iki puan düşüyor. Bu çok önemli bir ayrıntı. Bu hatayı yapan bir sürücüden forma göre sınav yapıcılar ancak iki puan düşebiliyordu. Şimdi AB standartlarına uygun bir düzenleme ile hazırladığımız yeni formda aynı madde, aracı çalıştırma ve harekete geçirme usul ve kurallarına uymuyorsa sınavdan kalıyor. Önemli bir hata yapılması durumunda sınavdan geçememiş oluyor. Mevcut uygulamada ise sürücü belgesini almamak için en az 5-6 büyük hata yapması gerekir."

PAYDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ ALINACAK
    Sürücü kursları müfredatında da yenilik yapacaklarını belirten Küçük, "Motorun içi ile ilgili bilgileri tamamen çıkardık. Gereksiz bilgilerdi. İnsanlara gerekli olan bilgileri koyduk. Günümüzün şartlarına uygun bir müfredat yaptık" dedi.

Sınavı yapan öğretmenleri daha sık eğitime alacaklarını söyleyen Küçük, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde yine önemli bir değişiklik düşünüyoruz. Sürücü kurslarında görev alacak olan usta öğreticilerin yani eğiticilerin yüksekokul mezunu olma şartını getiriyoruz yeni taslakta. Mevcut durumda, daha önceki yıllarda, ilkokul mezunu arkadaşlarımızdan bile vardır, hakları korunmuş devam ediyor. Son yönetmelikte lise mezunu olması gerekiyordu. Onların da haklarını korumuş olacağız ama bundan sonra usta öğretici olarak görev almak, bizim kurslarımıza katılmak isteyenler muhakkak yüksekokul mezunu olacak."

Taslakla ilgili tüm paydaşların görüşlerini alacaklarını belirten Küçük, daha sonra yapacakları değerlendirmenin ardından yönetmeliğe son şeklini vereceklerini belirtti.

SİMÜLATÖR VEYA PİST ALANI
    Yönetmelikle daha titiz sürücü eğitiminin verilmesini hedeflediklerini kaydeden Küçük, "Adayların bu işi bilerek belgelerini almalarını istiyoruz" dedi.

Taslakla pist alanları konusunda da değişikliğe gideceklerini belirten Küçük, "Bunu alternatifli hale getiriyoruz. Sürücü kurslarının ya pist alanı olacak ya da sürücü eğitimi verecekleri simülatörleri zorunluluğu getiriyoruz" diye konuştu.

Temel eğitimini pist alanı veya simülatörde alınmasının ardından B sınıfı için 12 saatlik akan trafikte eğitimi zorunlu hale getireceklerini söyleyen Küçük, adaylarının gece de direksiyon eğitimi alacaklarını kaydetti.

Direksiyon sınavlarının yapıldığı alanları da değiştireceklerini bildiren Küçük, "Şu anda sınav süresi 15 dakika olduğu için daha küçük alanlarda sınav yapılıyor. Sınav süresi taslakta 30 dakikaya çıktığı için süre uzun olduğu için daha farklı yerlerde araç kullanarak belge almaya çalışacaklar" dedi.

-OmeR-, Ali EREN ve Torkır17 bunu beğendi.
  2. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Soru sayisini azaltmanin telafisini burdan yapiyolar demekki

Lg Optimus Sol Cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi.

3. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Yerinde bir karar olur
    Hanımın ehliyeti yeni aldık.ben olsam direksiyondan bırakırdım ama 85le geçti(duymasın:D)

Torkır17 bunu beğendi.
  4. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Bence mevcut ehliyetli sürücülerinde yeniden böyle zorlu sınavlara tabi tutularak gerekirse yeniden kursa katılmaları sağlanmalı ve hatta bana göre bazılarının ehliyetine süresiz el konulmalı başka türlü kazaların önlenebileceğine inanmıyorum.Hergün trafikte sürücü hatalarını gördükçe çıldırıyorum.kural tanımamazlık had safhada tabi bu kural tanımammazlık çoğnlukla kural bilmezlik ve bilmediğini bilmemekten dolayı yapılıyor herkes kendini iyi sürücü başkalarını kötü sürücü olarak görmekte buna çokça şahit oluyoruz eminim sizde şahit oluyorsunuz hatta belkide kendinizi çok çok iyi sürücü olduğunuzu zannediyorsunuz.
    Bu arada zamanı gelmişken bir süredir aklımda olan şu fikrimi paylaşmak isterim forumda trafik eğitimi ile ilgili bir başlık açalım bakın bakalım nedakar çok doğru bildiğimiz yanlış var ne kadar çok bilmediğimiz konu var eminim hepimizde birmiktar eksikler çıkacak kimimizde çok kimimizde az ama bilmediğimiz tabelalar kurallar trafik kanunları belkide bir sürü şey yöneticiller bu konuya el atsa iyi olur diye düşünüyorum Konu başlığı Trafik güvenliği alt başlıklar Kanunlar kurallar vs trafik işaretleri ve işaretçileri yaşanmış trafik olayları ve sonuçları gibi bunun hepimize sonderece faydalı olacağına eminim

Hem bu konuda neden örnek forum olmayalım.Bence çok büyük hayati önem taşıyan bir uygulama olur.

5. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Çok güzel ve aynı zamanda geç kalınmış bir uygulamama!

6. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hemde çok geç kalınmış bir uygulama

7. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    bunlar ne zaman uygulanıcak

8. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ne zaman uygulamaya geçecek son kez bir trafik canvarı daha katalım yolara diye soruyorum... :)

9. nadir3391

nadir3391 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    düşünce iyi de bunların uygulanma şekli nasıl olacak merak konusu..kanun ne kadar iyi olursa olsun onu uygulama olmadıktan sonra bir anlamı kalmıyor.kağıt üzerinde kalmamalı bir an önce hayata geçirilmeli..daha bugün sabah başıma gelen bir olayı anlatayım..ana yolda benim önümde halk otobüsü arkada ben ve benim arkamda ekmek arabası yavaş yavaş gidiyoruz tam döner kavşağa geldik..bizim yol ana yol..tali yoldan başka bir halk otobüsü üzerime üzerime geliyor zar zor kurtuldum, eğer sağa çekilmesem beni ezip geçecek..hemen arabayı durdurdum ve otobüs şoförüne tali yoldan çıktığını bizi geçene kadar beklemesi gerektiğini anlatmaya çalışırken adam bastı gitti..normalde tali yol levhası var onun çıktığı yerde..gidip amirine şikayet ettim..daha neler neler.adama ehliyet verilmiş ama bakkaldan verilmiş..

10. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Keşke daha da zorlaşsa.Sürekli mevcut canavarlara başkası da ekleniyor.Yalnız şuan ki canavarlarada bi çözüm şart...

11. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    10 yıl önce stajer sürücü olacaktı yeni ehliyet alanlar,hala uygulama yok.bu da uygulanmaz vergi zammı,yakıt zammı değilki hemen uygulasınlar,vatandaşın canı kimin umrunda..

12. Kore

Kore Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Cem Tuncel
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Düzgün kullanıp kurallara uyan birisi için fark etmez bu uygulama.Aksine yararlı olur.Araç kullanıp yağ değişimi olduğunu bilmeyen kişiler var trafikte.

13. -OmeR-

-OmeR- Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Ömer Faruk Şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Başka bir yerde okuduğum bilgiye göre'de 3 ayrı sınavı tek sınava çevirmişler.

14. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    ya arabayı ehliyet kullanmıyor ki :( ben bu yaşımda ehliyetli bir çoğundan daha iyi kullandığıma iddiaya girerim yani. bence eğitimin disiplini değişmeli. sağlam eğitimler verilmeli. karlı buzlu yollar , kontrol kaybı, trafikte saygı vs vs. bunlar daha çok öğretilmeli. bizde seneye ekimden sonra inşallah :D

-OmeR- bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş