Değerli dostlar bugün aracımın egzoz dumanının egzozun alt kısmındanda çıktığını farkedip eğilip baktığımda egzozda delik olduğunun farkına vardım bu durumda egzozu değiştirmem mi gerek yoksa böyle bir süre daha kullanayım mı ?... Araç Hyundai Accent 1.5 GLS 1999 Model Yumurta kasa... Birde egzoz değişimi tahmini ne kadar dır? Önerilerinizi bekliyor şimdiden ilginize teşekkür ediyorum ?
Fiyatini bilemem ama degisim zamani gelmis. Hatta baktirken tum hatta baktir curume varsa komple degisim gerekebilir. Komple degisirse masrafli olur ama yakit azalir. tapatalk ile yazdim imla hatasi olabilir.
benimkide delikti 5-6 ay falan kullandım yakıtı biraz artıyo aracın seside dizel gibi oluyo başka bişey olmaz ama değişirse iyi olur
Bizim admireninde delik herhalde bayırlarda özellikle 2. viteste çok güzel ses veriyor yakıtı biraz artırıyormuş ama sese değer dedim yaptırmadık 30-40 tl gibi bir ücrete onarıyorlar galiba.
Hocam ben haziranda arka susturucu ve orta boruyu 120 liraya değiştirdim üstünden orjinal fabrikasyon egzozu çıktı eğer eyer bayadır değişmediyse kaynak filan yaptırmayın direk değiştirin daha iyi çünki eski olunca içindeki elyaflar parçalanıp egzozu tıkıyabiliyor tıkayıncada çekmemezlik filan yapabiliyor araç
son kullanma tarihi gelmis değişmesi gerek... bu isten iyi anlayan birine yaptir...yoksa iki günde bir kaynak yerlerinden kırılıyor
Sevgili dostlar bu sabah sanayi ye uğradım bir çok arkadaşın dediği gibi Son Susturucunun Ömrünü tamamlamış olduğunu söyledi usta Zaten Aracın ilk Susturucusuymuş... Dolayısıyla GÜRPA marka 2 YIL Garantili yeni susturucu ile değişimini 150,00 TL ye yaptılar ses konusunda azalma oldu gibi. Diğer yandan yakıta etki edermi onu da zamanla göreceğim. Eski çıkan Susturucunun içinde sallanan birşeyler vardı Değişimi iyi oldu Konuya alaka gösteren tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler.
Benim aracın egzost tundan da teneke tıngırtısı gibi ses geliyor. İçerden farkedilmeyen fakat dışarıdan fevkalade duyulan bir tırgırdama. Sanırım benimde bir egzostçuya uğramam gerekiyor. Gitmişken katalitik konvertörü de kontrol ettiririm belki. Ondan kaynaklı olabilir mi acabaa diyorum. Araçtan inme esnasında da dışarıdan mazot, egzost gazı kokusu geliyor burnuma. Bakalım ne çıkacak...