2004 1,6 Admire Aracımda kalkış yapıp 1. vitesten 2. vitese attıgımda. gaza biraz fazla bastıgım zaman tartar tartar diye bi ses çıkıyor.1500 ile 2000 devirleri arası yapıyo .devir yükseldikten sonra geçiyo. 3. vites te attıgım zaman 2000 devirde yarım gazdan fazla verdigim zaman yapıyo. dizel araba gibi ses çıkarıyo. sonra düzeliyo ayagımın ucu ile gaz verdigim zaman hiç bir sıkıntı yok. usta ya gidiyorum bi sıkıntı yok diyor. normal diyor . önceden olmayan birşey şimdi nasıl normal oluyo.? yardımlarınızı bekliyorum sorun ne olabilir acaba??
eğer motor değerlerinde sıkıntı yoksa çekişinde sorun yoksa motor kulaklarına ve bağlantılara baktırın ...bu sebebten ses yapıyor olabılır..ama sesi duymadan bilmek zor...
Egzoz manifolt contanız yada katalitik sonrası contasıömrünü tamamlamış. Motora yük binince oluşan hareket ile birleşim yeri açılıyor ve buradan çıkan egzoz gazı ses yapıyor. Düzenleyen : Serdar
çıkan ses tarif edeyim. wolksvagen t4 dizel çalışma sesi gibi tar tar tar diyoo aracım benzinli benim öncedende dedigim gibib böyle birses yoktu.tirger seti ile ilgili bi sıkıntı degil dir demi. benim en çok kafam takılan o oluyo.
peki serdar abii bu dedigin contalar ömrünü doldurdu varsayalım. aracın ne gibi bölümlerine zarar verir abi. yaklaşık iki aydır ustalar sorun yok deyip duruyor.
Motora zarar vermez, sadece ses yapar, kaçırdığı sürecede yakıtı çok çok az arttırır, fark etmiyebilirsinizde. Delik egzoz gibi düşünün. Düzenleyen : Serdar