yaklasık 2 aydır arabanın ön kısmından katalatik konvantörün ordan patlak egzoz sesi gibi ses geliodu gazı verip cektiğimde pat pat die ses cıkarıodu dün aksam reno özel servisinde çıraklık yapan arkadasıma bak su sese dedim kaputu acıp gaz verince hemen kapadı kaputu bilmiş bi tavırla katalatik konvantör dağıtmıs dedi baya pahalı falan dedi moralimi bozdu eve gelince babama söledim oda sabah erkenden gitmiş egzozcuyabakmıslar konvantörün orda spiral varmıs o bozukmus 70 liraymısta 50 ye yapmıslar dün gece uykularım kacmıstı arkadas öle dedi diye siz siz olun benim düstüğüm hataya düsmeyin bilmeyen adamlara gösteripte moralinizi bozmalarına sebep olmayın ama içim cok rahatladı yoksa gidicekti 1000lira
gercekten öle cok saolun.. araba 95.000 oldu artık böle sorunlar cıkarmasını normal karsılıorum bu zamana kadar sadece periyodik bakımdan baskıma gitti hiçbir sorun cıkarmadı ama artık yapması normal oda yaslandı
95.000 km' katalizör dağılmaz kolay kolay biyere capmadıktan sonra, admire dizelinki serviste 2.800 tl , şaka değil gerçek, egsozcuda yan sanayisi 400 tl, umarım kimse katalitik sorunu yaşamaz.
benim katalitik değişlmiş arabanın altında spiral telli bi kısım var egzoz gecio içinden o tıkanmısmı bişey olmus ses falan kalmadı arabada...
Sevindim senin adına, iyiki katalitik değil, peki yaptırmadan önce aracın çekişinde bi düşüş hissettinmi?
Çağlar geçmiş olsun. Bana da aynı olaya TUV muayenesinde KATALITIK demişti TEKNISYEN diye geçinen bir arkadaş. Bütün gün kan beynimde dolaştım. sonra iş çözül. Sipiral boru boşalmış. Eskilerin dediği gibi,, "Ağzı olan konuşuyor."
çekişinde fark yoktu amasuan daha seri devirlenio gibi geldi anında 3bin devirde görüorum devir saatini psikolojik heralde ama o spiralin performansa etkisi varmı bilen arkadaslar cevaplarsa sevinirim..
tesekkür ederim abi.. evet senin konuyu görmüstüm ogün abi aynı sorunu yasamısız gercekten cok moralim bozuldu katalitik deyince arkadasım allahtan deilmiş abi o değişen parcane işe yarıo ben bilgi sahibi deilim tek bildiğim bozulduğunda patlak egzoz gibi ötmesi
selam, Geçen hafta 2004 getz aracımı servise götürdüm, egzostan garip bi ses geliyordu, egzos spiralinin değişmesi lazım fiyatı 580 tl'yi duyunca ne olduğumu anlamadım. bunun daha ucuz bir yolu çaresi yok mudur? teşekkürler,
Spiraller motorun sarsıntısını egzoz sistemineden uzaklaştırmak için kullanılır ve maalesef oldukça pahalı parçalardır ancak bu kadar yüksek bi rakam olacağını düşünmüyorum, dışarda çok daha ucuza bulabilirsiniz..
Teşekkürler Coşkun ağabey, 2 servise sordum katalog fiyatı buymuş, ben de dışarıda daha uygun olur diye umuyorum. Ama ne kadar uygun olacak göreceğiz. Aslında aracın muayenesi gelmemiş olsa hiç yaptırmam, neticede ses beni çok da rahatsız etmiyor.
arkadaşlar benim katalizör içi boşaltılmış bir durumda katalizörün bir işlevi yok şu anda ne yapmamı önerirsiniz her usta farklı bir şey söylüyor 3-4 ustaya sordum hiçbirinin dediği birbirini tutmuyor kafam da karıştı bir ara çıkma taktırmayı düşündüm ama bilmiyorum ne yapacağımı
Arkadaşlar videodaki getz 1.3 aracımın egzoz sesi normalmidir değil ise neye işarettir teşekkürler...