arkadaşlar benim98 1.5 GLS var 2 gündür egzosundan su damlıyor neden olabilir çözemleri konusunda yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşım eksozdan su gelmesinin sebebi havadaki nem miktarıdır.aracının motoru içine yakıt ve hava karışımı alır ve yakmaya çalışır.ama nemi yakamaz ve eksozdan dışarı atmaya çalışır ve eksoz susturucusunda yoğunlaşan nem suya dönüşerek damla damla eksozundan akar tek sakıncası eksozunun biraz daha erken çürümesi olabilir.enjeksiyonlu araçlarda bu daha fazla olur normal birşey kafana takma...
Çürüme olayını önlemek için kısa mesafeli kullanımdan kacınılması gerkmektedir. ( Eksoz belirli bir ısıya ulaşmadan araç stop edildiğinde ilgili nem/su eksoz icerisinde kalmakta ve cürümeye yol açmaktadır.) Belirli bir km yapıldığında eksoz ısındığı için içerisinde su/nem kalmamaktadır. Düzenleyen : H.SAHİN
gayet Normal bi Durum bu benim 2008 getzdede damlıyo du 2004 clio vardı ondada aynen di bi abinin 2009 partneri var oda aynen damlatıyo.serviste sordum bana dediler motorun iyi olduğu anlamına geliyo sorun yok dedilerr
bu durumda eger damlama yoksa motorda sorunmu var anlamına geliyor. ben hiç dikkat etmedim ama özellikle bakacağım.
şimdi çalıştırsam damlarmı acaba. yoksa gecemi denemek lazım bunu. kafam takıldı gerçi arabada güneşin altında sogukdeğil hava ( ankara ) şuan tıpkı yaz günü gibi...
abi bilmiyorumm benim arabadada her zaman damlamıyo ama genel olarak görüyorumm arabayı rölantide çalıştırırken ama motor ısınma aşamasında yapıyo ısındıkdan sonra olmuyooo.. Bu arada servisleri bilirsiniz belki başından savmak içinde sölemiş olabilir ustaaa..
sadece hava nemi değil, yanma sonucu su buharı da meydana gelir, o damlayan suyun büyük miktarı da yanma sonucu oluşan buharın soğuyunca sıvılaşmasıdır.
arkadaşlar genelde kısa mesafede oluyor. kısa mesafede gidince bende dikkat ettim çoğu araba yapıyor ama nedendir bilmem motorun iyi olduğundan mı yoksa kötü olduğundan mı ?
Diğer araçlardan da soğuk havada su ve su buharı gelebilir ama özellikle eski araçlarda , yani benimki gibi 12 yıl olmuş araçlarda bunun bir mantıklı sebebi de şuolamaz mı , aklıma gelen bir konuyduanlatacağım ve sonunda da bir soru soracağım.: Eski araçlarda yıllar geçtikçe depo içinde yakıtın kalitesinden kaynaklanan veya doğal olarak havanın yoğuşmasıyla oluşan su birikir(bildiğim kadarıyla benzin istasyonlarında depoların altında bir miktar su seviyesi bilinçli olarak konur ki buradaki olması gereken minimum seviye için gereksiz yere maliyetli benzin tutulmasın) ve bir süre sonra aracımızın yakıt pompasının emiş ağzına kadar bu birikimi ulaştığıındabu zamandan sonra basılan yakıt içinde su oranı fazlalaşır ve motor ısınsa ve saatler geçse de pek farketmez su yakıtın içinde hep vardır ve buhar hep oluşur. Bundan kurtulmanın tek yolu depoyu son hadlerine kadar kullanıp sonra sonra depoyu temizletmek veya depoyu bir şekilde sökmeden boşaltmaktır. Sormak istediğim sorysa bununla ilgili , benzer şekilde egzost çıkışında su buharı problemi ısınmakla pek kesilmeyen ama depo temizliği yaptırdıktan sonra ( son boşaltılan benzini geri koymamış olması kaydıyla ) su buharı problemi sona ermiş olan kullanıcılar var mı?