Aracımın son susturucuya vurduğumda içinden şaldur şuldur kum sesleri geliyor ve dağınık.egzos fiyatı 120 den başlıyor 215 tl ye kadar gidiyor imkan meselesi olduğu için galvaniz olan 120lik taktırıcam ama sizede bi danışayım dedim.Şuan sıkıntın varmı diye sorarsanız ses v.s hiç birşey yok ama bazı arkadaşlar değiştirmezsen içindeki elyaflar egzosu tıkar ve araçta maddiyat dolu hasarlar açılacağı ihtimalini söyledir.Aracım 98 accent 1.5 gls.En önemli konulardan birideyakıt tüketimini arttırırmı.Aracım Lpg li 1.5 gls 98 model Tavsiyeleriniz ve yorumlarınızı bekliyorum
Çürümüş bir egzos motorda herhangi bir hasara yol açması söz konusu değil fakat yakıt tüketiminde nasıl bir etkisi var bilmiyorum. Nasıl olduğu hakkında araştırmadım ama hatırladığıma göre tüketimi yükselttiği yönünde bişeyler duymuştum.
arkadaşım ben de de 98 1.5 gls var ve bir yıl önce egzos sorunu yaşadım. Benim aracımın çekişi düştü, yakıt arttı. Lpg ayarını tekrar yaptırdım, buji ve buji kablolarını , hava filitresi falan filan değiştirdim sorun geçmedi. en sonunda eksozun tıkalı olduğu ortaya çıktı ve değiştirdim sorun gitti. Şimdi ise daha önce hiç dikkatimi çekmeyen bi sorun yaşıyorum. Eksozdan su geliyor. Ustayasorduğumda normal olduğunu söyledi. Ama tereddüt ediyorum normal mi değil mi diye. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim. selametle..
Egzos'tan ne kadar su geliyor? Birçok araçta gaza yüklenildiği zaman egzostan su atması normaldir. Araç su eksiltiyor mu? Daimi olarak su geliyor ve egzos gazı bembeyaz ve buhar gibi çıkıyorsa silindirlere kaçak söz konusu olabilir. Bir kontrol ettirmekte fayda var.
1. egzosunu değiştirmen birçok yönden daha iyidir, dağılmış egzos yakıt tüketimini artırır, aracın çekişini düşürür, biraz da sesini arttırır. illa pahalı egzos taktırmana gerek yok, gürpa marka egzos taktır mesela, hem ucuz hem de uzun süre dayanıyor. 2. egzosdan gelen su ile motordaki eksilen suyun hiçbir bağlantısı yoktur. çünkü motorun egzos çıkışı tarafında sıcaklık 300 C derece civarındadır. egzosdan gelen su egzos gazının içindeki su buharının yoğuşmuş halidir. su gelmesi gayet normal bir durumdur. ama sürekli kısa mesafe kullanılan araçların egzosunun çürümesinin sebebi budur.
Üst kapak contası yanmış araçlarda egzostan su çıkması olabilir. Buharlı lokomotif gibi de beyaz duman çıkarır egzostan. Birçok kişinin başına geldiğiniz görebilirsiniz forumlarda. Olay küçük boyutlarda ise nedeni anlaşılamayan su eksiltmesi gibi başlar, iş büyüdükçe silindir içine kaçan su egzostan çıkmaya başlar. Bizzat arkadaşımın Opel Omegasında oldu, memlekete giderken iki üç gün İstanbul'dan conta beklemiş. Sercaba'nın durumunu benzettim o nedenle söyledim. Bu kadar kötü durumda olsa belli olurdu ama böyle bir durum başlangıcı varsa şimdiden önlemini alsın diye.
arkadaşlar bende 2002 1.3 accsent var egsoz monifoldunda çatlak varmış usta öyle söylüyor kaynak olmazmış daha önce böyle bir durumla karşılaşan varmı ne yapmak lazım yazarsanız çok memnun olurum çok masraflı bu monifoldu değiştirmek 900 tl gibihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif Düzenleyen : wbattalw