Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Egsozdan Yoğun Beyaz Duman

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda sgh2835 tarafından 7 Ekim 2019 tarihinde açılan konu

1. sgh2835

sgh2835 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Aykut Özalan
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 3 hafta önce 2000 model 1.3 lx yumurta kasamı aldım. Fakat aldığım günden beri sıkıntılar bitmedi. Evimden çok sanayide vakit geçirir oldum. Arabayı aldıktan sonra birazda teknik işlerden anlama kabiliyetiyle aracımın ygçagını mobil 10w40 ile değiştirdim. Tabiki yağ ve hava filtresinide. Aracın yağını değiştirdikten 1 gün sonra araçta beyaz duman başladı. Egsozdan su da attığı için conta aklıma geldi ve sanayinin yolunu tuttuk. Kapak açıldı içi pas ve suydu. Conta berbat durumdaydı. Değiştirdik kapak taşlandı kontrol edildi takıldı. Aracı çalıştırdık saat gibi. 1 gün sonra duman olayı yine başladı.egsoza elimi tutuyorum sudan başka bişey gelmiyo. Ustama güveniyorum contada alt blok ve üst kapakta sıkıntı yok. Peki bu su ve dumanın sebebi nedir arkadaşlar. Bazen araç yanıyor diye uyaranlar oluyor trafikte.

2. Samet_ak

Samet_ak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    349
    Ad Soyad:
    Samet akyel
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    VW
    Geçmiş olsun, enjektör devre arızası olabilir. Cihaza bağlantınız mı hiç. Bujileri en son ne zaman değişmiş.

3. sgh2835

sgh2835 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Aykut Özalan
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Cevap için teşekkür ederim Samet bey. Buji, buji kablolarını kapak yapılırken değiştirdim. 2 hafta evvel yani. Bu arada aracın çekişinde gidişinde bir problem yok. Sadece sogukken titriyor biraz. Bu duman olayıda soğukken yapmıyor. Isınmaya başladımı sıcaklıkla orantılı artıyor. Enjektör devre arızası derken benim aracım karbüratörlü lpg sisteminden kaynaklı bir arıza olabilirmi yada karbüratörden?

4. Samet_ak

Samet_ak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    349
    Ad Soyad:
    Samet akyel
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    VW
    Eski aracımda inanılmaz beyaz duman atıyordu ama contası sağlamdı. Bujileri değiştirdik düzeldi.Bilgisayarda enjektör devre arızası veriyordu. İnanılmaz çok yakıyordu.Karbüratör sisteminde durum nasıl hiç bilmiyorum.Yine de yanma odasına su karışıyor olabilir.Motor bloğunda çatlak olabilir. Hararet yapma veya su eksiltme yok mu?

5. sgh2835

sgh2835 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Aykut Özalan
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hararet ve su eksiltme yok araçta. Radyatöre hortumlara herhangi bir kompresyon da söz konusu değil. Tam olmamakla birlikte Lpg sisteminden şüpheleniyorum.

Bu Sayfayı Paylaş