S.a arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Çok dertliyim çıldıracam artık, Yaklaşık 3 ay önce hyundai accent 1,5 gls aldım. Aracın önce arıza lambası benzinde yanıyordu, enjektör soketlerinin 2 sini değiştirdim düzeldi yani lamba söndü, yanlız bir sorunu bir türlü çözemedim, egzos manifoldu kor gibi kızarıyor 7-8 ustaya gösterttim egzos katalizörü dedi gittim egsozcuya katalizörü boşalttırdım, gene düzelmedi, ikinci kez başka egsozcuya gittim, oda açtı baktı kontrol etti, tıkalı değil dedi, kor gibi kızarma geçmedi manifoltta ve çekişte 2-3-4-5 e geçişlerde önce hafif bir yığıma sonra yavaş yavaş hızlanma oluyor, aracı pistonlarında 1 ve 3 yandan aşınma olmuş, subapları, pistonları, trigeri baskı balatayı komple değiştirdim, usta gazda kullanma 1000 km dedi ve 80 i geçme dedi, dkkatimi çeken şu oldu; 18 litre benzinle 180 km yol yaptım şehir içi bana az geldi, manifolt hala kızarıyor ve 2-3-4-5 vites geçişlerinde hafif bir yığılma hala oluyor allah muhammet aşkına bunun sebebi nedir. 2200 lira harcadım durumda düzelme yok, sabah egsozcuya gidip komple söktürüp baktıracam eksozu eğer bir problem yoksa enjektörlere girecem artık, lütfen bilen yardım etsin.
O katalizörün olduğu yere başka bir parça kaynatıyor eksozcular 150 lira gibi bir şey benimde aynı sizin anlattığınız gibi sorunum vardı geçti şükür yanlız ara sıra lamba yakıyor zengin karısım veya fakir karısım diyor pc de bakınca onuda ELM 327 obd cihazı aldım onla söndürüyorum