Arkadaşlar bulamadıgım için konu açıyorum kusura bakmayın .. 2006 admrenin egr valfinin tam olarak yerini bilen var mı ? ben bulamadım da internetten de bakıyorum nasıl bişey olduğuna benim araçda böyle bişey yok gibi
Benzin lpg li bunlarda yok mu egr ? Sabahları devir dalgalanması yapıyor ondan olabilecegini düşünerek temizlik yapmak istedim .
Genelde dizel araçlarda bulunur sizin aracınız da yok diye biliyorum kendiniz böyle işlere girişmeyin derim teknik bilginiz de yok sanırım
Söker takarım elim yatkındır birçok parçasını söktüm daha önce.. aracın sabah ilk çalıştırmada devir dalgalanması yapmasını araştırıyorum herşey söyleyen var.. birde bu parçayı kontrol etmek istiyorum ama yok galiba
kappa motor harici benzinlilerde, özellikle eski nesillerde egr yok. kappada da egr valfle değil sübap zamanlamasıyla oluyor, bir piston duman atarken diğer piston aşağı inerken o dumanın bir kısmını egzoz sübabı aralıyarak emiyor. sabahları dalgalanma vs genelde lpg ile alakalı oluyor, linkli konu yardımcı olur https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sabah-ilk-calismada-arac-gaz-yemiyor-tekliyor.36679/#post-656523