Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

egr soğutucu problemi

'Sohbet' forumunda CANLIULAS tarafından 23 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. CANLIULAS

CANLIULAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Ulaş GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlar Merhaba. Aracım 2008 Accent era 1,5 crdi.Aracımın sağ ön tarafında 2 gün önce yağ damlattığını gördüm.Hemen ustaya gösterdim ve yapılan incelemenin ardından radyatöre motor yağı gittiğini tespit ettik.Radyatörün kapağını açtığımızda resmen yağ çıktı.Zaten aracın yağıda bitme noktasına gelmiş.1 litre yağ koyduk.Usta bu araçlarda egr soğutucu var o bozulmuş ve yağ vermiş dedi.Allah tan motora su vermemiş.Bu problemi yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    EGR valfi egzos gazı geri dönüş valfidir. Egzos subaplarından çıkan gazı tekrar yanma odasına göndererek 2. ye yanma sağlar. YAĞ ile alakası yoktur.

Sizin sorun başka olabilir.
    Intercooler Turboya giden havayı soğutur. Turbo yağ kaçırırsa intercooler a gider ve oradan yağ damlatabilir.
    Radyatöre yağ kaçıyorsa Motordan radyatöre kacak olacağından kapak contası yada blok soğutucu boşluklarının sorununu düşündürür.
    ANCAK siz yağ eksilmiş diyorsunuz: Bu da tezat oluşuyor. YAğ da su olması gerek.

Bence sorunu doğru tespit ettirin.

gogo46 bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. cemalcemalli

cemalcemalli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar mrb. Bugün aynı sorunu bizde yaşadık ve sorunu cozduk. Yağ soğutucu bozulmuş soğutma suyuna yağ karışmış. Su seviyesi yükseldiği için de yedek su deposu tahliyesinden su ve yağ karışımını dışarı atmış. Yağ soğutucuyu değiştirdik radyatörü temizledik. Şimdilik sistem normal görünüyor. Saygılarımla.

Ormancı35 bunu beğendi.
  5. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    o yağ kalörifer peteklerine ara borulara ulaştıysa sıkıntı pek bitmemiştir diyebilirim.radyatör nasıl temizlendi bilmiyorum ama komple su kanallarıda kimyasalla temizlendiyse
    ara borularda aşınma olabilir.arada radyatör kapagını açın bakın halan yağ geliyormu.
    bu arada yag sogutucu sorun çıkarıcagı zaman ekstra ses yapar,sizde olmadımı bu durum.

6. Ormancı35

Ormancı35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Enes Pilan
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlar merhaba. Bugün aynı sorunu bende yaşadım. Baskı balata değişimi oldu bugün. Ardından ustaya sıvı kontrolleri de yapalım dedim. Radyatörün kapağını açar açmaz simsiyah yağı gördük. Yag cubuguna bakayim derken gecen hafta full olan yag, yarim cubuk gösteriyordu. Yağ sogutucunun değişmesi gerektiğini ve radyatörün sökülüp temizlenmesi gerektiğini söyledi. Zamanım olmadığı için garaja çektim arabayı hafta içi tekrar götüreceğim. Aklıma takılan iki soru var.
    1. Yağ sogutucu nun orjinal fiyatı 600 lira civarı (hyundai sistemi yenilemis daha farkli yenisi) o kadar durumum yok. Yan Sanayi eski sistem sogutucu alsam bariz fark yasarmiyim?
    2.si ise bu radyatörü temizlerken kullanılan kimyasal şu kanallarını kaloriferi vs aşındırır mı?

Bu Sayfayı Paylaş