Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ECU Güncellemesi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Era16 tarafından 30 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. Era16

Era16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlar 29 mart ta 2009 model Era 1.5 Dci aracımı 45 bin bakımı için yetkili servise götürdüm
    (Bursa Şentürkler 311.00 tl ye yapıldı )bakım sonrasında bilgi verilirken garanti kapsamında ECU güncellemesinin de yapıldığını söylediler,Bu güncellemenin artılarını ve eksilerini sordum fakat detaylı bir bilgi verilmedi fabrikadan talimat böyle imiş biraz daha az yakar dediler.Araştırmalarıma göre yeni güncelleme ile
    turbo için ECU güncellemesi yapılmış ve 200.000 dev/dk'yı 168.000'e düşürmüşler. 2 günde aracımı fazla kullanma imkanım olmadı fakat ilk izlenimlerim de araç sakinleşmiş bir tavır almış gibi :) motor sesinde bile azalma olmuş serilik ve çekiş biraz azalmış gibi.Bu güncellemeyi yaptıran ve bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim.Herkese kazasız belasız iyi sürüşler.

Düzenleyen : Era16

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Zaten durum ozetlenmis. Devir 2000 yerine 1680 d/dk ya indirilmis.
    Cekis serilik duser yakit azalir sanirim tork verildi. Yuksek tork Dusuk devir yuksek disli az yakit

3. zaferyahsi

zaferyahsi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet benimde i30 1.6 crdi aracıma yapılmıştı.20.000 km önce şuan 97.000de. Motor-ECU Yazılım güncellemesi. Fabrika şase numarasına kayıt giriyor. Tr nin neresinde olursanız olun ilk yetkılı servise gittiğinde günceleme yapılması gerektiği yazıyor. 100 km yakıt ort. 5,7lt.(yol bılgısayarının verdiği bilgi)

4. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bende 2010 dizel era var. 3-4 ay önce bende de ECU güncellemesi yapıldı. Yapılmadan önce sorduğumda "performans değişmeyecek" denilmişti. Fakat aldıktan sonra performansın yerinde yeller estiğini gördüm. Gözlemlerim şunlar oldu:
    1- Turbo etkisini çok geç gösteriyor. 2000 devir yerine
    2800-3000 lerde.
    2- Aynı kullanım tarzı için daha fazla devirli kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
    3-Büyük ihtimalle turbo basıncı da düşmüş.
    3-Hem devirli kullanmaktan hem de turbo basıncının düşüklüğünden kaynaklanan, motor sesinde artış. (Turbo motor sesini çoğunlukla azaltır)
    4- Eseneklikte ve ani tork çıkışında yani dolayısıyla kullanım zevkinde azalma.
    5- Tork ve güç son değerleri belki aynı ama, grafikleri ve motor karakteristiğinde değişim.
    6-İlk kalkış ve hızlanmaların 1.3 multijete benzemesi.
    7- sakin kullanılırsa tüketimde düşüş.

Tabi bu durumu görünce soluğu serviste aldım. (devam edecek....)
    Düzenleyen : bsdera

5. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Gittim servise durumu anlatım. Memnun olmadığımı . Sorduğumda "performans değişmez" dedikleri halde, performans karakterinde çok önemli değişiklikler olduğu söyledim. Böyle bir aracı kabul edemeyeceğimi, ECU güncellemesinin geri alınmasını istediğimi, aksi halde yasal haklarımın sonuna kadar takipçisi olacağımı söyledim.
    Malı satın almadan önce değişiklik hakkının "Hyundai'ye", aldıktan sonra ise BANA ait olduğunu anlattım. İsteğim dışında böyle köklü bir değişimin olamayacağını söyledim. Yaptıkları işin, satarken 1.6 motor satıp, sattıktan sonra güncelleme yapıyoruz diyerek motoru 1.4 motora çevirmekle aynı oduğunu söyledim.
    Bu aralar Hyundai'nin müşteri memnuniyetine de takık olduğunu da biliyorum. Sağolsun Servis müdürü ilgilendi. Haklı olduğum konusunda ikna oldu. Halledeceğini söyledi. Sonra ne kadar uğraştılarsa da yazılımı geri alamadılar. Bayağı uğraşıldı, baktılar olmuyor, orjinal (güncellenmemiş) beyin buldu, benimkini çıkarıp onu taktı ve satın aldığım orjinal hale kavuştum. Ama servis müdürünün yaklaşımı olumlu olmasaydı, davalık olacaktık.
    Haklı olduğum için 3 yıl sonra blue alırdım artık :)

Şimdi gelelim işin aslına. Niye böyle bir ECU güncellemesiyle arabalar (downgrade) ediliyor. Bence bunun sebebi garanti. 5 yıl-100.000km garantinin dolmasına daha çok var. Era üretimden de kalkıyor hatta kalktı. Hyundai garantiden sorunlarla(çoğunlukla turbo) uğraşmak istemiyor. Dolayısıyla satarken canavar performanslı gösterdiği arabayı, sonradan çakallık yaparak performansını düşürüyor ve arızaların önünü alıyor. Aslında bir nevi tüketici aldatımı gibi birşey. Servis müdürlerinin özverisiyle elimden kurtuldular, yoksa yakacaktım canlarının.
    Severek kullandığım arabamdan soğudum ecu güncellenince. Neyse sonra geri gelince sevindim. Allah sevindirecek kulunu önce eşeğini kaybettirip sonra buldururmuş ya , o hesap.
    Tavsiyem, aracınıza ASLA ECU GÜNCELLEMESİ yapmayın. Ha eşiniz falan kullanıyorsa, sakin sürüyorsanız ve az yaksın istiyorsanız başka.

KAFKAS TÜRKÜ bunu beğendi.
  6. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu arada, ECU güncellemesi yapan arkadaşlar yolda önüme çıkmasın çok pis geçerim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    CRDI nin arkasına (EECU) diye yazı yazacağım. Yani " Eski ECU" https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

7. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar yeni bir başlık açmak istemedim. Bilenler cevaplarsa sevinirim. Aracın ecusuna bağlanan bilgisayardan anlık yakıt değerlerini görmemiz mümkün mü? Beyindeki yakıt değerleri sonradan bozulabiliyor mu? Hani belki fabrikasyon hata olabilir mi yakıt değerlerinde? Nasıl resetleme yapılabilir ya da yeni yazılım yüklenebilir mi? Bir de bizim team modellerde yol bilgisayarı yok. Yani yakıt değerlerini göremiyorum. Bana yakıt değerlerini gösterebilecek beyine bağlayabileceğim bir aparat var mıdır? Yakıtı sağlıklı ölçmek için depoyu tamamen doldurmam lazım ama malum benzin fiyatları çok cepte metelik yok:)

8. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    hizlanmada belki az bir fark olabilir ama yakit olarak senden daha az yakacaklar.

9. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yol bilgisayarı ile ilgili bir bilgim yok ama beyindeki kullanıcı bilgileri silmek için resetleme bildiğim kadarıyla şu şekilde yapılıyor. Akünün pozitif kutbunu çıkarıyorsun. 1 dakika bekleyipkontağı çeviriyorsun vefren lambasına dokunuyorsun. İşte sana resetleme.

10. ersin özbükey

ersin özbükey Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    daha basiti aracın sigorta panelinden ecu nun sigortasını çıkarın bekleyin

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabamda belli aralıklarla akü + kutup başını söküp kontağı açıp 5-15 dk beklerim. Bu şekilde yol bilgisayarı normale dönüyor en azından....

12. ersin özbükey

ersin özbükey Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    söküp geri takma yapınca oto teybinde yada alarmda sorun çıkıyormu? kod sorma gibi?

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getz'te öyle bir sorun yok. Arabanın fabrikasyon uzaktan kumandası ve alarmıda problem olmuyor. Sadece teypteki ayarlar sıfırlanıyor + saat.

14. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim için yakıt şu an daha önemli , ama habersiz böyle bir ECU güncellemesi hoş değil .

Zira 30.000 bakımında bana öncesinde yapılanackalar söylendiriğinde ECU güncellemesi yokken , cıkışta böyle bir güncelleme gördüm sorduğumda garantinin devamı için yapılması gereken güncelleme olduğu söylendi.

Ama yorumlardan okuduğum kadarıyla bir ali cengiz oyunu olduğu ortaya cıkmakta .

ASSAN a yakışır.

Düzenleyen : emre027

15. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Güncelleme yapmazsanız garanti devam etmez lafı da insanları korkutma başka birşey değil. Bal gibi eder.
    Ben arabayı bu koşullarda bu performansı ve garantisinden dolayı aldım. Sonradan oyunun kuralları değiştirilmez. Ecu güncellemesiyle oluşanperformansı başta görseydim belki almayacaktım, başka araba alacaktım. Diyorlar ki uzun ömürlü olur, az yakar. Tamam ama ben belki uzun ömür ve ekonomi istemiyorum, sadece performans istiyorum. Ne olacak şimdi. Sözün özü, bu tür iyileştirilmelerde kullanıcının rızası şarttır. Kullanıcı rıza göstermezse değişiklik yapamazsın. Neticede mal onun satmışsın bir kere. Garantinde bal gibi devam eder sattığın koşullarda. Parçan 3 kere de bozulsa garantiden yapmak zorunda. Değişiklik, satıldığı koşulları, özellikle olumsuz olarak değiştirmeyen (örneğin süpansiyon iyileştirilmesi gibi) bir değişiklik değil. Malın niteliği değiştiren önemli bir değişiklik. Öyle olunca bunu isteyen de çıkar istemeyende. İstemeyene de zorla böyle olacak denilmemeli.
    Bu aradasattıktan sonra bu ecu güncelleştirmesi adı altında performansı düşürme uyanıklığını başka markalar da yapıyor.

16. Era16

Era16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Servisle görüştüm güncellemenin geri alınmasını istedim aracı getirin bakalım diyorlar ilk fırsatta servisteyim,bu arada konuyu Hyundai Assan'ada bildirdim sağolsunlar ilgilendiler aracı servise götürün,güncellemeyi istemiyorsanız geri aldırma hakkımın olduğunu güncellemenin yapılmadan evvel kesinlikle bilgi verilmesi gerektiğini belirttiler eğerki servis konuyu halledemezse direk Hyundai Assan a bildirmemi gerekenin yapılacağını konunun takipçileri olacaklarını söylediler.Bakalım gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Vay Be Gerçekten Şaşırılacak Durum Assana Neler Oluyor Böyle https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

18. clubber mehmet

clubber mehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    a s arkadasım bu guncelleme nın yapılma amacı oncelıkle turbonun en verımlı bısekılde calısıp ve sılındır ıcerısıne gonderılen hava basıncının tam ıstenılen degerlerde olmasını ve yakıt degerlerının en dusuk sevıyeye ulastırılması motorun daha duzenlı sarsıntısız sessız calısması ve turbonun omrunun uzaltılması ıcın yapılan bı guncelleme oldugunu belırtmek ısterım bu guncellemeyı ben tum tanıdıgım ve arkadaslarımın arcalarınada yaptım herhangı bı cekıs dusuklugu sıkayetı hıcbırınden duymadım ve ıclerında ozel servıslerde calısan arkadaslarımında oldugunu belırtım cekıs dusuklugu problemı ılk defa burda duyuyorum bugune kadar bole bıseyle karsılasmadım yapılan bu guncelllemeden sonrakı olabılecek cekıs dusuklugunun sebeplerınınde arsatırılması ıncelenmesı gerektıgını soylerım cunkı ecu uzerınden bazı verıler degısıyo ve bu degısımden sonrakı anlık bı uyumsuzluk ola bılecegını dusunuyorum arac uzerındekı dıger parcalrın tıkanıklık electronıc ve mekanık bı sorundan kaynaklanabılecegını misal enjektorlerdekı en ufak bı tıkanıklıgın bu uyumsuzluga neden olabılecegını dusunuyorum cunkı beyıne tanımlı arac uzerındekı enjektorler yer degıstırıldıkten sonra bıle bazı araclarda cekıs dusuklugu problemlerıyle karsılasıyoruz ama ilerleyen kılometrelerde arac kendılıgınden bunu sorunu tanımlı enjektorler uzerınden bunu ecu tarafında ıstenılen degerlere kendılıgınden ayarlayarak duzenlıyebılıyor eskı cekıs ve preformansına kavusabılıyo arkadaslar bu konuyla ılgılı baskada dıyebılecegım bısey yok suan da bukadar yardımcı olabılıyorum yapılmasa arac garantı kapsamından cıkar dıye sozlerıde ılk defa burda duyuyorum boyle bıseyın kesınlıkle olmayacagının altını cızerek soyluyorum hersey garantı sartlarının ıcınde olsun yeter ozellıkle sunu belırtıyım tum hyundaı araclarının bakımlarının gecıktırılmeden yaptırılmasını onemle belırtırım aksı takdırde yagla calısan parcalarda olusan arıza sebeplerınde garatıye alınmıyor ornek olarak turbo motor dıferansıyel sanzuman ve zıncır setı gıbı parcaların garantı kapsamına gırebılmesı ıcın bakımlarının zamanında yapılması gerekıyor saygılarımla mehmet

19. Era16

Era16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler mehmet bey,aracı hafta sonu servise göstericem bakalım herhangi bir uyumsuzluk varmı araştırsınlar tekrar teşekkürler

Düzenleyen : Era16

20. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    peki bu güncelleme olayı benzinli motorlar içinyok mu? Sadece dizellere has bir uygulama mı?

Bu Sayfayı Paylaş