Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ebay Kdm den ürün almayın

'Sohbet' forumunda panzer tarafından 18 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    malum ebaydan far sensörü aldık Kdm dükkanından zaten ebaydaki çoğu parçaları bunlar satıyor adamlar ilk elimizde hyundainin stoğunda yok dediler sonra ebaydan case şikayet kutusu açdım bu seferde 9 ekimde size yolladık elinize 2 haftaya varır dediler.. dedim bir öyle diyorsunuz bir böyle biz yanlış ürünü anladık falan dediler.. neyse kısaca iş yapmayın tavsiyem adamlar koreli ingilizceleri çok zayıf ingilizce bile anlaşamıyorsunuz.. ben şimdi bekliycem kasımın ortasına kadar ürün gelmesse dispute açıp paramı istiycem gelirse korkuyorumki bu salaklar yanlış ürün yollamasınlar bana çünkü biz sizin kia nın bilmemneyini aldığınızı sandık dediler bana o kia nın bilmemnesini yollamışlarsa o dahada can sıkıcı olur..

neyse ebaydada ilk defa böyle bir şey başıma geldi normalde ingilizlerden amerikalılardan mal aldığım için sorun olmuyordu çinlilerden bile aldım onların bile ingilizcesi vasattır ama bu koreliler tam aptal çıkdı...

Düzenleyen : panzer

2. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Dispute'u kapatmasaydınız keşke. ebayde bi kere dispute kapandıktan sonra aynı ürün için bir kez daha case açılmıyor. Takip numarasını aldıysanız harika olur tabi.

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yok kapatmadım kapatırmıyım hiç :) tracking numberda yok zaten ama negatif feedbackimi yapdım onlar düşünsün gerisini artık.. o negatif feedback en kötüsü..

4. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu firma için söylemiyorum bunu baştan belirteyim bazı internet satış siteleri piyasada bulunmayan veya bulunsada malın fiatını daha az göstererekcazip hale getirerek müşteriyi bağlayıp kredi kartından çekim yapıyor çeşitli mazeretler öne sürerek bir hafta on gün sonra malı temin edemiyoruz parayı iade ediyorlar buraya kadar konu gayet sağlıklı sadece bizler sres ve zaman kaybı yaşadığımızı düşünüyoruz ama öyle değilmiş meğerse bu şahıslar bizim paramızı bankada çalıştırarak para kazanıyorlarmış

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,442
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben kore ile çok alış veriş yaptım, kargınun gelmesi 1 hafta, çin yada abd gibi uzun sürmüyor. Benim konuştuklarım çok iyi ingilizce biliyordu. Size satıcının kötüsü denk gelmiş.

6. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ne yazık ki yada aptalı denk geldi.. adam bana diyorki ben sizintuscani auto light switch sipariş ettiğinizi sandım tuscani dediği hangi model anlamadım ama o modelin swtichini yollarsa yada şayet yollarsa diyim herhalde onu burda satmaya çalışıcam.. burdan normal bir farsensörü alıcam cenmax falan..

serdar bey 1 haftayı geçdi demesine göre ayın 9 unda yollamış nerdeyse 10 gün olmuş ama inanmıyorum ayın 9 sunda yolladığına ya yeni yolladı yada hiç yollamadı bana yalan söylüyor..

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hani orjinal olsun istedim ondan yoksa bu sensörün bana gelişi 100tl türkiyede zaten 40-50 tl ye autosensin falan follow me home welcome özellikli artı pek çok ek özellikli far sensörleri satılıyor alırdım onu taktırırdım daha ucuza gelirdi.. artı sadece far sensörü değil follow me home ve welcome sisteminede aracım kavuşmuş olurdu..

sanırım gerçi orjinal bu farsensöründede o özellik herhalde vardır..

8. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Orijinal far sensöründe öyle bişi yok maalesef. Onu da ayarlayabiliriz belki diyeceğim de bence gereksiz o follow me home özelliği. Uzaktan kumandada farlar için ekstra bir açma kapama tuşu olmadığı sürece sıkıntı.

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    o follow me home modül olarak ayrı satılıyor 50 tl sahibindende ama gerek yok gerçekden..ama 10-20 tl ye yaptırılırsa yaptırırım..

10. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Follow me, amerikan park, sunroof kapatma, cam kapatma, lastik basınç sensörü derken kaputun altında modül takmaya yer kalmaz :D Cam açma kapatma bana yeter :D

11. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim arabada lastik basınç var önceki sahibi sıfır lastik aldığında hediye takmışlar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

cam kapama zaten kesin yaptırıcam ama açmada olursa şahane olucak

follow me home o modülü belki benim elektrikçi yapar çünkü onun mantığı çok basit kapılar kapandımı 10-15 saniye kısalar yada sislerin yanmaya devam edip kapanıyor arabaya yaklaşırkende kapıları açdınmı 5 yada 10 saniye ön farların yanıyor oda welcome işde :)

sunroof kapatmayı zaten cam kapatma ile yapabilirsem iyi olur.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

12. beyaz seytan

beyaz seytan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    hasan37
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bende bir sorun yaşamadım korelilerle arabamın bütün aksesuarlarını e bay dan aldım sorunsuz adresime kadar geldi gayette memnun kaldım sizin sansınıza kötü satıcı gelmiş

13. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Şans işde işin kötü yanı benim bu adamların dükkanından ufak tefek çıtır almak istediğim şeylerde vardı ama almam artık..

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,442
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Canınızı sıkmak istemem ama en son forumdaki arkadaşlara elantra direksiyon kumandası aldığımda 3. gün elime ulaşmıştı. Dediğim gibi 1 haftayı geçtiğini görmedim.

15. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bende zaten case ve dispute açdım ebayada kullanıcıyı şikayet ettim mail attım üstüne negatif feedback verdim yani yapabiliceğim başvurabiliceğim tüm yolları denedim yapdım en kötüsü paramı geri alırım ya başka bir kullanıcıdan alırım yada burdan gider dediğim gibi otosens cenmax falan alırım

16. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gelme süresi tamamen bizim gümrüğe bağlı. Çoktan gelmiş ve dağıtım bekliyor olabilir, 3 ayda gelen paketim olmuştu. Sabretmek lazım. Basınç sensörü derken sonradan takılanlardan bahsetmiyorum ben, bizim araçlarda olması lazım büyük ihtimalle çünkü ABD'de satılan araçlarda basınç sensörü yasal zorunluluk. Lastiklerin herhangi birisi indiğinde uyarı veren sistemden bahsediyorum, bi ara lastik havası indirip deneyeceğim zaten.

17. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    geçen bir konuda mevzusu geçdi zaten bizim göstergede tpms göstergesi ışığı var ama sensörler ve sistem olmadığı için atıl durumda çalışmıyor..

benim araçda tpms var şu anda orjinalden tek farkı göstergeden sinyal vermiyor uzakdan kumandası var ordan gözüküyor tüm lastiklerin basıncı.. ve bence el kumandası olması daha güzel bir şey çünkü arabanın dışından falanda hatta çok uzağından bile ölçebilirsiniz inmişmi inmemişmi hangi lastik inmiş görebilirsiniz.. kumandada görülüyor sağmı solmu.. sanırım orjinalde ekranda tek tpms göstergesi var hangi lastiğin indiğini göstermiyor bir lastikde inme varsa sanırım sadece ışıklı yada sesli ikaz veriyor ama hangi lastiğin olduğunu göstermiyor.. yani bendeki sanırım biraz daha profesyönel..

bendeki bu resimdeki

sanırım benim aracın önceki sahibi bu kampanyadan faydalanmış

http://www.saglamotomotiv.com/kampanyalar/56-nokian-road-snoop-kampanyasi.html

burda sensörün özellikleri montajı yazılıyor

18. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bunları biliyorum hatta Hyundai'nin bu şekilde orijinal yedek parçası bile var etacs dan çalışıyor. Uyarı veriyordur diye tahmin ediyorum, yakın zamanda kış lastiklerini taktıracağımdan o zaman denerim diye düşünüyorum.

19. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu linke bakın derim http://www.hyundaitpms.com/hyundai-sonata-tpms.html

ben ebayda bakınırken çok çıkma sonata sensörleri görmüşdüm tanesi 10 dolar falandı yani sanırım 4 ünü çıkma 50-60 dolara alırsınız..

ama gereklimi tartışılır ben şahsen önceki sahibi taktırmış olmasa bilhassa gidipde aramam tpms çünkü fransızlardan biliyorum meganlarda renault mesela çıkardı pek çok 407 sahibi servislerde sensörleri iptal ettirdi..

sorun sistemde değil sorun bizim berbat yollarımızda her yerde asfalt bozuk kırık tümsek çukur lastik dayanmıyor sensör ki çok hassas bir şey nasıl dayansın bir zaman sonra kafayı yiyor..

ben yeni nesil bmw mercedeslerde bile görmedim tpms belki türkiyeye yollananlardan çıakrtıyorlardır..

20. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu linktekini araştırmıştım ben sabah. Eski Megane'ımda vardı ve hiç sorun yaşamamıştım, hatta 2 tane Megane sahibi olmuştuk ikisinde de gayet güzeldi. Tabi lastik basınç sensörü bnce yağmur sensörü gibi bişi. Yağmur yağsa fark ederiz, lastiklerden biri inse zaten anında belli olur. Kesinlikle gereksiz.

Bu Sayfayı Paylaş