Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

EBay dan Alışveriş...

'Sohbet' forumunda TuracENGIN tarafından 4 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Arkadaşlar merhaba... Bayadır kafamı kurcalayan bir soru var.. Bu EBay dan alışveriş yaptığımızda gümrüğe takılırsa ürün ne yapıyoruz paramızı alıyormuyuz yoksa gümbürtüyemi gidiyor? Birde bu kargo ücretleri ne kadar tutuyor? Ufacık bir poşeti İstanbul'dan mersine 10 liraya taşıdıklarını göz önünde bulunduruyorumda... Herhalde 100-200 öderim diyorum :D bu free shiping olayı nedir? Kısacası EBay dan alışveriş yaptığımda başıma ve cebime gelecekler nelerdir?

2. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ebay da limitler var çok sık değişiyor en son limit 75 euro veya 150 dolara kadar indirdiler.. bu limitleri aşmadığın sürece dhl ve fedex gibi özel firmalarla üsürn almadığın sürece çünkü bazen mevla düşükde olsa bu özel firmalar belli ücretler talep edebiliyorlar sorun olmaz.

nasıl olmaz ama sınırlama sadece parasal değil..

mesela bir ürün aldın 20 dolar ama 5 kilo oda takılır yada 3 metre boyunda oda takılır yani ağırlık ve boyut sınırlamasıda var..

shipping yani kargo olayına gelince işin komik yanı shippingler şayet çin hongkong ingiltereden alırsan bedavaya bile alırsın.. free shipping çok vardır bu ülkelerde türkiyeye..

shippingde pahalı olan amerikadır oda normal tabiki 2 kıta ötesinden ürün sipariş veriyorsun.. birde almanlar bazen gıcıklık yapabiliyor pek türkleri sevmiyorlar yoksa en yakında bize almanlar..

bunların dışında misal gümrüğe ürünün takıldı elektronik değilse korkma %18 vergisini verir alırsın.. ama elektronik getirirsen iş değişir onda trt bansrolü radyo su varsa ayrı ekranı varsa ayrı ayrı vergilendirmesi var astarı yüzünü geçebilir..

cep telefonu getiremessin deneme direk geri yollarlar. ilaç bıçak silahsal şeyler getiremessin.

aklıma gelenler bunlar aracına ufak tefek yada kendine ufak tefek şeyler almak için ebay biçilmiş kaftan neticede 40-50 dolara ordan alıcağın şey gene türkyiede satış fiyatı iki üç mislindne aşağı olmuyor..

bu arada toplu ürün getiremessin ticarete girer yani düşünki gittin tanesi 1 dolara 10 tane yani toplamda 10 dolara 10 tane cep telefonu kılıfı sipariş ettin üstelikde free shipping kargosuda bedava ama o ürün gümrüğe takılabilir çünkü çok sayıda getirttiğin için senden ticaret export belgesi isteye bilirler şirket biligleri isteye bilirler yani işi ticariye bağlaya bilirler bir üründen sayısı fazla getirirsen tek defada..

3. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    bu dhl fedex kısmı dışında herşey tamam... tamamına aklım yattı da bu kısmını anlayamadım... Mercek d1s ampül felan düşünüyorum... bunların ikisini aynı anda sipariş edersem sorun olmaz sanırım... nihayetinde gittigidiyor misali ayrı satıcılardan gelecek... yoksa birini sipariş edip daha sonra diğerini mi etmeliyim? Birde işte şu özel şirket meselesini biraz daha açarsanız çok memnun olacağım... :)

4. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    şimdi bir normal postal vardır yani normal posta ile yollamaki zaten ufak ürünler yollıyanların hepsi masraf etmemek için normal posta ile yollar devlet yolu ile kısaca bizdeki ptt ile evine gelir..

özel şirketler bizdeki yurtiçi kargo aras kargo gibi düşün şöyle diyim iki tane ampülü bir posta zarfıns koyup ankaraya bedava yollamak var.. birde yurtiçi kargo yada aras kargo ile 5-10 tl ye yollamak var..

ufak paketler zaten posta ile yollanır ama ne olur ne olmaz genede dikkatli olmak lazım bazı satıcılar fedex ups dhl gibi firmalarla yolluyorlar hoş ufak paketlerde o tip özel şiketlerdede sorun olmaz..

ayrı ayrı satıcılardan verirsen sorun olmaz ama aynı andada çok verme dikkat çekebilirsin bilhassa senin ürünlerini kontrol altında tutarlar ticaretinimi yapıyor bu adam diye..

ama iki üç ayrı ayrı kullanıcıdan alıcağın ürünlerden sorun olmaz.. mercek ampül falan gelir kafayı takma onlara...

5. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Teşekkür ettim emre... :) kafamdaki soru işaretleri yok oldu... :)

6. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    sorun değil bende sislerle kısalara xenon ampül alıcambu hafta isteidiğim ampül memlekette yok :)

7. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    neymiş o öyle ya memlekette yok :D uzay mekiklerinde falan mı kullanılıyor?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

8. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben benim sislere xenon aldım henüz takmadım kısalarada aldım onlarıda takmadım :) kısalar aldığım takımda h7 6000k ama ben h7 5000k istiyorum orjinal fabrikasyon değerlere yakın olsun istiyorum..

sislerde h27 8000k ama ben sislerin gerçekden işlevini yapmasını istiyorum yani sisde işe yaramasını istiyorum işde misal bu gün kaza olmuş sırf sis yüzünden aralar birbirini görmemiş 134 araç birbirine girmiş.. sis rengide yani fog light 3000k dır ama memlekette h27 3000k xenon ampülü satan bir yer yok bende o yüzden ebaydan alıcam onu almışken kısalarıda alırım aradan çıkar. :)

9. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :) fog light... Mersinde ihtiyaç dışı donanım... Bizim burda modifiyeciler sislere eski usul sarı cam yada film yapıyorlar ifrit oluyorum... Sanki çok sis varmış gibi burda...

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    doğrudur bende öyle hint işi şeyleri sevmem folyo cam falan
    oldumu tam olsun orjinal iş olsun :)
    o yüzden kiti takmadım 1 aydır evde yatıyor :)

11. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :) biz bulamayalım sen yatır... Almayada kıyamıyorum babam arabayı satacağım deyip duruyor... :D İşte altyapıyı hazırlıyorum... Şeytan dürtükler felan kadfamda soru işareti olmasın ki gaza gelince hemen alayım diye :D Şimdi beyaz ampül aldım bugün far ayarı yaptım beyaz ampülle idare etmeye çalışacağım... Kendimi kandıracağım kısacası :D

12. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    anladım hadi hayırlısı :)

13. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    EBay dan jant getirtme olayi nasil olur gumruge takilirmi acaba

14. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kargo masrafı ürün değerini geçer muhtemelen. Normal yollar ile getirirseniz gümrüğe takılsada gümrük vergilerini ödediğiniz zaman elinize geçer...

15. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Bende su alibaba yi soracaktim.nasil oluyo bu isler.alisveris yapan bi aciklama yapabilir mi :)

Yanma odasından gönderildi.

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Aliexpress de satıcı önemli , Refaranslara bakıp alışveriş yapmak lazım.. Normal ebay ile aynı. Teslimat biraz uzun sürebiliyor örneğin 1,5 ay gibi :D

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Büyük ihtimal takılacaktır ama Gümrükten vergisini ödeyip alabilirsin.

18. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    He anladim buda ebay,gittigidiyor gibi.

Gumruge takilma olayi nadil oluyor .yazismalarda hep 10dolar diye okuyodum ama dogrumudur?

Yanma odasından gönderildi.

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ücreti düşük gösterme devri bitti , Gümrükteki adam aliexpreste o malı buluyor üstüne 1 dolar dahi yazsa o internetteki fiyattan işlem yapıyor :)

En son sınır kargo dahil 75 Euro idi. Tabi ufak tefek geçmeler pek takılmıyor aslında birazda şans işi :)

canhakan bunu beğendi.
  20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kargo ücreti dahil olmak üzere 75 euro yu geçecek her yurt dışı alışverişinde aldığınız mal bedelinin yüzde 20 lik miktarı kadar gümrük vergisi ödersiniz fakat bu işlem göründüğü kadar basit olmayabiliyor bulunduğunuz yerdeki gümrüğe gideceksiniz, malesef çok yavaş işleyen bir devlet dairesidir, oradaki görevli sizden kredi kartı ödenti çıktısı kimlik fotokopisi ve dilekçe isteyebilir bu işlemleri 50 lira karşılığında sizin için yapmak isteyen taşeron korsan elemanlar mevcut, eğerki gelen mal DHL yada UPS gibi firmalarca getirilirse gümrükte bekletildiği süre boyunca ambara çekiliyor orada bekletiliyor birde ekstradan ambar kirası vereceksiniz açıkçası zor, ufak tefek küçük hafif koliler yurtdışından en ucuz airmail ile getirilirse ptt kargo ile kapınıza gelecektir kapıda gümrük vergisi ödeyerekte alabiliyorsunuz bunun kararını onlar veriyor bazen takip numarasından araştırıp gelmeyince gümrüğe gitmeniz gerekiyor bazende sadece ihbar kağıdı gelir.

Gümrük görevlileri artık fiyatı ucuz gösteren faturayı yemiyorlar aldığınız malın satıldığı internet sitesine girip doğrulama yapıyorlar hatta sizle bu durumu yüzleştiriyorlar.

getirdiğim malzeme 75 euro yu geçti ama gümrüğe girmedi diyebilirsiniz bu nadiren de olsa olabilir şanstır.

canhakan bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş