iyi akşamlar 18 Eylül 2021 de şehirler arası yolda 70 lik eds 1339 tl ceza yemişim e devlete düşme tarihi : 25 aralık 2021 eve gelen ceza tarihi : Daha gelmedi. İnternetten tebliğ sürüsü zaman aşımı itiraz sürecini araştırdım kimisi 15 gün içinde tebliğ edilmesse itiraz edilir yazıyor kimiside yıl sonuna kadar tebliğ edilmesse cezaya itiraz edilebilir diyor. Şimdi yarına kadar eve gelmesse ( ve e devlete düşünce tebliğ edilmiş sayılmassa ) iki türlüde tebliğ süresi dolmuş olucak sizce itiraz etsem sonuç alabilirmiyim? Net bilgisi olan var mı
İyi akşamlar geçmiş olsun. Öncelikle ceza vergi sorgulamada çıkıyorsa tebliğ süresi çoktan geçmiş ve borca gecikme zammı uygulanmaya başlamış demektir eğer plakaya yazılan cezalarda çıkıyorsa 15 günlük süre var indirimli ödemeniz için beyanlı trafik cezası ödeme menüsünden %25 indirimli ödeyebilirsiniz
Vergi kısmında değil hocam plakaya yazılan trafik cezaları kısmında gözüküyor Cezayı indirimli ödemek değil cezayı hiç ödemek istemiyorum Ankaradan denizliye gittiğim gün 121 km/h ı bir kere bile geçmeden en üst ceza diliminden ceza yiyorum eğer tebliğ süresi denildiği gibi yıl sonuna kadarsa eve tebliğ gelmedi 1 gün sonra yıl bitiyor itiraz etmeyi düşünüyorum
Hocam itiraz süreleri ya 15 gün ya da 1 ay olur emin olmamakla beraber trafik cezalarında 15 gün diye hatırlıyorum ama kesin olan şu ki elinizde cezayı iptal ettirebilecek bir deliliniz yoksa hiç vakit kaybetmeyin indirimli olarak ödeyin trafik cezalarında genelde ispat edilemez ve mecbur ödenir ceza
Ankara -Denizli arasinda 121 km/h yapabileceginiz bir otoyol var mi yaa... Kac defa gittim geldim ama maks. 110 , Çay dan sonraki yer ise 90 maks, Yerlesim yerleri civarinda ise eds yada radar uygulamasi oluyor... Simdi bilemedim 121 km/h ile 70 sinir olan yere girdiyseniz %70 oraninda hiz aşımı yapmis oluyorsunuz... Itiraz icin diyecegim bir sey yok malesef... Genelde öde sonra itiraz et derler...
Ben onu öyle bilmiyorum... %10 tolerans 110 icin gecerli olmayabilir... Bu cok tartisilmisti bir ara, yerel bolge trafik in aldığı karara göre işlem yapiliyordu... %10 a guvenip 121 ile gitmek bile bile ladese yakalanmak gibi birsey... Neyse ben bunu bir daha araştırayım... 121 ile ceza yeme olasiligi cok yuksek cok kisinin basi agrimisti... Yine de cevap icin cok sagol...
Cezayı ödemeden itiraz edebilirsiniz ancak bu sizin sürenizi durdurmaz ve cezayı indirimli ödeme hakkını kaybedersiniz. İtiraz sonuçlanana kadar, ödeme için belirlenen süreyi geçirirseniz de cezanın faizi işlemeye başlar. Öncelikle cezayı ödemek sonra da itiraz etmek daha doğru olacaktır.
tartışılacak bir şey yok, yasa ve ceza maddeleri çok açık. %10'dan sonra ceza başlıyor. %0 ila %10 arası hız aşımı diye bir ceza maddesi yok. http://trafik.gov.tr/kurumlar/trafik.gov.tr/03-Mevzuat/2021-yili-trafik-idari-para-ceza-rehberi.pdf 51/2-a >>> %10 - %30 arası 51/2-b >>> %30 - %50 arası 51/2-c >>> %50 üzeri
Bana hiç gelmedi öyle e tebligat, hep eve kağıt geldi korona dönemlerinde 2 tanesi ve çok geç geldi tebligat ,geldiği gün sayıldı 2 senede 8 kez yedim ceza , Aceba bölgesel mi değişiyor İstanbul da mı öyle
Bir ara karar çıkmıştı biliyorum “ sms , e-posta ve elektronik ortamda yapılan tebliğ “ kesin olacak diye. Bizim apartmana postacı tebligat getiriyor ona dedim , bunların geçerliliği nasıl diye , biz tebliğ ediyoruz ama ödemeyi geciktirmeyi sağlamıyor , elektronik ortamda da bilgi alınabiliyor dedi , biraz karışık sanki. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi