S.a abilerim babam şehir dışına çıktığı için arabaya dün bana emanet etti bi gezeyğm dedim zehir zıkkım oldu,neyse araçla 2.viteste sokağa dönerken debriyaja basıp inceden gaz verdim yaklaşık 3.5-4 bin devire geldi çektim ayağımı gazdan hemen sonra araç teklemeye başladı taktuk devir saati 1-2 arasında dalagalandı vites düşürttüm falan neyse eve çok az kalmıştı arava tak istop etti eve itikledim kimsenin haberi yok sıkıntı nedir he bide araç teklerken dip gaz yaptım hiç bi şekilde faydası yoktu bu arada araç 94 model excel lütfen yardım edin babam beni kesecek SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anlatımından anladığım kadarı ile kardeşim sen dönerken yarım debriyaj yapıp dönmüşsün ama ayağını debriyaj dan çekince 2.vites aralığını karşılamadığı için devir araç stop etmiş korkacak bişey yok yaşayacak İtekleyeceğin kadar tekrar bi marş yapsaydın ya güzel kardeşim.
Abilerim o kadarda acemi değil yaklaşık 2 senedir kullanıyorum debrüyaja tam bastım araba 5-6 metre sonra yaptı SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ve arabanın marş kömürleri bitik o yüzden tekrar kapının önünde arabayı vurdurdum ama araba çalışmıyo devir kalkıp iniyo çalışma sesi gelmiyo SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tamam o zaman sorunun nedeni belli marş kömürleri değişimi gerçekleşir. kurtarmaz ise marş motoru komple değişir. sen götür bi tamirciye o bi incelesin net cevabı verir. Baban gelmeden de eski çalışır duruma getir yoksa bir daha emanet etmez
Abicüm çok güzel söylüyosun ama marş kömürleri babam kullanırken bitmişti benimki profosyenel incelemelerime bakılarsa bobinlerden SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ertuğrul canım kardeşim yaş daha 15 tek başına otomobille trafiğe çıkmamalısın sana karting öneririm. Excel eski nesil bir araba kullanması zaten zordur.
Abi nasıl desem ilk göz ağrım derler ya benimkide o hesap ilk kez araba sürmeyi,ilk kez son ses müzik açıp 5 bin 6 bin devirlerde araba kullanmayı,ilk kez patinaj çekmeyi bile bu arabada yaptığım için sürekli sürmek istiyorum hatta ilk kez araba kullanırken arıza yapan araba bile bu kısacası ilkler unutulmaz SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi