Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dur Kalkta Frenden Gelen Gıcırtı Sesi İ20

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Sanzelize tarafından 10 Aralık 2025 18:00 tarihinde açılan konu

1. Sanzelize

Sanzelize Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Salih CANBEK
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Arkadaşlar selamlar havalar soğumaya başladıktan sonra fren yaptığımda araçtan gıcırtı sesi geliyor tam durma esnasında. Sabah diyelim ki arabayı hareket ettirdim seyir halinde devam ederken gelen yavaşlama frenlerinde herhangi bir sorun ya da ses yok ancak ışıklara geldiğimde tam dururken frenden gıcırtı geliyor. İkinci kez durmamda da belki yapıyor ama 5/10 dk sonraki dur kalklarımda tamamen kesiliyor. Dediğim gibi sadece dur kalk yaptığım frenlerde ve araba soğukken oluyor, seyir halinde yaptığım frenlerde olmuyor. Gitmediğim usta kalmadı. Sanayiye gidince ustada tam anlamıyor çünkü gidene kadar araba ısınmış ve dur kalktaki gıcırtı sesi gitmiş oluyor.

Rotil ve tabla değiştirdi ustam ama ses gitmedi. Bilgisi olan ve tavsiye verecek olan varsa çok sevinirim

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 10 Aralık 2025 21:21
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,353
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Sizin dediğiniz gibi , araba soğukken , yani havaların soğumasının etkisi bu , frenleme ile ısınma sağlanıyor ve tekrar etmiyor , bence balatanız çok sert veya kaliperden ses yapıyordur.

3. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,386
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Havalar soğuduğu için olabilir.

Profilinizde aracınız 1.4 CRDi manuel vites gördüğüm kadarıyla.

Frenleriniz iyi tutuyorsa çok kurcalamayın. Son dönemde bir çok iyi markanın balatalarında bile ötme şikayetleri var. Yani balata değiştirip, masrafa girip memnun kalmama durumunuz da olabilir.

Bence sadece ustanıza balatalarda eşit aşınma var mı diye ve kaliper primlerini kontrol ettirin yeterli olur.

Son düzenleme: 10 Aralık 2025 21:26
  4. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,437
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Sert fren balatası da ses yapar

5. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    677
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    İki yılın ardından fare tehdidi sebebi ile 4 gündür kapalı garajda değil sitenin bahçesinde duran Yaris'im sabah beni üşüttün yazık bana dercesine söylemek için aynısını yapıyor. :) Hemde epey gacırtın ile. Oğlanın okuluna giderken 2. Ya da 3. Işıkta o ses kesiliyor.

Soğuk herşeyi yapıyor fren ve kauçuk sistemlere. İnşallah en kısa sürede kurtuluş olur fareden de rahatlarız.

Bir de balata yeni değişti ise yeni balatalarda aspes kullanılmıyor. Demir tozu ağırlıklı olduğu için norma yazın bile gıcırtı yapıyorlar.

6. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,619
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba. Arkadaşlara katılıyorum. 2023 model qashqai sıfır aldım. aldığımdan beri frenlemede ötme vardı. servise başvurdum. ilkinde temizleyip yağlayıp gönderdiler. ikinci başvuruda 4 disk tornaya girdi. arka balatalar değiştirildi. yine aynı. soğuk sıcak ta farketmiyordu. diyeceğim sizin durum gayet normal. çok kurcalatmayın daha kötü olur :)

Bu Sayfayı Paylaş