Merhabalar arkadaşlar Hyundai i20 1.2MPİ 2016 35 bin deki aracımda dur kalklarda çoğunlukla eğimli alanlarda ara sıra özellikle dur kalklarda motor teklemesi yaşıyorum herzaman olmuyor ama debriyaj ayarı bozuldu gibi motor duracak gibi oluyor her daim değil ama çoğunlukla yaşıyorum Debriyaj Pedal Müşüründen şüpheleniyorum Aracı kaldırıken debtiyajdan ayağı yavaşça çekiyorum tam haraket halinde motor duracak gibi oluyor her 3 kalkışın birinde bunu yaşıyorum bazen pat diye gidiyor sorunsuz ama bi kaçkez dur kalktan sonra yaşıyorum bu sorunu.size neden olabilir.
LPG yok benzinde kullanıyorum 35 binde çalışırken vesaire herhangi bir tekleme yok sadece aracı kaldırırken veya dur kalk çok yaptığım sıralarda oluyor her zaman olan bir şey değil yani her üç kalkışım birinde oluyor özellikle çok dur kalk yaptığım zaman kavrama noktası değişiyor aracın ve tekliyor motor durma noktasına geliyor debriyaja tekrar basıyorum tekrar kavrama noktasına getirip kalkıyorum daha önceden olmuyordu
Tekleme olmayabilir. 2014 İ20 lerde kasa değiştikten sonra 1.2 manuellerde debriyaj balatası sorunu yaşayanlar vardı diye hatırlıyorum. Bunu bir araştırın.